Witajcie. Ostatnio borykam się strasznie z brzydko wyglądającymi paznokciami. Rozdwajają mi się, łamią. Podejrzewam, że to wina detergentów. Moja ostatnia praca mnie tak urządziła. Macie może dla mnie jakieś rady? Domowe zabiegi, czy salon?
Ja osobiście polecałabym skorzystanie z usług kosmetyczki, ona najlepiej będzie wiedziała co zrobić, żeby twoje pazurki odzyskały naturalne piękno. Możesz w domu skorzystać z jakiś odżywek, powinny choć trochę pomóc, ale kosmetyczka będzie tu niezastąpiona. Jakiś dobry manicure na pewno poprawi kondycje twoich paznokci:)
3 2012-02-21 19:12:19 Ostatnio edytowany przez kobietka333 (2012-02-21 19:19:33)
Spróbuj zrobić sobie japoński manicure.Jest to metoda zalecana na paznokcie kruche, łamliwe i rozdwajające się. Ja robię sobie to raz w miesiącu od jakiegoś roku i moje paznokcie wyglądają bardzo zdrowo teraz.
mam ten sam problem, na co dzień mam styczność z produktami chemicznymi, co prawda noszę rękawiczki ale po nich nie dość że dłonie są suche to paznokcie żółte, łe
próbowałam wielu zabiegów ale problem powraca na bieżąco. drogi jest taki manicure japoński? widziałam ulotkę u moim salonie ale jakoś nie dopytałam
Cena manicure japońskiego zależy chyba od salonu, ale myślę że w granicach 50-80zł. Musisz zapytać u siebie w salonie, albo wejść na ich stronę internetową - powinien być jakiś cennik. Efekt pazurków po japońskim powala, paznokcie wyglądają naturalnie pięknie. Fajnie się też później błyszczą.
6 2012-02-22 10:10:43 Ostatnio edytowany przez hudson (2012-02-22 10:11:16)
Olejek rycynowy mi poleciła farmaceutka, bo byłam w aptece po jakiś krem. Da on jakieś efekty, stosowała, któraś z was? A co do japońskiego, to też sama znalazłam w sieci ten zabieg. Tu jest on opisany http://www.uroda.com/artykuly/manicure-japonski-czyli-p-shine-blyszczec . Wcześniej nie słyszałam o nim. Naprawdę tak ładnie po zabiegu paznokcie wyglądają?
Cena manicure japońskiego zależy chyba od salonu, ale myślę że w granicach 50-80zł. Musisz zapytać u siebie w salonie, albo wejść na ich stronę internetową - powinien być jakiś cennik. Efekt pazurków po japońskim powala, paznokcie wyglądają naturalnie pięknie. Fajnie się też później błyszczą.
Ja kupuję sobie takie specjalne zestawy (są mniejsze i większe) i robie sobie sama.To wbrew pozorom nie jest takie skomplikowane ani trudne jak wygląda a daje naprawdę fajny efekt.
wysokaszpila78 napisał/a:Cena manicure japońskiego zależy chyba od salonu, ale myślę że w granicach 50-80zł. Musisz zapytać u siebie w salonie, albo wejść na ich stronę internetową - powinien być jakiś cennik. Efekt pazurków po japońskim powala, paznokcie wyglądają naturalnie pięknie. Fajnie się też później błyszczą.
Ja kupuję sobie takie specjalne zestawy (są mniejsze i większe) i robie sobie sama.To wbrew pozorom nie jest takie skomplikowane ani trudne jak wygląda a daje naprawdę fajny efekt.
Ja tam nie mam zdolności ani cierpliwości do takich zabiegów, więc wole oddać to w ręce specjalistów
A koszta wydaje mi się, że nie są wcale takie duże... W końcu dłonie są naszą wizytówką i należy w nie inwestować
po za tym uwielbiam mieć zadbane pazurki.
To zależy od tego czy ktoś umie i chce mu się
Wiele dziewczyn z tego co czytałam w domu same bawią się w stylizację, ja jednak nie mam do tego drygu. Jak często taki japoński trzeba robić?
To zależy od tego czy ktoś umie i chce mu się
Wiele dziewczyn z tego co czytałam w domu same bawią się w stylizację, ja jednak nie mam do tego drygu. Jak często taki japoński trzeba robić?
Tak, wiele dziewczyn bawi się w stylizacje ale nie koniecznie wszystkim to wychodzi
Np. mi
dlatego wole korzystać z usług salonów kosmetycznych.
Poczytaj sobie artykuł, który podesłała hudson. Tam jest wszystko fajnie wyjaśnione. Zabieg trzeba powtarzać co 2-3 tygodnie.
kobietka333 napisał/a:wysokaszpila78 napisał/a:Cena manicure japońskiego zależy chyba od salonu, ale myślę że w granicach 50-80zł. Musisz zapytać u siebie w salonie, albo wejść na ich stronę internetową - powinien być jakiś cennik. Efekt pazurków po japońskim powala, paznokcie wyglądają naturalnie pięknie. Fajnie się też później błyszczą.
Ja tam nie mam zdolności ani cierpliwości do takich zabiegów, więc wole oddać to w ręce specjalistów
A koszta wydaje mi się, że nie są wcale takie duże... W końcu dłonie są naszą wizytówką i należy w nie inwestować
po za tym uwielbiam mieć zadbane pazurki.
dokładnie, też zdecydowanie bardziej wolę kiedy ktoś zajmie się moimi dłoniami. zawsze to chwile relaksu a i wszystko zrobione bardziej profesjonalnie... a mi się zwyczajnie nie chce wydawać czasem nawet więcej na zestaw i sama się z tym 'męczyć' ![]()
zabieg (z tego co czytałam) warto powtarzać co dwa tygodnie.
hudson napisał/a:To zależy od tego czy ktoś umie i chce mu się
Tak, wiele dziewczyn bawi się w stylizacje ale nie koniecznie wszystkim to wychodzi
Np. mi
dlatego wole korzystać z usług salonów kosmetycznych.
Poczytaj sobie artykuł, który podesłała hudson. Tam jest wszystko fajnie wyjaśnione. Zabieg trzeba powtarzać co 2-3 tygodnie.
Ten co ja podałam
Ślepa chyba jestem, bo nie widziałam tej informacji ![]()
Zapraszam Warszawianki na manicure japoński (40zł) i inne!!! B.tanio!:) mail: papka18@o2.pl
Wczoraj zajrzałam do Mydlarni u Franciszka i dałam się pani namówić na olejek arganowy. Jest uniwersalny ponoć, może mi pomoże albo wam.
A czy zabiegi parafinowe też są na paznokcie? Wiem, że nie jest to drogi zabieg, dlatego jak pomaga i na pazurki to bym się wybrała, bo mam teraz od zimna porozdwajane strasznie płytki.:(
Moim zdaniem wygląd paznokcie jak i także ich łamliwość,to nic innego jak tylko kwestia odpowiednich witamin jakie zażywamy. Do tego oczywiście kosmetyki,kremy oraz dobre olejki. Pamiętajmy,że średniej jakości lakier nie wpływa pozytywnie na płytkę paznokci.
Popieram poprzedniczkę, dobre lakiery są bezpieczniejsze, wiadomo, że nie zawierają nic toksycznego, suplementy też są ważne, mi wystarcza skrzyp, bo witaminy staram się przyjmować w posiłkach. Jeśli chodzi o pielęgnację z zewnątrz to odżywki, kremy itp., ja mam swoje ulubione, sprawdzone z Jessici, świetna odżywka do skórek i oliwkę.
17 2012-07-03 09:17:49 Ostatnio edytowany przez vinnga (2012-08-03 12:48:17)
Na początek kosmetyczka, a później sama możesz poprawiać ich wygląd - lakierami, ozdobami
Polecam stronę internetową spam, gdzie znajdziesz wiele kolorów lakierów, a także baaardzo dużo pomysłów na ozdabianie paznokci, co z pewnością pomoże przywrócić piękno Twoim paznokciom ![]()
Polecam odżywkę własnej roboty ( w zasadzie to kilka odżywek ) :
- 4 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki melasy. Wymieszać ze soba i zanurzyć dłonie na 15-20 minut.
- olejek wzmacniający paznokcie ( uzywam i polecam ) - 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę oleju rycynowego, ćwierć łyżeczki soku z cytryny. Wymieszać ze soba i wcierać w skórki i paznokcie ![]()
Polecam odżywkę własnej roboty ( w zasadzie to kilka odżywek ) :
- 4 łyżki ciepłej wody, 2 łyżki melasy. Wymieszać ze soba i zanurzyć dłonie na 15-20 minut.
- olejek wzmacniający paznokcie ( uzywam i polecam ) - 1 łyżeczkę oliwy z oliwek, 1 łyżeczkę oleju rycynowego, ćwierć łyżeczki soku z cytryny. Wymieszać ze soba i wcierać w skórki i paznokcie
Świetne!
Po ściągnięciu żeli, które nosiłam przez "x"lat moje paznokcie były w opłakanym stanie jak bibułka-kruche łamliwe. Starałam się nie malować tanimi lakierami(które niszczą płytkę) tylko wieczorem kiedy patrzyłam na film lałam sobie kilka kropli oliwki z oliwy (czasem trochę cytryny) i wcierałam przez 15 minut do rozgrzania. Parę lat temu używałam rewelacyjnej odżywki z Astora -calcium-twarde i zdrowe pazurki - nie wiem czy jeszcze ta odżywka jest produkowana. Ale w dużej mierze ma znaczenie dobór witamin)
Odżywka z Eveline formuła Szwajcarska rewelacja!
To prawda, odżywka z Eveline pomoże na naprawdę łamliwe paznokcie. Ja mam dziwne fale na paznokciach, płytka jest strasznie nierówna... Czego to moze być przyczyną?
Trzeba smarować paznokcie specjalnymi olejkami ,lakierami ,odżywkami .
nail tek + olejek rycynowy + zaangażowanie własne
Koniecznie zakładaj rękawiczki przy kontakcie z detergentami!!
26 2012-12-18 15:26:46 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-01-14 10:21:11)
U mnie sposobem jest odżywka spam. Śmieszne jest to, że płacę za nią 10 zeta, a efekty daje naprawdę super. Paznokcie po prostu wyglądają zdrowo, estetycznie, są twarde, mają fajny połysk, a malowanie przestało być problemem. Pracujcie nad swoimi paznokciami, a wtedy efekty na pewno nadejdą.
Manicure Manicurem, zawsze bedziesz musiala go odmawiać co jakis czas!
A tu nałozysz raz na kilka dni i bedzie dobrze.
Ja polece z autopsji- rewelacyjną odżywke z Eveline- jest jej kilka rodzaji jak juz wspominałam tutaj, ale składy poszczególnych, to jedno i to samo, wiec bez różnicy po ktora sięgnięcie. Mi naprawde pomogły, Wkoncu przestały sie łamać w pewnym stopniu ich dlugosci, rozdwajać, sa grube jak skala, nie potrzeba mi francuskiego Manicure by tak wyglądały.
Oczywiscie potrzeba troche systematycznosci w jej nakładaniu- raz dziennie, przez trzy- cztery dni trzeba nakładać po jednej warstwie. Do tych dniach zmazać je i od nowa nałożyć prez kolejne trzy- cztery dni:)
POLECAM!!!
Dziewczyny a macie jakieś rady i domowe sposoby na poprawę wyglądu jeszcze skórek przy paznokciach?
Dziewczyny a macie jakieś rady i domowe sposoby na poprawę wyglądu jeszcze skórek przy paznokciach?
Nieco wyzej wlasnie jest moj post z domowym sposobem na paznokcie, a zwłaszcza na skórki- cytryna, olej rycynowy i oliwa! Polecam ![]()
Do skórek są też specjalne odżywki, które zmiękczają je i pomagają zadbać o ich wygląd.
31 2013-01-03 15:21:24 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2013-01-14 10:22:28)
Dokładnie to samo - odżywka spam. Całe paznokcie będą wyglądały lepiej, łącznie ze skórkami. Spróbuj stosować przez jakiś czas - znaczące różnice widać już po kilku tygodniach.