Witam
Mam spory dług wobec FA-cała korespodencja przychodzila na adres zameldowania gdzie przez jakis czas nie przebywałem-także nic nie było odbierane.
Teraz bym chcial sie dowiedziec w jakiej kwocie jest ten dług bo chciałbym zacząć jakos to spłacać-tylko nie wiem gdzie sie udać?
Jesli chodzi o komornika to tez nie wiem który to prowadzi.
I teraz moje pytanie:
Do jakiego czasu żona może pobierac te alimenty z FA??Czy jak bede jej wysylal np pocztą to czy te alimenty zostana wkoncu jej zawieszone?
Chciałbym płacić jej juz normalnie ale ona niestety sie nie zgadza.
Po jakim czasie mogą mnie oskarżyc z art.209kk??
Do jakiego czasu żona może pobierac te alimenty z FA??
Do póki spełnia warunki, nie dłużej niż do osiągnięcia pełnoletności przez dziecko. Potem dziecko, jeśli spełnia warunki do 25 urodzin.
Czy jak bede jej wysylal np pocztą to czy te alimenty zostana wkoncu jej zawieszone?
Chciałbym płacić jej juz normalnie ale ona niestety sie nie zgadza.
Będzie pieniądze odsyłać do komornika lub nie będzie przyjmować - FA tego wymaga.
A czy jak jedno dziecko ma orzeczenie o niepelnosprawnosci to czy to wydluza w jakis sposob alimentacje??
A jak to jest z zatrzymaniem prawo jazdy gdy nie place alimentów-moga mi wstrzymac czy cos sie w tej kwestii zmieniło?
A czy jak jedno dziecko ma orzeczenie o niepelnosprawnosci to czy to wydluza w jakis sposob alimentacje??
A jak to jest z zatrzymaniem prawo jazdy gdy nie place alimentów-moga mi wstrzymac czy cos sie w tej kwestii zmieniło?
W przypadku posiadania orzeczenia o znacznym stopniu niepełnosprawności , Fa przyznawane jest bez względu na wiek.
Mogą wstrzymać-trochę zmieniła się procedura.
Przychodziły do mnie różne korespodencje a ja zadnej nie odbierałem-nie mieszkam tez w miejscu zameldowania.
Mogli mnie wzywac na wywiad alimentacyjny?-gdybym sie na taki wywiad nie stawil to czy mogliby mi zatrzymac prawo jazdy?
Prawo jazdy posiadam i normalnie jezdze-czy w razie kontroli przez policje-policja może mnie zatrzymać?
Przychodziły do mnie różne korespodencje a ja zadnej nie odbierałem-nie mieszkam tez w miejscu zameldowania.
Mogli mnie wzywac na wywiad alimentacyjny?-gdybym sie na taki wywiad nie stawil to czy mogliby mi zatrzymac prawo jazdy?
Prawo jazdy posiadam i normalnie jezdze-czy w razie kontroli przez policje-policja może mnie zatrzymać?
1)Tak.
2) Prawo jazdy dłużnikowi zatrzymuje starosta( odpowiednik). Jeśli w razie kontroli policja stwierdzi nieważność dokumentu to zatrzyma.
Chłopie, pytasz po różnych forach o te same rzeczy, czy nie prościej byłoby udać sie do mopsu ( odpowiednik) i zapoznać sie z własną sprawą. Nikt Cię nie aresztuje ![]()