Jakie zachowania nieznajomych ludzi wywołują u ciebie uśmiech? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Jakie zachowania nieznajomych ludzi wywołują u ciebie uśmiech?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: Jakie zachowania nieznajomych ludzi wywołują u ciebie uśmiech?

Rozmawiamy o tym co nas irytuje w spotykanych osobach, a może ktoś ma jakieś miłe doświadczenia?
Ktoś coś zrobił, powiedział, pomógł a może inteligentnie skrytykował denerwującą osobę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie zachowania nieznajomych ludzi wywołują u ciebie uśmiech?

Karmiinowa, pozwoliłam sobie zmienić nieco tytuł Twojego wątku na bardziej uniwersalnych - dla tych, którzy nie brali udziału w wątku o irytowaniu smile

Jeśli nikt nie zauważa fajnych zachowań to ja zacznę smile
A więc podoba mi się, ustępowanie miejsc w autobusach młodym osobom, które w jakiś sposób wyglądają, że tego potrzebują. To, że ustępujemy miejsca staruszkom czy kobietom w ciąży to oczywiste. Kilka razy zaskoczyło mnie jednak ustąpienie miejsca młodej osobie (z wszystkimi kończynami, bez gipsu i bez ciąży). Np. kiedyś jakiś pan w dojrzałym wieku wstał z miejsca i posadził na nim chłopaka, który przytulał się do rurki i wyglądał, jakby zamierzał tam zaraz umrzeć. Kiedy moja koleżanka źle się czuła i i pisnęła mi do ucha "zaraz padnę" - natychmiast poderwała się jakaś pani i posadziła ją na siedzeniu.
Podobają mi się młodzi ludzie zwracający uwagę innym młodym ludziom. Nawet w obrębie tej samej grupy czasem słychać jednego czy dwóch "popisywaczy", a inni od czasu do czasu przywracają ich do pionu "stary, nie drzyj się tak", "weź nie gadaj głupot bo ludzie słuchają" itp.
W sklepach lubię uśmiechnięte kasjerki (lub inną obsługę). Nie muszą nawet nic mówić - po prostu widać, że nie obsługują mnie za karę.
Lubię, kiedy wysoki pan sam się domyśla i podaje z najwyższej półki jogurt, po który ja, krasnoludek, próbowałam wspiąć się po półkach.
Lubię, kiedy oglądam długo jakiś produkt i zastanawiam się czy to dobre czy nie a jakaś życzliwa dusza podpowie z boku "to jest pyszne, ostatnio kupiłam" lub "nie warto - po rozmrożeniu sama woda zostaje".
Lubię, kiedy ktoś mi powie, że mam rozpięte kieszenie lub plecak
Bardzo podoba mi się zachowanie ludzi na widok młodej mamy z wózkiem próbującej wgramolić się do autobusu - praktycznie zawsze ktoś bez proszenia podbiega, żeby pomóc jej wózek wtaszczyć.
Lubię, kiedy ktoś się uśmiecha sam do siebie lub uśmiecha się do mnie

I dużo, dużo więcej zachowań.

3

U mnie uśmiech wywoływała zawsze pani z cukierni mieszczącej się przy mojej klatce, gdy jeszcze studiowałam w Polsce. Wracałam zmasakrowana po całym dniu na uczelni i wpadałam po drożdżówkę, a ta pani była zawsze taka miła i kochana i przywracała mi wiarę w dobroć ludzi. Zawsze tak samo uśmiechnięta pytała: "A co dla Ciebie, cukiereczku/złociutka?" i podając towar: "Proszę bardzo, kochanie". Zwykle nie lubię, gdy sprzedawczynie mi tak słodzą, ale ta pani była po prostu tak urocza i szczera, tak biło od niej optymizmem życiowym, że zawsze wychodziłam z cukierni z wielkim uśmiechem na twarzy, nie dało się inaczej smile

4

Uwielbiam patrzeć na szczęśliwych ludzi smile
Uśmieczam sie kiedy widzę, że mężczyzna puszcza kobietę przodem otwierając jej drzwi ze słowami na ustach:proszę moja Droga.
Uwielbiam kiedy mijam dwoje staruszków trzymających sie za reke i patrzacych na siebie z wielką miłością.
...i kiedy kierowca autobusu poczeka na spóźnialskiego. wink

5

Ooo właśnie, jest jeszcze taki miły pan kierowca autobusu nocnego, który zawsze życzy pasażerom romantycznej nocy, żeby dobrze spali etc, miło się go zawsze słucha smile

6

AnnAnnA napisał/a:

Uwielbiam kiedy mijam dwoje staruszków trzymających sie za reke i patrzacych na siebie z wielką miłością.

fakt, piękny widok smile

ja lubię uśmiechniętych ludzi na ulicy, z miejsca poprawiają nastrój smile

7

Ja uśmiecham się gdy starszy pan pierwszy mówi mi "dzień dobry",gdy widzę mamę z dzieckiem na przystanku bawiące się w zgadywanki,w wizytę w sklepie lub u fryzjera,gdy pani w sklepie mówi do mnie przy kasie: dzień dobry i zapraszam ponownie,gdy rejestratorka w przychodni uśmiecha się i nie ma miny cierpiętnicy,gdy kierowca autobusu widząc mnie biegnącą zatrzymuje się i uśmiecha się gdy mówię"dziękuję bardzo"
Takich zachowań jest oczywiście całe mnóstwo a na pewno jest ich więcej niż tych,które mnie irytują.
Ostatnio takim zachowaniem,które wzbudziło mój uśmiech a nawet wzruszyło była sytuacja gdy stałam z córką na przystanku a obok gość zbierał pieniądze grając na akordeonie kolędę.Córka niewiele myśląc wyjęła z futerału skrzypce(akurat wracałyśmy ze szkoły muzycznej) i dołączyła do niego.Zrobił się nagle tłum,ludzie zaczęli córce wrzucać pieniądze do kieszeni a jak skończyli grać to bili brawo:))
Nagle zrobiło się jakoś tak ciepło,kasę oddałyśmy akordeoniście i poszłyśmy wesolutkie do autobusu:)

8

Ja bardzo lubię, gdy panie, panowie, w jakiejkolwiek instytucji są cierpliwi, tłumaczą wszystko i są uprzejmi. Bo jednak, przepraszam, ale bardzo często spotkać można osoby, które mają miny cierpiętników i nie chcą nic wytłumaczyć. Wiem, nie miało być o narzekaniu, ale jednak takich sytuacji chyba więcej miałam tongue. A więc jak ktoś jest uprzejmy, to super, tym bardziej, że ja jestem taką dość nieśmiałą duszą i często stresuję się, gdy mam coś załatwić i to nie musi być coś wielkiego bym się stresowała tongue.

Lubię, gdy na ulicy ludzie potrafią przeprosić, gdy np niechcący kogoś "potrącą" ramieniem. Ja też lubię, gdy ludzie ustępują miejsca nawet młodszym, bo widzą ich zmęczenie, ale akurat z taką sytuacją nigdy się nie spotkałam sad. ?Ja ustępuję osobom, które widzę, że tego potrzebują i uważam, że tak powinno być.

Lubię uprzejmych, lecz nie natarczywych sprzedawców. Ale sprzedawców, którzy umieją w razie czego doradzić smile.

Lubię ludzi, którzy są na tyle kulturalni, że nie słuchają muzyki w słuchawkach tak głośno, by słyszał ich cały pociąg big_smile.

9 Ostatnio edytowany przez AnnAnnA (2012-02-15 10:00:37)

Bardzo przyjemny temat smile
Lubię ludzi z poczuciem humoru i 'zarażających' swoją energią.

10

U mnie zawsze pojawia się uśmiech na twarzy, gdy widzę trzymających się pod rączkę staruszków albo rozgadanych maluchów ciągle pytających "a dlaczego". smile

11

CrystalCiTY napisał/a:

albo rozgadanych maluchów ciągle pytających "a dlaczego". smile

to jest fajne o ile rodzice nie zaczynają się denerwować. to jest trochę nurtujące i z czasem może wkurzyć, ale opanowanie to podstawa wink

12

Lubię kiedy ludzie przepuszczaja się w kolejce w sklepie, bo ktoś ma na przykład butelkę mleka, więc pani w wyładowanym koszykiem go przepuszcza przed siebie

13

Wiele rzeczy lubię i wiele wywołuje u mnie uśmiech, ale pierwsze co przychodzi mi do głowy to zwykła, ludzka życzliwość. Lubię też kiedy zupełnie obca osoba podejdzie i powie mi coś miłego smile.

14

Osobiście zasłyszane :

- " przepraszam doktorze, czy mogę iść do toalety wymienić podpaske? " cóż za rzeczowa dziewczyna !

- " ludzie pierwotni żyli pod jaskiniami "

- " zobacz < moje imię >. Ja tą reklamówkę kupiłam w Paryżu. Naprawde! "

15

Fajny temat smile. Ja się uśmiecham, gdy jadąc samochodem inny kierowca mnie przepuszcza uprzejmie, chociaż to on ma pierwszeństwo (sama też staram się być uprzejma na drodze).  To się często zdarza, ale szkoda, że kierowcy rzadko zatrzymują się przed przejściem dla pieszych, gdy ewidentnie pieszy stoi przy nim, żeby przejść. Sama staram się zatrzymywać i wtedy się czasem się uśmiecham, gdy widzę zdumioną i niepewną minę pieszego smile a potem jak przechodzi przez pasy to mi dziękuje smile, jakby to była nie wiadomo jaka uprzejmość, a nie przestrzeganie przepisów.

16

też lubię takie miłe zachowania na drodze. sama staram się przepuszczać pieszych, czy innych kierowców.
wyznaję zasadę, że skoro ja pomogłam, to ktoś keidyś pomoże mi smile

miłe jest ogólnie jak się idzie ulicą i widzi uśmiechniętą osobę. fajnie jest odpowiedzieć tym samym, dzień jest piękniejszy momentalnie smile

17

Ja podobnie jak Wy lubię:

-życzliwość,
-uśmiech,
-uprzejmość [zwłaszcza na drodze, między kierowcami],
-otwartość -gdy człowiek nie ma problemu by podejść do mnie np.w barze,na ulicy,bibliotece,autobusie,GDZIEKOLWIEK i zagadać. Bo ja nie mam smile

18

nam w ostatnia sobotę rano zachciało się iść po bułki, jechaliśmy z windą z straszą panią(70+). Jakoś tak odruchowo przytuliłam się do M i uśmiechnęłam, na co pani z rozczuleniem stwierdziła ,,i to się nazywa miłość".
Powiem wam, że tak mi się jakoś ciepło zrobiło, że aż miałam ochotę panią przytulić.

19

Lubie jak ludzie bawia sie z psami kiedy z nimi wychodza. A nie wloka sie jak za kare albo spacer wyglada tak ze paniusia stoi przez pol godziny plotkujac z przyjaciolka a biedny pies wszystkie lapy krzyzuje bo sie zaraz posika.
Lubie jak jeden z moich sasiadow widzac mnie na ulicy zawsze wyjdzie przed brame, zapyta co tam u mnie, kurtuazyjnie powie ze wygladam bardzo ladnie, zapyta o moje psiaki i zyczy mi sukcesow w tym dniu. Ma chyba z 80 lat ale jest tak mily i nienachalny ze moglabym go na rekach nosic gdybym miala sile smile
Lubie mojego doradce w collegu ktory zawsze jak mnie widzi pyta mi sie jak tam w pracy i dodaje otuchy po kolejnej porazce mowiac "nie zrazaj sie, po prostu probuj dalej, jestes swietna"
Tez lubie jak mi wysoki facet z gornej polki cos siegnie smile
Lubie jak mi ktos pomoze jak  mi wszelkie zakupy wypadna nagle na chodnik i musze ganiac pomarancze po calym parkingu. smile
Lubie moja pania weterynarz. Nawet moje psy ja lubia i nie boja sie chodzic a to chyba o czyms swiadczy big_smile
Lubie jak mi maz bez pytania ugotuje obiad.
Lubie jak moja fryzjerka zawsze ze mna milo porozmawia. Nigdy nie wciska mi na sile zadnych specyfikow i zawsze slucha czego od niej oczekuje w danym dniu.
Lubie jak kierowca autobusu odpowie na moje powitanie. A jak jeszcze dolozy usmiech na dokladke to juz zupelnie super big_smile
Lubie jak nieznajome dziewczyny na silowni odpowiadaja na moj usmiech usmiechem smile

20

O, a mnie rozbawiła pewna dziewczyna na ostatniej imprezie. Wiadomo, połowa ludzi była już konkretnie pijana, ja akurat miałam chwilowe spięcie z chłopakiem i przytuliliśmy się na zgodę, po czym ta dziewczyna podbiegła do mnie od tyłu i objęła nas oboje ramionami mówiąc, że jesteśmy tacy słodcy i perfekcyjnie do siebie pasujemy i "awww" po czym pobiegła dalej. Nie mam pojęcia kto to był, ale od razu mi uśmiech wrócił na twarzy smile

21

Ja sama z siebie czasem się śmieję...:) Podam może przykład. Otóż swego czasu pracowałam w Biedronce i tak wzięłam do siebie obowiązujące tam :" Dzień dobry i zapraszam ponownie",że w aptece w dniu wolnym od pracy odbierając lek powiedziałam do pani magister..."dziękuję i zapraszam ponownie". big_smile:D Kiedy sobie to uzmysłowiłam,nie mogłam przestać się śmiać smile Miałam sporo ciekawych i śmiesznych zdarzeń w życiu smile

22

Lubię gdy ludzie nie tworzą sztucznych barier, gdy SĄ SOBĄ, gdy nie starają się na siłę trzymac fasonu.

23

Mam koszulkę z flinstonami i bambamem i ilekroś ją założę, a mam dość pokaźnych rozmiarów biust i nie jestem już nastolatką, to ludzie zawsze się do mnie uśmiechają.;)

24 Ostatnio edytowany przez K_r_o (2012-06-07 14:31:59)

Ostatnio mam taki okres w życiu, że często śmieję się do własnych myśli smile Musi to wyglądać bardzo zabawnie, ale zauważyłam, że jest to odbierane bardzo pozytywnie smile parę razy usłyszałam od nieznajomych osób " z uśmiechem razniej " i "musi być pani szczęśliwa". Zazwczyczaj ludzie uśmiechem reagują na uśmiech big_smile - sprawdzone !
Poza tym lubię, gdy :
- niskopodwoziowy jamnik mknie po trawniku , nie reagując w ogóle na moje cmokanie wink
-  ktoś wcina knyszę i ma całą umorusaną buzię big_smile
-  ktoś przez przypadek wejdzie w słup big_smile
-  jakaś mama z całych sił  próbuje wytłumaczyć swojemu 5 -letniemu dziecku, co to znaczy poczuć do kogoś miętę,
- słyszę wszelkie lapsusy od przypadkowych osób albo gdy ktoś zupełnie odpowie coś nie na temat big_smile
- widzę wpatrzone w siebie pary zakochanych - te ich oczy !!!
*** no i lubię komplementy (! o moja próżności big_smile ) prawić i słyszeć,
- spotykam osoby, które cieszą się na mój widok ( mega fajne uczucie !!!)
-  coś próbuję wyartykułować w innym języku i nie zawsze mi to wychodzi....wtedy dopada mnie pusty śmiech.... big_smile i słuchającego również wink:D

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Jakie zachowania nieznajomych ludzi wywołują u ciebie uśmiech?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024