separacja czy rozwód? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » separacja czy rozwód?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: separacja czy rozwód?

Witam,mam 30 lat,dwie córki,męża który nadużywa alkoholu( jest wtedy agresywny,zazdrosny)ogólnie wykańcza mnie psychicznie.Od dwóch lat mieszkam kątem u mojej mamy,podjęłam taką decyzję,bo byłam w ciąży,mąż stracił pracę,ale wprowadziłam się sama,bez niego chciałam po prostu odpocząć od awantur.Mieszkamy tak już dwa lata,on teraz jest u swojej mamy,też popija,jesteśmy takim małżeństwem weekendowym.Dodam że wróciłam do pracy,bo sytuacja mnie zmusiła,mama pomaga mi przy dzieciach,to trwa już zbyt długo,chcę złożyc pozew o separację,ale zastanawiam się też nad rozwodem,co było by korzystniejsze dla mnie i dzieci?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: separacja czy rozwód?

Czy chcesz być jeszcze ze swoim mężem i tworzyć z nim w przyszłości rodzinę?
Co chcesz osiągnąć przez separację?

3

Jeżeli rzeczywiście "widzisz światełko w tunelu" na dalsze życie z mężem to spróbuj wystąpić o separację. Jeżeli po 5 latach nie powrócicie do normalnego życia rodzinnego to prawie "z automatu" otrzymasz rozwód.Te 5 lat sąd daje na podjęcie ostatecznej decyzji.
Ale z tego co napisałaś można wyciągnąć wniosek,że praktycznie wasze małżeństwo ma małe szanse na dalsze wspólne i normalne życie.
Gdyby twojemu mężowi na tym zależało to starałby się walczyć ze swoim uzależnieniem dla was a tak chyba nie jest.
Żyjecie jak jacyś znajomi....ty zapewniasz dzieciom utrzymanie a on prowadzi swoje "wolne" życie.
To nie jest normalne zachowanie i powinnaś dać mu warunek: albo się zmienia albo występujesz o separację.....a właściwie powinnaś mu powiedzieć,że o rozwód,bo od tego nie ma już powrotu.

4

witam, jestem 4 lata po ślubie, mam 4 letnia córeczkę, ślub wzięłam, bo chciałam jak najlepiej dla dziecka,po 3 latach małżeństwa postawiłam proste pytanie mężowi / ja czy Twoja mama?albo mieszkasz z nami albo z mama? a wszystko dlatego, że po ślubie mieszkaliśmy osobno on u swoich rodziców ja u swoich, nie mieliśmy wystarczająco pieniędzy aby wynająć mieszkanie, mieszkaliśmy 30 km od siebie, co gorsza nie odwiedzał nas codziennie, ani nawet co weekend, zawsze tłumaczył, że musi pomóc w domu, jesteśmy małżeństwem tylko na papierze, teraz po 3 latach miał w końcu przyjść mieszkać do nas, nawet miałby tutaj pracę i wogóle lepsze warunki do mieszkania, no ale jego mama miała większą władzę nad nim, posłuchał jej, ona nie kazała mu zmieniać pracy i on jej  posłuchał, jak postawiłam mu pytanie - ja czy ona to powiedział skoro tak chcesz to ja jadę, wsiadł do samochodu i pojechał. Po około 3 godz. przyjechał z mamą zabrał swoje rzeczy i tyle go było, płacił mi dobrowolnie 300 zł, ale uznałam , że to mało, wystąpiłam do sądu o alimenty, dostałam 450 zł, nie odezwał się ani słowem, nawet o córkę nie zapytał, na święta przyjechał dał jej tylko prezent i nie ma go, już prawie rok jak odszedł, zastanawiam się nad rozwodem albo separacją, bo teraz jestem w kropce, jestem bezrobotną, bez zasiłku, rodzinnego też nie dostaję, bo jego dochody przekraczają, nie wiem w sumie co teraz zrobić?

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » separacja czy rozwód?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024