hej mam do was takie pytanie jak rozumiecie taka sytuacje. od paru miesiecy znam pewnego chlopaka jestesmy tylko znajomymi, pare miesiecy temu zaproponowal mi seks, napoczatku dziwnie mnie to ruszylo ale dodam ze on mi sie podoba a ja mu nie wiem. po paru tygodnia zgodzilam sie, jestem wolna kobieta. takich sytuacji bylo moze z 5 razy ale od paru tygodniu wogole juz nie proponuje mi seksu ani nic wiecej czy mam rozumiec ze bylam tylko po to zeby mnie przeleciec dopoki nie znajdzie sobie innego obiektu zainteresowania? czy moglo cos byc z jego strony ze na poczatku mu sie podobalam ?pomozcie mi
Zaproponował Ci seks, bo miał ochotę Cię zaliczyć- ileś tam razy.
od paru tygodniu wogole juz nie proponuje mi seksu ani nic wiecej czy mam rozumiec ze bylam tylko po to zeby mnie przeleciec dopoki nie znajdzie sobie innego obiektu zainteresowania?
Może znalazł sobie kogoś nowego, a może i nie, ale jedno jest pewne: Chciał się z Tobą bzyknąć i to zrobił. Łatwo przyszło, łatwo poszło
. A tak w ogóle to na co Ty dziewczyno liczyłaś? Na miłość? On chciał tylko seksu, powinnaś od razu o tym pomyśleć, a nie snuć plany nt wspólnej przyszłości.
czy moglo cos byc z jego strony ze na poczatku mu sie podobalam?
Skoro zaproponował Ci seks, to na pewno mu się podobałaś, przecież z kimś nieatrakcyjnym dla niego do łóżka by nie poszedł.
A tak poza tym, to powiem, że jeśli szukasz stałego partnera, to radzę Ci nie rozpoczynać znajomości od seksu.
A czego Ty oczekiwalas?
Chcial seksu a Ty mu to dalas.
Moze mu sie teraz znudzilas, moze znalazl sobie kogos innego....
Nic Ci nie obiecywal. Zapytal tylko....
owszem zapytał a Ty się zgodziłaś ... ;/ obłęd ...nie oczekuj teraz niczego od niego ...nie obiecywał Ci spacerów,randek,trzymania się za rękę czy też pierścionka zaręczynowego po prostu zaproponował Ci wprost .Czysty układ tylko teraz już mu się ten układ znudził może znalazł sobie nową dziewczynę na owocne wieczory
?
Tak jak methey napisal, nie mozna zaczynac zwiazku od seksu. Sa kobiety, z ktorymi idzie sie do lozka i takie, z ktorymi sie wiaze. Szkoda, ze nie wiesz takich rzeczy, szanuj sie kobieto jesli chcesz, by Cie inni szanowali i traktowali jako material na dziewczyne/zone, a nie panienke, ktora sie pobzyka na poprawe humoru.
Ależ oczywiście, że można zaczynać związek od seksu, ale trzeba być do tego odpowiednio dojrzałym. Jeśli natomiast myli się pojęcie "podobam mu się" z pojęciem "on coś do mnie czuje" to klapa murowana. I to Cię właśnie spotkało, Samotna. Układ był czysty, tylko Ty nie zrozumiałaś zasad.
A czemu się nie odzywa? Możliwości jest sporo. Najbardziej prawdopodobna przyczyna jest taka, że ma nowy obiekt zainteresowań. Gdyby nie miał to raczej by nie zrezygnował z możliwości bzyknięcia na zawołanie.
Możliwe, że już znalazł inna... Albo po prostu miał inne oczekiwania co do wyglądu waszych zbliżeń i odpuścił bo aż tak mu się nie podobało? Może dostał to czego chciał i olal temat? Albo wyczuł, że dla ciebie to coś więcej niż czysty seks i się ulotnił póki nie było za późno? Tak czy inaczej dla Ciebie lepiej. Widać, że do seksu podchodzisz raczej emocjonalnie więc proponuje nie wchodzić więcej w takie układy bo później będziesz cierpieć.
wlasnie tak sie sklada ze juz cierpie, bo nie myslalam ze w taki szybki sposob mu oleje, zrozumialam ze bylam tylko dzeiwczyna do lozka dopoki nie znajdzie sobie innego obiektu westchnien, ale poniekad jestem sobie sama winna, tylko boli mni eto ze on mi sie podoba i w taki sposob mnie potraktowal
Dobrze, że to zrozumiałas a nie łudzisz się, że jest inaczej. Będzie ciężko ale skończ dobrze o nim myśleć i nigdy więcej nie pakuj się w takie układy.
On uwiódł Ciebie, teraz "zrewanżuj" się jemu tak, że przestanie Cię postrzegać tylko jako obiekt igraszek łóżkowych.
Następnym razem ustal z facetem na początku jak ma wyglądać Wasza relacja - czy będzie to tylko sex, czy może sex + wspólne wyjścia, czy jeszcze coś innego. Unikniesz rozczarowania.
ale jak mam mu sie zrewanzowac za to? nie zaciagne go do lozka bo on juz tego nie chce, nasze teraz kontakty ograniczyly sie tylko do slowa ,,czesc''. dlaczego faceci tacy sa ze widza laske i od razu do lozka ![]()
Samotna1 - A dlaczego kobiety takie są, że facet chce do łóżka je zaciągnąć i one od razu lecą? Widzisz generalizowanie to bardzo zła cecha. Niestety niektórzy faceci tacy są, że lubią zaciągać naiwne dziewczyny do łóżka. Wierz mi, że mam wielu kolegów, którzy czasem opowiadają to i owo, to ręce opadają. Nie wiem czy to wynika z faktu, iż kobiety samotne są tak spragnione miłości, że wierzą w takie bajki. A może to dlatego, że ogólnie jakaś część dziewczyn daje się bajerować. Nie wiem na ile to głupota, a na ile naiwność. A może jedno i drugie. Na pocieszenie dodam, że każdy ma prawo popełnić błąd. Dlatego przemyśl sobie, co było nie tak i wyciągnij wnioski na przyszłość. W przyszłości każdemu koledze, który zaproponuje taki układ odmawiaj, bo jak widać to nie dla Ciebie. Jedni się bawią seksem, a dla innych seks jest czymś zarezerwowanym tylko dla tej jedynej osoby. Każde stanowisko należy uszanować i tyle. Chcesz mu się zrewanżować? Ale za co? On chciał, Ty chciałaś, pewnie było fajnie i tyle. Możesz próbować dowiedzieć się, czy to się skończyło i dlaczego. Tylko tyle. Jeśli ta wiedza jest Tobie do czegokolwiek potrzebna w ogóle.
od pierwszego Twojego zdania byłam pewna że chodziło tylko o sex... to czego więcej szukałaś?
Jak są takie umowy to raczej wiadomo o co chodzi...
jestesmy tylko znajomymi, pare miesiecy temu zaproponowal mi seks
Tu nawet nie ma pola popisu dla wyobraźni. Układ jasny jak słońce, sytuacja prosta jak drut. Propozycję można przyjąć lub odrzucić. Jeśli się przyjęło to nie należy potem się doszukiwać nie wiadomo czego, mieć żalu do siebie albo do drugiej strony.
lepiej nie bede dochodzila do tego czemu sie skonczylo bo jeszcze bardziej moze mnie zabolec, jedynie pozostalo mi zapomniec o tym co sie stalo i zaczac go olewac moze zrozumie jak zaczne go olewac ze mnie skrzywdzil tym, ale sama sobie tez jestem winna ze sie zgodzilam na takie cos, ale to wszystko dlatego ze mi sie podobal i myslalam ze oprocz seksu moze cos o mnie myslec ale bylam tylko do lozka
najpierw robi potem mysli, a myslalas co bedzie jesli zajdziesz w ciaze, kazdy facet z ktorym sie zakolegujesz i zaproponuje ci seks to sie zgodzisz? dokad ten swiat zmierza..zero odpowiedzialnosci i szacunku do wlasnego ciala
ale co to za sposób myślenia?
Olej to... ciesz się z tego co było i podejdź do tego jak do lekcji
nie Ty pierwsza, nie ostatnia
szkoda życia
a co do zdystansowanej...
nie męcz jej jeszcze w ten sposób... to była pierwsza taka sytuacja z której najprawdopodobniej nie zdawała sobie sprawy... teraz wyciągnęła lekcje, więc po co ten mini lincz?
dzieki modzia7, pierwszy raz mi sie takie cos zdarzylo, zaluje tego ze dalam sie w ten sposob ponizyc bo teraz napewno ma o mnie dziwne zdanie, ale trudno bylo minelo trzeba zapomniec. poprostu chlopak mi sie podobal to sie zgodzilam a on mnie wzial tylko za dziewczyne do lozka i na zabawy dopoki nie znajdzie innego obiektu do lozka
. nie ja pierwsza i nie ostatnia zapewne