Ostrzeżenie- orędzia na czasy ostateczne - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Ostrzeżenie- orędzia na czasy ostateczne

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 61 ]

1 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-10 21:18:06)

Temat: Ostrzeżenie- orędzia na czasy ostateczne

Witam,

od roku 2010 aż do dziś regularnie publikowane są w internecie orędzia - Ostrzeżenie na czasy ostateczne. Są one przekazywane wizjonerce z Europy przez Trójce Świętą.

Mają one nas przygotować do wielkiego wydarzenia, którym będzie Ostrzeżenie - ukazanie wszystkim ludziom na ziemi ich grzechów, tak jak one są odbierane przez Boga. Połączone to będzie ze znakiem krzyża na niebie, który będzie widoczny dla wszystkich na ziemi. Ma to być dar od Boga dla ludzkości, ostatnie ostrzeżenie i wezwanie do nawrócenia przed sądem ostatecznym.

Zachęcam wszystkich do zapoznania się z tymi orędziami, które znajdują się na stronach:
spam
spam

"nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzien. sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie taki. Zgaśnie wszelkie światło na niebie i będzie wielka ciemność po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak Krzyża na niebie, a z otworów gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, będą wychodziły wielkie światła, które jakiś czas będą oświecać ziemię. Będzie to na krotki czas przed dniem ostatecznym."
Z Dzienniczka św. Faustyny

?Synod zalecił ?pomaganie wiernym we właściwym rozróżnianiu słowa Bożego i objawień prywatnych?,których rolą ?nie jest (?) ?uzupełnianie? ostatecznego Objawienia Chrystusa, lecz pomaganie w pełniejszym przeżywaniu go w jakiejś epoce historycznej?.Wartość objawień prywatnych różni się zasadniczo od jedynego Objawienia publicznego: to ostatnie wymaga naszej wiary; w nim bowiem ludzkimi słowami i za pośrednictwem żywej wspólnoty Kościoła przemawia do nas sam Bóg. Kryterium prawdziwości objawienia
prywatnego jest jego ukierunkowanie ku samemu Chrystusowi. Jeśli oddala nas ono od Niego, z pewnością nie pochodzi od Ducha Świętego, który jest naszym przewodnikiem po Ewangelii, a nie poza nią. Objawienie prywatne wspomaga wiarę i jest wiarygodne właśnie przez to, że odsyła do jedynego Objawienia publicznego. Stąd kościelna aprobata objawienia prywatnego zasadniczo mówi, że dane przesłanie nie zawiera treści sprzecznych z wiarą i dobrymi obyczajami; wolno je ogłosić, a wierni mogą przyjąć je w roztropny sposób. Objawienie prywatne może wnieść nowe aspekty, przyczynić się do powstania nowych form pobożności lub do pogłębienia już istniejących. Może mieć ono pewien charakter prorocki (por. 1 Tes 5, 19-21) i skutecznie pomagać w lepszym rozumieniu i przeżywaniu Ewangelii w obecnej epoce; dlatego nie należy go lekceważyć. Jest to pomoc, którą otrzymujemy, ale nie mamy obowiązku z niej korzystać. W każdym razie musi ono być pokarmem dla wiary, nadziei i miłości, które są dla każdego niezmienną drogą zbawienia?.
Benedykt XVI, papież

pozdrawiam,
luk1407

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ostrzeżenie- orędzia na czasy ostateczne

Trafiają do mnie czasem takie rzeczy, mam zresztą w otoczeniu w mieście tzw. mochery, które dystrybuują takie nowalijki, i chętnie je przeglądam aby mieć rozeznanie w tym, jak starszym osobom pierze się mózgi. Raz wpadł mi np. tekst, w którym tłumaczono, że obecne zmiany klimatyczne na świecie to zwiastun tego, że zbliża się koniec świata zapowiadany przez Chrystusa. Powiem jedno: czytało się to z uśmiechem na twarzy smile W takie rzeczy wierzy część polskich katolików..

3

W tych orędziach które ukazują się na bieżąco praktycznie codziennie, były przepowiadane wydarzenia które naprawdę się wydarzyły, jak trzesienia ziemi w Hiszpanii (maj 2011) wybuch wulkanu na Islandii (maj 2011) powódź we Francji (listopad 2011), sam to czytałem

"Będziecie widzieć wielkie znaki na niebie zanim Ostrzeżenie będzie miało miejsce. Gwiazdy kolidować będą z takim impetem, że człowiek mylnie oceni spektakl widziany na niebie, jako katastrofalny. Wynikiem zderzenia komet będzie wielkie czerwone niebo, a znak Mojego Krzyża stanie się widoczny dla wszystkich na całym świecie. Wielu będzie się bać, ale Ja mówię: radujcie się, bo po raz pierwszy w swoim życiu zobaczycie prawdziwie Boski Znak, oznaczający wspaniałą wiadomość dla grzeszników na całym świecie."

Orędzie nr 106  z serii Ostrzeżenie

"nim przyjdę jako Sędzia sprawiedliwy, przychodzę wpierw jako Król miłosierdzia. Nim nadejdzie dzien. sprawiedliwy, będzie dany ludziom znak na niebie taki. Zgaśnie wszelkie światło na niebie i będzie wielka ciemność po całej ziemi. Wtenczas ukaże się znak Krzyża na niebie, a z otworów gdzie były ręce i nogi przebite Zbawiciela, będą wychodziły wielkie światła, które jakiś czas będą oświecać ziemię. Będzie to na krotki czas przed dniem ostatecznym."
Z Dzienniczka św. Faustyny

4

cyt. "Ludzkość zobaczy wkrótce kolejne wydarzenia, włącznie z trzęsieniem ziemi w Europie, które wielu zszokuje; ale oczyszczenie to przyczyni się do zjednoczenia ludzi, co będzie korzystne dla wszystkich. Nastąpią inne globalne wydarzenia, włącznie z wybuchem wulkanu, podczas gdy wojna na Bliskim Wschodzie zaangażuje inne nacje. Narody Zachodu sprowokują reakcję Rosji i Chin.Wszystko zakończy się wojną światową." Ostrzezenie nr. 55, Piątek, 18 marca 2011

cyt "Moja ukochana Córko, dzisiaj miało miejsce trzęsienie ziemi w Europie, w Hiszpanii, o którym mówiłem
przed kilkoma miesiącami (18.03.11 ? przyp.tłum.). Nastąpią jeszcze inne ekologiczne wydarzenia, w tym
wybuch wulkanu, powodzie i fala upałów. Uważaj na te wydarzenia, potwierdzające, że wiadomości te pochodzą
ode Mnie, Jezusa Chrystusa." Orędzie nr 84 z serii Ostrzeżenie. Środa, 11 maja 2011, godz. 23:00

cyt: "Moja ukochana Córko, objawienie dane ci 18 marca 2011r o północy, że w maju nastąpi wybuch wulkanu
w Islandii (miejsce i czas znane było wizjonerce ? przyp.tł.), spełniło się teraz. [Link do orędzia tutaj.]Może
zastanawiasz się, dlaczego jesteś tak wstrząśnięta, kiedy stało się tak, jak było przewidziane. Chcę więc to
wytłumaczyć." Orędzie nr 92 z serii Ostrzeżenie. Niedziela, 22 maja 2011, godz. 14:30

oto linki do tych wydarzeń :

nie mogę zamieścić, ale wpiszcie w google, wybuch wulkanu w Islandii w maju 2011 lub trzesienie ziemi w Hiszpanii (maj 2011)

5

Od niedawna czytam  te oredzia...wierze ze to sam Jezus je objawia.Rozmawiałam z jednym,bardzo dobrym ksiedzem,nic o nich nie wiedział.Na nastepnym spotkaniu dowiem sie co o tym wszystkim mysli...Mam nadzieje,ze podobnie jak ja.

6

Na przestrzeni wieków takich proroctw były setki. Dla mnie to są nic nie warte pierdoły. Teorie spiskowe wymyślane tylko po to by ludzi ukorzyć prze kościołem. Przez wieki ta instytucja rządziła światem a teraz ta władza się im wymyka.

7

Piotr nie karm tego trolla smile Tu naprawde sie nic nie zrobi smile

8 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-10 21:17:30)

też nie można zapominać o objawieniach które później były uznawane przez Kościół

to co przemawia za orędziami Ostrzeżenie to to, że wile wydarzeń zapowiedzianych w nich później faktycznie miało miejsce, m. in. wybuch wulkanu na Islandii, trzęsienia ziemi w Hiszpanii, Anglii, Norwegii, Ameryce Płd. powódź we Francji czy fala upałów w Turcji w 2011 roku.

tutaj jest artykuł opisujący wydarzenia które się sprawdziły: spam

polecam

9

Chcecie wiedzieć co będzie dalej - poczytajcie sobie Objawienie Jana.

10 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-10 21:16:37)

zimny2002 napisał/a:

Chcecie wiedzieć co będzie dalej - poczytajcie sobie Objawienie Jana.

orędzia nawiązują bezpośrednio do Objawienia Jana

jeżeli znasz Księgę Apokalipsy może to Ciebie zainteresuje, to tylko niektóre z nich:

Reszta Mojego Kościoła, Dwóch Świadków, o których mowa w Księdze Objawienia.
spam

Bestią z dziesięcioma rogami jest Unia Europejska
spam

Nikt nie zna Prawdy o rzeczywistej treści Księgi Objawienia. Zna ją tylko Bóg.
spam

tutaj są objaśniane pieczęci kolejno otwierane w Apokalipsie

Ap 5,01 I ujrzałem na prawej rece Zasiadajacego na tronie ksiege zapisana wewnatrz
i na odwrocie zapieczetowana na siedem pieczeci.
Ap 5,02 I ujrzałem poteznego anioła, obwieszczajacego głosem donosnym: ?Kto godzien
jest otworzyc ksiege i złamac jej pieczecie??
Ap 5,03 A nie mógł nikt - na niebie ani na ziemi, ani pod ziemia - otworzyc ksiegi ani
na nia patrzec.
Ap 5,04 A ja bardzo płakałem, ze nikt nie znalazł sie godzien, by ksiege otworzyc ani
na nia patrzec.
Ap 5,05 I mówi do mnie jeden ze Starców: ?Przestan płakac: Oto zwyciezył Lew z
pokolenia Judy, Odrosl Dawida, tak ze otworzy ksiege i siedem jej pieczeci?.
Ap 5,06 I ujrzałem miedzy tronem z czworgiem Zwierzat a kregiem Starców stojacego
Baranka jakby zabitego, a miał siedem rogów i siedmioro oczu, którymi jest
siedem Duchów Boga wysłanych na cała ziemie.
Ap 5,07 On poszedł, i z prawicy Zasiadajacego na tronie wział ksiege.

Ap 6,01 I ujrzałem: gdy Baranek otworzył pierwsza z siedmiu pieczeci, usłyszałem
pierwsze z czterech Zwierzat mówiace jakby głosem gromu: ?Przyjdz!?
Ap 6,02 I ujrzałem: oto biały kon, a siedzacy na nim miał łuk. I dano mu wieniec, i
wyruszył jako zwyciezca, by [jeszcze] zwyciezac.
Ap 6,03 A gdy otworzył pieczec druga, usłyszałem drugie Zwierze mówiace: ?Przyjdz!?
Ap 6,04 I wyszedł inny kon barwy ognia, a siedzacemu na nim dano odebrac ziemi
pokój, by sie wzajemnie ludzie zabijali - i dano mu wielki miecz.
Ap 6,05 A gdy otworzył pieczec trzecia, usłyszałem trzecie Zwierze, mówiace: ?Przyjdz!?
I ujrzałem: a oto czarny kon, a siedzacy na nim miał w rece wage.
Ap 6,06 I usłyszałem jakby głos w posrodku czterech Zwierzat, mówiacy: ?Kwarta
pszenicy za denara i trzy kwarty jeczmienia za denara, a nie krzywdz oliwy
i wina!?
Ap 6,07 A gdy otworzył pieczec czwarta, usłyszałem głos czwartego Zwierzecia mówiacego:
?Przyjdz!?
Ap 6,08 I ujrzałem: oto kon trupio blady, a imie siedzacego na nim Smierc, i Otchłan
mu towarzyszyła. I dano im władze nad czwarta czescia ziemi, by zabijali
mieczem i głodem, i morem, i przez dzikie zwierzeta.

Pierwszą pieczęcią jest apostazja
spam

Druga Pieczęć: Trzecia Wojna Światowa
spam

trzecią pieczęcią ma być głód

11

luk1407 napisał/a:

Bestią z dziesięcioma rogami jest Unia Europejska

Dla jednego Unia, dla drugiego coś innego, dobór skojarzeń jest dowolny, dlatego tego typu proroctwa mają sporo zwolenników. Moim zdaniem nie jesteśmy w stanie bezbłędnie co do słowa odczytać proroctwa z Apokalipsy, powinniśmy się raczej zastanowić nad tym co Autor (ten właściwy, czyli Bóg) chce nam i wszystkim ludziom w ciągu wieków przeszłych i przyszłych powiedzieć. Wniosek nasuwa mi się jeden: nie znacie dnia ani godziny, możecie umrzeć w każdej chwili (nie koniecznie przez koniec świata), więc żyjcie tak, aby móc odejść z tego świata w każdej chwili. Nie ma sensu doszukiwać się znaczeń w tych proroctwach, po prostu idźmy z Bogiem przez życie, a żadna Apokalipsa nie będzie nam straszna.

12 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-10 21:15:55)

bilboardy informujące o orędziach Ostrzeżenie pojawiły się w Lublinie oraz ukazał się artykuł w gazecie na temat orędzi Ostrzeżenie Marii Bożego Miłosierdzia

http://dzieckonmp.files.wordpress.com/2012/10/20121005_123025.jpg?w=750&h=562

spam

wstawianie linków jest niezgodne z regulaminem forum

orędzia o których tutaj pisałem można znaleźć na stronie spam

13

Dlaczego wszędzie musi być jakiś Natanek?
Skoro Jezus umarł na krzyżu by odkupić grzechy wszystkich ludzi w przyszłości to po co straszy ich teraz jakimiś przepowiedniami? Skoro Bóg jest wszechmogący to nie musi używać chorych psychicznie "wizjonerek" tylko powinien sam ukazać się ludziom. Nie byłoby przekłamań treści jak w głuchym telefonie a skutek przekazu na pewno byłby efektywniejszy.

14

Ojciecpiotr napisał/a:

Skoro Jezus umarł na krzyżu by odkupić grzechy wszystkich ludzi w przyszłości to po co straszy ich teraz jakimiś przepowiedniami? Skoro Bóg jest wszechmogący to nie musi używać chorych psychicznie "wizjonerek" tylko powinien sam ukazać się ludziom. Nie byłoby przekłamań treści jak w głuchym telefonie a skutek przekazu na pewno byłby efektywniejszy.

Bog "powinien ukazac sie ludziom" i wziac ich za raczke i prowadzic po kolei do Nieba, och, mnie to sie podoba.  Ale kiedys tam czlowiek - nasi pra, pra - chcieli miec wolna reke (czytaj wole) w zyciu i dostali ja na zawsze,  a my po nich dziedziczymy, tak jak wszystko inne.
Wiec mamy to co chcielismy, a ze Bog jest dobry to czasem przestrzega, ze jesli nie zejdziemy z tej urwanej drogi - zycia grzesznego, to na koncu bedzie przepasc. Tyle zla jest juz na tym swiecie, ze w jakis sposob to musi sie skonczyc. Przeciez w takiej tajemnicy fatimskiej Maria nie straszy, tylko prosi o modlitwe i poprawe, aby bylo lepiej, aby dobry Bog nie musial karac ludzi.
Ja tam nie slyszalam, o objawieniu typu : ha, ha ja wam teraz pokaze, Wszedzie jest prosba o poprawe.
Kilka lat temu, gdy przez przypadek wloczylam tv. i mowili akurat o Tajemnicy Fatimskiej, to tak sie przestraszylam, ze nie moglam sobie miejsca znalezc. Widac bylo, ze ten ksiadz to mowil bo akurat na niego "trafilo", czesto polslowkami, lecz tu ludzie domagaja sie odkrycia do konca Tajemnicy. Nie powiedzial tego ostatniego slowa, lecz mozna bylo sie domyslec.
A na koniec pokazal ten obraz malowany przez ta druga zakonnice (Lucja opowiadala o tajemnicy naszemu Ojcu Sw. a inna malowala to co slyszala)  i wyobraz sobie, ze na tym obrazie bylo to, co kiedys jakas wizjonerka, czy ktos tam opisal w takiej ksiazeczce, jeszcze za czasow komunizmu ta ksiazeczka krazyla po domach.
Tak sie wtedy przestraszylam, ze powiedzialam ten dlugi Rozaniec ( 1 czesc- 2 godziny) takie bylo zyczenie Maryi, tak mowil ten ksiadz, A mnie po tym programie taki strach ogarnal, uwierzylam ze to nie "znudzone ciotki" te przepowiednie pisza. Dwa miesiace i pare dni prawie nie spalam, malo jadlam, balam sie. I w koncu stwierdzilam, ze dam Matce Bozej to co chce, chociaz wcale tej modlitwy rozancowej nie rozumialam. I taki byl moj POWROT, pierwszy Rozaniec i nigdy juz nie przestalam, a po tym Rozancu, to powoli zaczelam na nowo z "Niebem sie witac" . Wczesniej bylam wierzaca - nie praktykujaca - bez sensu.

15

Ojciecpiotr napisał/a:

Na przestrzeni wieków takich proroctw były setki. Dla mnie to są nic nie warte pierdoły. Teorie spiskowe wymyślane tylko po to by ludzi ukorzyć prze kościołem. Przez wieki ta instytucja rządziła światem a teraz ta władza się im wymyka.

Czy to proroctwa, czy przepowiednie, ja juz ich nie czytam - no chyba,ze przez przypadek.
Ze dwa lata temu czytalysmy z kolezanka, ze we wloszech beda trzesienia ziemi - jak cetki na lamparcie, ha, nawet jesli, to kiedy to mialo byc, kiedys kiedys.
I niestety tego roku, to bylam na "rzut beretem" od tego najwiekszego epicentrum.
Kilka duzych trzesien doswiadczylam wczesniej, lecz teraz to nie trzeslo, tu tluklo.
Pozalowalam ( zupelnie nie po chrzescijansku ), ze urodzilam sie, kolega mojej znajomej to z 4 pietra wyskoczyl (szukajac ratunku na ziemi ?).
Jak sobie przypomne ten blok rozpryskujacy mi sie przed nosem, ten asfalt, podlogi i caly swiat, ktory falowal, jak by ozyl, i to co czytalam kiedys tam, to jakos tak ciezko mi wierzyc, ze to takie pierdoly, a chcialabym, tak bardzo.
W kazdej bajce jest troche prawdy.
Ach, kiedys czytalam, ze o 4.05 ziemia zatrzesie milionami, nie wiem gdzie, chyba na necie, tez nie wierzylam. Ale jak zaczela trzasc, to niestety trzesie dalej sad .  Gdybym sie nie modlila, to pewnie oszalalabym. A te przepowiednie, to moze i pol na pol, lecz jesli ta gorsza polowke na swojej skorze sie odczuje, to trudno nie wierzyc.

16

a ja jestem zdania że warto się nimi zainteresować

17

luk1407 napisał/a:

a ja jestem zdania że warto się nimi zainteresować

A ja jestem zdania, że jak się jest człowiekiem wierzącym, to warto zaufać Bogu zamiast wyszukiwać bzdury.

18

Czytałem niektóre i muszę napisać, że lepszych bredni nie można wymyślić. W tym konkretnym przypadku to, że jakieś zjawisko znajdzie potwierdzenie w tym, że ktoś o czymś takim napisał nie jest dowodem na to, że ten kto to napisał był tego w pełni świadom i miał taką wiedzę. Katolicy (ci bardziej fanatyczni) tworzą takie orędzia i rozprowadzają między sobą, to masa różnych tekstów w większości się nie potwierdzających. Trafi się od czasu do czasu jeden który znajdzie odniesienie w rzeczywistości i nagle wielki szum, pozostała reszta niesprawdzonych pozostanie przemilczana. Zachowałem sobie takie jedno orędzie od jednej nawiedzonej kobiety i czytam od czasu do czasu gdy chcę sobie poprawić nieco humor smile

Ojciecpiotr słusznie pisze o tych orędziach jako o narzędziu kościoła lub jego wyznawców w walce z laicyzacją społeczeństwa. Liczba katolików w krajach cywilizowanych maleje, straty te niweluje się tzw. "misjami" gdzie pomaga się ludziom tyle że nie bezinteresownie- wciska się im kity o boskiej dobroci tyle że gdyby nie wpłaty wyznawców na misje to ich poszerzanie wpływów kościoła musieliby realizować z własnej kiesy. A tak baranki boże same pracują na ich biznes. Taka jest niestety prawda.

19

dlatego trzeba rozpoznawać które są prawdziwe, a tym towarzyszą liczne cuda

polecam zapoznać się ze świadectwami ludzi którzy je czytają

20

Kizia75 napisał/a:

A ja jestem zdania, że jak się jest człowiekiem wierzącym, to warto zaufać Bogu zamiast wyszukiwać bzdury.

Podpisuje sie!

21

Bóg przemawia do ludzi poprzez proroków również w tych czasach, świadczą o tym objawienia oficjalnie uznane przez Kościół takie jak Fatima, La Salette, św. Faustyna, Ojciec Pio

dlatego takich przekazów nie można lekceważyć, każde przesłanie od Boga jest ważne i ma sens, nie ma mniej lub bardziej ważnych

22 Ostatnio edytowany przez luk1407 (2012-12-21 14:58:02)

Ojciecpiotr napisał/a:

właśnie prorocy są uważani za chorych psychicznie, tylko dlatego że posiadają wiedzę której nie ma przeciętny człowiek

ale to jest tylko odczucie z zewnątrz, ludzi którzy nie dowierzają im

weźmy za przykład Noego któremu też ludzie nie wierzyli, aż przyszedł potop i wszystkich unicestwił

23

"Fałszywi prorocy"...Zachęcam do zajęcia się czymś bardziej konstruktywnym:)
Pozdrawiam

24

Nie potrzebujemy proroków żeby wietrzyć katastrofy. Geologowie, politologowie, socjologowie i cała masa innych jest w tym wystarczająco dobra i przynajmniej opiera się na danych które można jakoś weryfikować.

Geniusz i wariat mogą być odbierani tak samo przez otoczenie, tylko że działają w zupełnie inny sposób. Geniusz ma rewelacyjną sieć logiczną (neuronalną) która dostrzega związki na podstawie realnych danych. Tymczasem wariat sam wymyśla sobie dane. Doskonale to widać np. w przypadku Johna Forbesa Nasha Jr. który był genialnym matematykiem i dostrzegał rzeczy których nikt nie widział, ale gdy rozwinęła się u niego schzofrenia, zaczął widzieć nieistniejących agentów i szpiegów którzy namawiali go do zamordowania własnej żony.

25

obejrzyjcie sobie wywiad z księdzem który miał wizje końca świata, również mówi na temat ostrzeżenia

http://www.youtube.com/watch?v=Q5P5z7aBFjQ

26

Sundari napisał/a:

"Fałszywi prorocy"...Zachęcam do zajęcia się czymś bardziej konstruktywnym:)
Pozdrawiam

Jan: Umiłowani, nie dowierzajcie każdemu duchowi, ale badajcie duchy, czy są z Boga, gdyż wielu fałszywych proroków pojawiło się na świecie (1 J 4, 1).

nie można wierzyć we wszystko, ale trzeba badać duchy, żeby przypadkiem nie odrzucić prawdziwego objawienia

27

Luk1407. Mam wrażenie, że to Ty jesteś opętany. Może ożeń się, zajmij się robieniem dzieci, napij się wódki (w Twoim stanie nie za dużo), idź do kina i porób to co normalni zdrowi ludzie.

28

luk1407 napisał/a:

obejrzyjcie sobie wywiad z księdzem który miał wizje końca świata, również mówi na temat ostrzeżenia

http://www.youtube.com/watch?v=Q5P5z7aBFjQ

To właśnie ten ksiądz  jako jeden z wielu neguje prawdziwość orędzi Mari z Irlandii, a prowadzi fajną stronę- w obronie wiary i tradycji

29

znowu orędzia sprawdzają się, Benedykt XVI abdykował tak jak było zapowiadane

30

Ojciecpiotr napisał/a:

Luk1407. Mam wrażenie, że to Ty jesteś opętany. Może ożeń się, zajmij się robieniem dzieci, napij się wódki (w Twoim stanie nie za dużo), idź do kina i porób to co normalni zdrowi ludzie.

a ja mysle ze cibie strach obl;eciał. lepiej nie wierzyc niz analizujac własne zycie nie spac po nocach
bez urazy:)

31

luk1407 napisał/a:

znowu orędzia sprawdzają się, Benedykt XVI abdykował tak jak było zapowiadane

Robert Górski z Kabaretu Moralnego Niepokoju przewidział z kolei w swoim skeczu "telefon do ojca" z 2009 roku katastrofę smoleńską, która miała miejsce rok później.
A tak na serio nie wiem czemu ma służyć uprawianie tej demagogii? Czy chodzi o szerzenie paniki wśród wiernych obliczonej na zwiększenie ich gorliwości w wyznawaniu wiary?

32 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-10 21:12:25)

proroctwa przepowiedziane w tych objawnieniach (wstawianie linków jest niezgodne z regulaminem forum) zaczynają się wypełniać

równo rok temu czytałem orędzie, które się ukazało dokładnie 11.02.2012 o godz. 11:30 a zapowiadało abdykacje papieża

dokładnie rok później co do dnia i godziny tzn. 11.02.2013 o godz. 11:30 abdykował papież,

to jest kolejny dowód na ich prawdziwość,

a oto treść tego orędzia

Mój biedny Święty Wikariusz, Papież Benedykt XVI, zostanie usunięty ze Stolicy Apostolskiej w Rzymie

Orędzie nr 343 z serii Ostrzeżenie

Sobota, 11.02.2012, godz.11.30

Moja droga, ukochana córko, wszędzie następuje eskalacja wojen i bardzo szybko Ręka Mojego Ojca zainterweniuje, aby przynieść powstrzymanie tego zła.
Nie obawiajcie się, gdyż plany uratowania ludzkości zostały zakończone i teraz nie potrwa długo do Mojego Wielkiego Miłosierdzia, które będzie dane każdemu z was.
Nigdy nie bójcie się dzieł antychrysta w sytuacji, gdy wy, drogie dzieci, macie w sobie siłę, aby poprzez modlitwę osłabić jego uchwyt nad światem.
Pozostali światowi przywódcy zostaną wkrótce zabici i Mój biedny Święty Wikariusz, Papież Benedykt XVI, zostanie usunięty ze Stolicy Apostolskiej w Rzymie.
Moja córko, w zeszłym roku mówiłem o spisku w korytarzach Watykanu.

Plan zniszczenia Mojego Świętego Wikariusza został opracowany w tajemnicy 17 marca 2011 roku i dojdzie do skutku, gdyż zostało to przepowiedziane.
Rozprzestrzeniajcie teraz Moje Święte Słowo w każdym zakątku świata i organizujcie, aby drukowane wersje Moich Orędzi szerzone były w tak wielu krajach, jak to możliwe.
Jesteście prowadzeni, więc musicie robić to, co jest najlepsze. Poproście Mnie w modlitwie, abym wysłał wam pomoc, i będzie to uczynione.

Wasz Jezus

33 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-10 21:12:41)

Dzisiaj w DD TVN wypowiadał się filozof i historyk religii prof. Zbigniew Mikołejko.
Stwierdził on, że wszyscy znani prorocy swoje pierwsze proroctwa pisała post factum czyli już po zaistnieniu wydarzeń celem ich uwiarygodnienia , a następne były już tak mgliście napisane, że można je było interpretować na różne sposoby. 

34 Ostatnio edytowany przez Inori (2013-02-25 23:35:41)

a to tutaj to też ściema. Skoro widzi dlaczego nie ostrzeże tak aby to powstrzymać? Po za tym, kataklizmy zdarzają się od tysięcy lat, a banda jełopów niech je sobie przypisuje czemu chce i komu chce. Człowiek inteligentny przyjmie to z przymrużeniem oka, bo nerwów szkoda, a reszta niech sra ze strachu, jak im tak wygodniej. Ze strachu chcesz się poprawić? Ze strachu chcesz być lepszy? Hipokryzja!!!

Czasy ostatecznie mamy co roku, tak sraja wszyscy tymi orędziami, przepowiedniami, na równi z polityką to idzie, wrzodów się człowiek nabawia. Nie macie ważniejszych spraw na głowie?

Dlaczego u wyznawców innych religii nie słyszy się o tych bzdurach? Bo te religie nie opierają się na szerzeniu strachu, tylko człowiek z własnej woli, nie przymuszony i nie zastraszony będzie nimi zainteresowany. Po za tym, kiedy przepowiednia konkretnie mówi ci jak masz się zachować i do kogo zwrócić to ewidentnie nalezy ją porządnie olać!

35 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-03-10 21:10:55)

Ojciecpiotr napisał/a:

Dzisiaj w DD TVN wypowiadał się filozof i historyk religii prof. Zbigniew Mikołejko.
Stwierdził on, że wszyscy znani prorocy swoje pierwsze proroctwa pisała post factum czyli już po zaistnieniu wydarzeń celem ich uwiarygodnienia , a następne były już tak mgliście napisane, że można je było interpretować na różne sposoby. 
http://dziendobry.tvn.pl/video/co-dalej-ze-swiatem,104,newest,77579.html

jakoś orędzie w którym była zapowiedź abdykacji Benedykta XVI czytałem rok temu, zwróćcie uwagę na datę:

Mój biedny Święty Wikariusz, Papież Benedykt XVI, zostanie usunięty ze Stolicy Apostolskiej w Rzymie

Orędzie nr 343 z serii Ostrzeżenie
Sobota, 11.02.2012, godz.11.30

Moja droga, ukochana córko, wszędzie następuje eskalacja wojen i bardzo szybko Ręka Mojego Ojca zainterweniuje, aby przynieść powstrzymanie tego zła.
Nie obawiajcie się, gdyż plany uratowania ludzkości zostały zakończone i teraz nie potrwa długo do Mojego Wielkiego Miłosierdzia, które będzie dane każdemu z was.

Nigdy nie bójcie się dzieł antychrysta w sytuacji, gdy wy, drogie dzieci, macie w sobie siłę, aby poprzez modlitwę osłabić jego uchwyt nad światem.
Pozostali światowi przywódcy zostaną wkrótce zabici i Mój biedny Święty Wikariusz, Papież Benedykt XVI, zostanie usunięty ze Stolicy Apostolskiej w Rzymie.
Plan zniszczenia Mojego Świętego Wikariusza został opracowany w tajemnicy 17 marca 2011 roku i dojdzie do skutku, gdyż zostało to przepowiedziane.

Rozprzestrzeniajcie teraz Moje Święte Słowo w każdym zakątku świata i organizujcie, aby drukowane wersje Moich Orędzi szerzone były w tak wielu krajach, jak to możliwe.
Jesteście prowadzeni, więc musicie robić to, co jest najlepsze. Poproście Mnie w modlitwie, abym wysłał wam pomoc, i będzie to uczynione.
Wasz Jezus

36

Ojciecpiotr napisał/a:

Historyk religii i filozof... Jedno drugie wyklucza, więc co taki pan z tytułem może naprawdę mądrego powiedzieć. Definicja terminu 'filozofia' to przede wszystkim umiłowanie mądrości ludzkiej. Natomiast, religia, to sposób wielbienia Boga bóstw itd, itp. Religia wiąże się z umiłowaniem i uznawaniem mądrości Bożej. Ten historyk, to oderwany od rzeczywistości facet, który nie nadąża za archeologią, nauką i brak mu dobrej znajomości proroctw i autentycznych dat w związku z ich pojawieniem się. Proroctwo, to coś co ma się wydarzyć w przyszłości, a historia dotyczy tego co już było. Ten pan jest, kompletnie nie zorientowany w temacie. Dziw że w ogóle takich snobów publicznie odtwarzają

37

wiesiek napisał/a:

Historyk religii i filozof... Jedno drugie wyklucza, więc co taki pan z tytułem może naprawdę mądrego powiedzieć.

To znaczy, że nauczycielka fizyki nie może być katechetką?
To co mówił dla mnie ma sens chociaż nie każdego profesora da się słuchać (prof. Krystyna Pawłowicz).

38

Ojciecpiotr napisał/a:
wiesiek napisał/a:

Historyk religii i filozof... Jedno drugie wyklucza, więc co taki pan z tytułem może naprawdę mądrego powiedzieć.

To co mówił dla mnie ma sens chociaż nie każdego profesora da się słuchać (prof. Krystyna Pawłowicz).

Nauczyciel fizyki może być kim chce. Każdy ma prawo wyrażać też własne zdanie. Ja również. Jeśli jednak, ktoś opiera się na braku wiedzy a mieni się profesorem, czy posługuje się innymi tytułami podkreślającymi jego pozycję społeczną, a jednocześnie wypisuje bzdury na poziomie pierwszoklasisty, zwanego sztubakiem, to, jest to ktoś, godny raczej politowania. Ale nie dziwi fakt, że wielu intelektualistów nie może pojąć pewnych spraw, które z powodzeniem, są zrozumiałe dla prostych ludzi i raczej beż jakiegoś większego wykształcenia(Mateusza 11:25). Jezus był Synem Bożym. Kiedy przyszedł na ziemię, posiadał ogromną wiedzę z dziedziny duchowych spraw, i nie było mu równego pod tym względem, a przecież z zawodu był tylko cieślą, zwykłym pospolitym rzemieślnikiem. W tamtych czasach ciężki zawód, A przecież, mógł z powodzeniem mieć wykształcenie Faryzejskie. Okazuje się, że najczęściej ludzie z wyższym wykształceniem, mają najwięcej problemów ze zrozumieniem najprostszych spraw. W swoim obłędnym intelekcie, często tworzą kombinacje, których sami nie rozumieją

39

Ojciecpiotr napisał/a:
wiesiek napisał/a:

Dodam jeszcze...Prawa fizyki, do prawa, którym nie można się sprzeciwić i im zaprzeczyć. Są przemyślanym tworem samego Stwórcy, który utworzył je dla naszego dobra, które mają służyć nam, ludziom tutaj na ziemi. Wskazują też nasze ograniczenia, które często ludzie pomijają i wynoszą się w swojej mądrości ponad Boga, a to już jest FILOZOFIA. Nie chcę się powtarzać, ale proszę sobie sprawdzić definicję tego terminu. Fizyk i katecheta raczej też nie do końca idą w parze. Jak napisałem wcześniej, prawom fizyki nie można się przeciwstawić, katecheta nie naucza zgodnie z tym, "czego naprawdę uczy Biblia". Jeśli zatem nie uczy prawdy, to się jej sprzeciwia. Prędzej czy później, rozbije się o nią tak, jak ktoś nierozumny, sprzeciwiający się prawom ciążenia (Student Szkoły Teokratycznej bez tytułu).

40

wszystkie prawa fizyczne zostały stworzone przez Boga, jak wszystko co nas otacza

41

luk1407 napisał/a:

wszystkie prawa fizyczne zostały stworzone przez Boga, jak wszystko co nas otacza

Ja w to nie wierzę.

42

twój wybór, kazdy człowiek ma wolną wole

43

jeżeli wolisz wierzyć że wszystko, również prawa fizyczne powstały same z siebie

44

Prawa fizyki odkryli ludzie i dopóki inni ludzie ich nie obalą, będą obowi?zywać.

45

luk1407 napisał/a:

jeżeli wolisz wierzyć że wszystko, również prawa fizyczne powstały same z siebie

a dlaczego nie?

46

dlatego ponieważ wszystko co nas otacza zostało stworzone przez Boga

47

luk1407 napisał/a:

dlatego ponieważ wszystko co nas otacza zostało stworzone przez Boga

a Ty skąd to wiesz? widziałeś?

48 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2013-07-13 18:57:24)

(Boże) "Bądź, a klęknę."

Czekam na krzyż na niebie. Z chęcią to zobaczę.

49

to jak wytłumaczysz to?

papież Benedykt XVI ogłosił abdykacje 11.02.2013 r. o godz. 11:30

teraz zwróćcie uwagę na to orędzie opublikowane równo rok wcześniej:

Orędzie nr 343 z serii Ostrzeżenie, Sobota, 11.02.2012, godz.11.30

Wasz Jezus

50

Ojciecpiotr napisał/a:

Prawa fizyki odkryli ludzie i dopóki inni ludzie ich nie obalą, będą obowi?zywać.

prawa fizyki istniały zawsze

51

luk, jakkolwiek jestem osobą wierzącą i mogę uwierzyć w katastrofy ekologiczne (które były od zawsze na ziemi, a teraz będzie ich coraz więcej w związku z globalnym ociepleniem) wytłumacz mi jaki związek ma przytaczane przez ciebie chyba 5 razy proroctwo o papieżu?

Mój biedny Święty Wikariusz, Papież Benedykt XVI, zostanie usunięty ze Stolicy Apostolskiej w Rzymie.

Przecież Benedykt XVI abdykował z woli Boga, bo tak też powiedział parokrotnie, gdzie w tym wszystkim jest miejsce na spisek w Watykanie i planowane od 2011 usunięcie Benedykta? Nie otruli go, nie zabili go, nie zmusili go chyba do abdykacji? Co? Przyszli do niego w nocy i go szantażowali? No zastanów się przez chwilę i przestań publikować to proroctwo z 11/02/2012 w co drugim komentarzu, bo każdy, kto czyta ten wątek, już je widział. Jedyny "spisek watykański" wykryty w ostatnich miesiącach to lobby gejowskie i pedofil wśród arcybiskupów (w dodatku polski), ale tym akurat zajął się papież Franciszek.

52

Ktos mogl sobie darowac takie grozby - bo tym sa w istocie te przepowiednie - ich tresc jest 100 wersjach bo nikt tego nie wyglosil oficjalnie nim nie stalo sie rzekomo to co wieszcza:/
Zawsze zle sie dzieje, juz od czasow starozytnych a to Chin gdy napadane byly przez koczownikow wiec ogrodzili sie murem czy czasow gdy powstawalo chrzescijanstwo i to co dzialo sie przerazalo ludzi ze wierzyli w bliski 'koniec swiata'.
Skoro magia i wrozenie sa zakazane to czemu kosciol pozwala je wyglaszac niz dementowac podobne plotki i potepiac jak robi z niegroznymi rzeczami??
'Co ma sie stac to stanie' jak mowia zwolennicy przeznaczenia i nie ma sensu dlatego martwic sie czyms co byc moze nastanie ale jedynie z przyziemnych powodow. Koniec ludzi lub najwyzej paru panstw bo bron jadrowa jest w wielu, czesto w niepowolanych rekach. Jedna wieksza asteroida moze nas od razu zniszczyc niezaleznie od tego czy wszyscy 'zawinili' lub mniejsza to zamieni planete w lodowa pustynie jako skutek ogromnych pozarow i zapylenia. Wtedy umierac bedzie sie powoli, na raty a walka o zycie bedzie bezpardonowa i wazniejsza od wszystkiego innego.
Rozczaruje naszego 'wieszcza', innej "apokalipsy" nie bedzie...

53

Dokładnie, byłam na mszy z kazaniem zakonnika specjalizującego się w opętaniach. Powiedział, że żadna z mocy nie pochodzi od Boga i powinniśmy sami sobie odpowiedzieć, kto stoi za tymi wróżbami, zapowiedziami, itd. Co prawda, to trochę przeczy wydarzeniom fatimskim, czy widzeniom św. Faustyny i setkom innym na przestrzeni dziejów - tym bardziej nie wiem, co o tym myśleć.

Przede wszystkim podkreślam - to co przytacza luk nijak ma się do rzeczyywistości, bo nie można abdykacji równać ze spiskiem i zniszczeniem ;/

54 Ostatnio edytowany przez luk1407 (2013-11-06 22:04:17)

św. Faustyna czy objawienia Fatimskie są uznane przez Kościół, za nim to nastąpiło też spotykały się z atakiem i niedowierzaniem wielu duchownych. Ksiądz tez jest omylny jak każdy z nas.

Bóg przemawia do nas poprzez proroków również w naszych czasach jak miało to miejsce w przypadku św. Faustyny, ojca Pio czy w Fatimie

55

luk1407 a może przedstawisz nam jakieś wiarygodne dowody na istnienie tego swojego boga? Bo jeśli Twoja wiara bierze się z jakiejś świętej księgi wink to dzięki ale to trochę za mało. I nie odpisuj czegoś w stylu- udowodnij że bóg nie istnieje bo skoro uświadamiasz tu wszystkich że on istnieje to musisz mieć chyba na to jakieś dowody...

56

wpisz sobie na youtube "ciała świętych", zobaczysz tam ciała świętych z przed kilkuset sat będące w takim stanie jak by przed chwilą zasnęli? czy to nie jest cud?

57 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-21 00:11:24)

Ojciecpiotr a nie wierz sobie. Problem w tym, że jeżeli Bóg jest i diabeł jest to Twoja wiara im do niczego nie potrzebna.

Zgadzam się Marchewą91 i Kizią75 - jednym z najpoważniejszych problemów jest zbyt dosłownie traktowanie Pisma Świętego i poszczególnych treści przekazywanych w prywatnych objawieniach zbyt dosłownie (w sensie doszukiwania się jakiś super znaków). O nie tak łatwo nie będzie i mówił o tym prorok Izajasz. Warto porównać zapowiedź przyjścia Mesjasza u Izajasza z oczekiwaniami Żydów.

A jak już Mesjasz przyszedł - o cholera, nie no to ten gość, co on śmieszny jakiś, znamy go.

Poza tym paruzja (przy założeniu istnienia Jezusa Chrystusa) może nastąpić za chwilę a może nastąpić za 1.000.000 lat. Możesz do niej dożyć, możesz do niej nie dożyć. Lepiej przygotować się na swój własny koniec świata, który nastąpi na pewno a co będzie za drzwiami - nie wiadomo.

Jest fajny wiersz Miłosza (bodajże) Piosenka o końcu świata.

<<Bóg umarł>> Podpisano: Fryderyk Nietzsche

<<Póki co umarł tylko  Nietzsche>> Podpisano: Bóg.

58 Ostatnio edytowany przez Jenka (2014-01-21 19:46:47)

Sprawdziłam Ojciecpiotr nie pisze od sierpnia 2013 roku pewnie odszedł i ustąpił głupszym wiec proszę nie atakuj kogoś kto ci i tak nie odpowie.
Co do dosłowności gdy się ją zabierze to i Bóg może być tylko przenośnią nieznanego bo pomyśl(rada mojej koleżanki):
człowiek jest istotą myślącą i gdy nie ma nauki która umie coś wytłumaczyć zaczyna się problem tak było w każdej kulturze więc człowiek szukając wytłumaczenia wymyśla pewną historię mem by wytłumaczyć sobie coś czego nie rozumie.
To następuje powoli plotka się roznosi zmienia a ludzie są łakni na opium tylko czekają na wytłumaczenie bo jak można pojąć że po śmierci ktoś zniknie ?
Tylko człowiek z bardzo silną psychiką jest w stanie coś takiego zrozumieć, tylko problem jest gdy ktoś chce to narzucić drugiej osobie która ma własne zdanie i chce przekonać do tego niezdecydowanych tak jak oni przekonują.
Co do Nieckiego bo Nietzsche to był Polakiem to czytałam z ciekawości ejdną jego książkę ona wcale nie krzewi ateizmu a pierwotny strach on chce by ludzie stali się na powrót zwierzętami przecież szanował swojego ojca który był osobą religijną i charyzmatyczną.
Mu się marzył lud który jest perfekcyjny i nie bo się śmierci który umiera za ojczyznę, Nietzsche uznał że Bóg umarł bo ludzie przestali się jego bać a religia stała się mniej groźna niż kiedyś.
On uważał że Bóg może się na nowo narodzić w postaci charyzmatycznego przywódcy nadczłowieka.

59 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-21 20:30:12)

Jenka OjciecPiotr nie pisze od sierpnia 2013 r. cóż nie zostało to napisane a ja nie zauważyłem, że post jest stary.

Aluzja do Nieckiego ma swój sens. Tym razem Ty się nie popisałaś kojarzeniem. Tu chodzi raczej o wyrywanie tego zdania z kontekstu.

Co do poglądów tego pana w zupełności się zgadzam z tym co napisałaś. Problem w tym, że wnioskowanie Nieciekiego niestety było obciążone licznymi błędami, ale mniejsza o to, tym bardziej, że to błędy wynikające z choroby. W zasadzie jego koncepcja przypominała mi trochę Platona. A mi jednak bliżej do Arystotelesa. Ale poczytać warto.

Co do nadczłowieka - typowe urojenie wielkościowe.

Co do mojego stanowiska na temat istnienia bądź nieistnienia Boga, chyba wystarczająco dużo się wypowiedziałem. To kwestia wiary, a nie wiedzy, czy poznania intelektualnego. Z punktu widzenia intelektu oczywiście Bóg może być przenośnią czegoś nieznanego. Choć taki wniosek jest nieoprawny logicznie. Raczej lepiej by pasowało stwierdzenie, że Bóg jest nazwą czegoś nieznanego. (O ile dobrze zrozumiałem co napisałaś).

A co do wywodu Twojej koleżanki - mnie nauczono myśleć wersjami (czyli alternatywnymi możliwościami wyjaśnienia zdarzenia). Istnienie Boga z Biblii jest równie prawdopodobne jak jego nieistnienie. Cały wywód Twojej koleżanki ma sens tak długo jak zakładasz, że Boga nie ma. Jeżeli weźmiesz na tapetę drugą wersję, to niestety sprawa już nie jest taka prosta....

A co psychiki nie wiem czy silą psychikę ma ten który wierzy czy ten który nie wierzy. Z obserwacji wynika, że jednak wierzący mają więcej psychicznej siły, zaś ateizowanie jest raczej wynikiem zranień, z którymi człowiek nie umie sobie poradzić i jakiś tendencji depresyjnych. A takie gadanie, że tylko człowiek o silnej psychice potrafi coś tam - brzmi jak zespół złudzeń i iluzji. Choć w drugą stronę można powiedzieć to samo. Słowem typowe problemy jak się próbuje wejść w świat ducha, który może istnieje, a może nie....

60

tylko jak wyjaśnicie to że te objawienia już się zaczeły sprawdzać, została w nich przepowiedziana m. i. abdykacja pa papieża Benedykta XVI

Posty [ 61 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELIGIA - DUCHOWE POSZUKIWANIA » Ostrzeżenie- orędzia na czasy ostateczne

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024