rozróżnianie dzieci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 2 ]

Temat: rozróżnianie dzieci

witajcie
przejdę do sedna
jestem mamą 2 dzieci
córki która ma prawie 13 lat
i synka ma 5 lat

chwilowo mieszkamy z moimi rodzicami na dniach przeprowadzamy się do swojego domu

mój ojciec nie jest łatwym człowiekiem
ma super relacje z dziecmi , potrafi z nimi nawiązac nić porozumienia
najcześciej dlatego bo małe dzieci ojcu przytakuja nie mają swojego zdania , zachwycają się dziadka pomysłami i td..
natomiast gdy dorastaja ,zauważają już więcej , wyrażają swoje zdanie , zaczynają być nie akceptowane

i czuje ze tak jest w przypadku moich dzieci

córka  jest w trudnym wieku , sama nie wie co się z nia dzieje , czasami jest opryskliwa , ale nic w nadmiarze jak normalna nastolatka...
mały jest wszedzie , głośno mówi , ciagle absorbuje soba..

gdy córka cos odburknie , czy np zachowa sie nie tak jak dziadek by to widział to od razu akcja...
nie ma kapci na nogach tekst dziadka " cyz jestes opózniona że nie pamiętasz o kapciach'??? ciagle  jakies niemiłe uwagi pod jej adresem od dziadka.. że za długo przed lustrem stoi, że do brata nie odpowiednio się odzywa...

zaczyna mnie to strasznie boleć , a jednoczesnie mega mnie irytuje!!!!!

mały dla dziadka to cudo , pięknie mówi , zawsze logicznie , jest och i ach..

przez to zachowanie dziadka wytwarza sie niemiła relacja między dziećmi...

córka definitywnie jest zazdrosna o brata .. gdy mówię to ojcu to słysze że przeciez on jest duzo młodszy...
nie dociera do niego ze córka była długo sama , ze nagle słyszy tylko uwagi pod swoim adresem że ciagle jest odsuwana

sama gdybym była dzieckiem bym się buntowała!!!

chciałabym żeby takie sytuacje sie nie powtarzały

wiem że wyprowadzimy się , sytuacja troszkę się poprawi ale przecież nie na zawsze

jak sądzicie jak postępować????

nie chcę żeby córka czuła się odepchnieta , nie chciana ...

Zobacz podobne tematy :

Posty [ 2 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024