Zazdrość - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Zazdrość

Heyka...jestem nowy mam 18 lat i mam problem...

Po 1...Jestem strasznie zazdrosny o dziewczynę,boję się ze moze mnie zdradzic a jednak mam do niej zaufanie:( nie wiem czemu tak jest ale jak np: nie odpisuje mi albo nie odbiera telefonu to mam dziwne mysli:/ Wiem ze to bardzo źle i staram się zmienić:(
Proszę o szybką odp:)
Z gory dziekuje:)

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zazdrość

Osoby zazdrosne przeważnie zachowują się tak gdyż kiedyś ktoś je zranił, zdradził , same zdradziły albo ich partnerzy maja złą opinie. Jeśli któryś z powyższych powodów jest właśnie tym który wpływa na twoje zachowanie to pierwszą rzeczą którą powinieneś zrobic to szczera rozmowa z partnerką.
Powiedz jej o tym co czujesz że bojisz się ja stracic , zaufanie to nie słowa to coś co się buduje przez dłurzszy czas, jednak nie znaczy to że nie mamy dac drugiej osoby szansy aby nam pokazała że jest godna tego zaufania. Pamiętaj że najpierw musisz dac jej szanse aby pokazała że nie masz powodu by byc zazdrosnym.

3

O ja mam to samo,facet cały dzien sie do mnie nie odzywa napisałam mu esa niedawno i nic tel.milczy i tez mam rozne mysli bo to sie co raz częsciej zdarza. Zreszta moja zazdrosc nie jest tylko moim wymysłem.
to jest normalne ze ta cholerna zazdrosc sie wkreca do naszej głowy ,musimy sobie jakos z nia radzic.
Kochasz ją proste i dlatego masz takie odczucia.Ale  masz do niej zaufanie to dobrze. smile

4

no właśnie ważne że ją kochasz i masz do niej zaufanie więc nie pozwól tylko na to, aby zazdrość w jaki kol wiek sposób zniszczyła Wasz związek , więc szczera rozmowa na pewno sie przyda...

5 Ostatnio edytowany przez Kruszyn91 (2009-02-16 22:55:25)

Fenix są takie rzeczy....Zostałem zraniony,sam zdradziłem<pocałowałem inna raz>, No a moja dziewczyna była z byłym 2 lata i kochała się z nim...No a ze mną po kilku miesiacach znajomosci tez napisałem ze jest sexi itd no i tak wyszło ze prawie sie kochalismy...no ale staram sie z tym walczyc...:( i boję się ze moze pisać z kimś o roznych rzeczach za moimi plecami:(

No bedę z nią rozmawiał w srodę tak powaznie i chce poruszyc ten temat...ale nr 1 to jest temat o chlopaku do ktorego cos czuje a Mnie Kocha...i dziwna sytuacja taka:(:/

6

rozmowa, rozmowa i jeszcze raz rozmowa, przemyśl dobrze o czym chcesz z nią porozmawiać i wtedy zobaczysz bo rozmowie będzie dużo lżej

7 Ostatnio edytowany przez Kruszyn91 (2009-02-16 23:07:57)

No ale jakies podpowiedzi...co zapytać...wiecie zeby bylo idealnie?:)

Własnie dzwonilem do niej bo mielismy porozmawiac sobie wieczorkiem...i odebrala i powiedziala ze za 15min bo gotuje mleko braciszkowi...i na koniec dodała " ok Kochanie?" ja powiedzialem ok... a ona "no to pa Kochanie" i wtedy czuje sie troche bezpieczny niezagrozony....

8

nie ma takiej idealnej rozmowy możesz sobie jedynie zrobić ogólny jej zarys w głowie a w trakcie pewnie Ci się i tak nawinie wiele innych spraw zobaczysz ważne że wiesz o czym chcesz rozmawiać i co leży Ci na sercu wystarczy być szczerym i mówić o swoich uczuciach

9

zawsze jestem szczery...wiec powiem co mi lezy na sercu...

10

no i tak trzymać smile szczerość to podstawa każdego związku

11

Ja tez pogadam z moim facetem w tym tyg. i kur....... to chyba bedzie koniec. I znowu zaczynac wszystko od nowa ale mam plan B.jesli naprawde sie rozstaniemy.Moze ten plan pomoze mi troche w cierpieniu które mnie czeka.

12

czyli...;>

13

anuska chyba musisz mieć dobry plan B smile

14

Nie wiem czy dobry plan B,ale nie zamierzam siedziec i ryczec, mam takiego jednego chłopaka na oku,moze z nim zaczne znajomosc,on tez wydaje sie byc mna zainteresowany ale musze pamietac ,koniec z angazowaniem sie za szybko.
Cholera tylko co począc jak kocham tego z ktorym jestem,bede musiała o nim zapomniec i sie niezadreczac.
Spotykajac sie z innym nie bede tak o nim myslała.
No ale zobaczymy jak bedzie boje sie tej rozmowy,bo on i tak moich warunków pewnie nie przyjmie (czyli zerwanie z A) bo ja nie jestem jego jedyną. A ja nie zamierzam juz dłuzej zyc w trójkąciku.

15

no trójkącik to bardzo fatalny wybór... tylko czy tak do końca ten twój plan B wypali to się okaże a nie boisz się tego że nowy obiekt zaczniesz porównywać z poprzednim??

16

Ja nie chce sie pakowac w kolejny związek moze po czasie, po prostu poznac sie lepiej z tym chłopakiem nie wiązac sie za szybko. Czy bede porównywac? mysle ze nie nigdy nie porównywałam poprzednich do obecnego ,kazdy facet jest inny.
Ale o czym ja pisze przeciez nie wiem jak moja rozmowa z Ł. sie potoczy,plan b jest,ale jednak wolałabym zeby moj obecny jednak zdecydował sie którą z nas chce. Bez kitu ja nie kumam mojego faceta. Nie wiem jakim on mnie uczuciem darzy.
Jesli chodzi o uczucia wylewny nie jest.

17 Ostatnio edytowany przez Kruszyn91 (2009-02-20 19:37:47)

No własnie,moja dziewczyna tez zbytnio wylewna nie jest...Przewaznie jak powiem ze Ja Kocham to Powiem "Ja Ciebie tez Skarbie" A tak sam od siebie to tylko mile slowka itd ale ciezko cos jej wyznac:(

Wiec co mam zrobic?

18

w tej sytuacji nie możesz za wiele zrobić bo to ona musi chcieć sama od sibei mówić, że cie kocha...takich słów nie można w żaden sposób wymuszac

19

No a jesli ona nie mowi tego,?? mowi wtedy gdy ja to powiem albo cos napomne?

20

jeśli ona sama tego nie mówi to musi mieć powód by tego nie robić nie myślałeś nigdy w ten sposób??

21 Ostatnio edytowany przez Kruszyn91 (2009-02-20 21:55:10)

No niby tak...narazie ja nie bede tego mowil i poczekam az ona to powie....
Dobrez zrobie??

22

możesz poczekać na to aż ona powie..jej też musi zależeć na związku z toba. i słowa kocham cie muszą też pochodzić cxzasem od niej samej smile

23

Zaufaj jej wkoncu i nie badz taki zazdrosny ... bo zobaczysz jak bedziesz tak robil to ona moze sie ostro wkurzyc i zostawi Cie bo to naprawde jest bardzo uciazliwe (sama tak mam ze swoim chlopakiem) i naprawde pomalu trace juz cierpliwosc eh

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024