cud metabolizmu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » cud metabolizmu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: cud metabolizmu

Cześć. Tu kolejny sfrustrowany człowiek, rozczarowany własną wagą i sposobami walki z nią  =.=' Kurde, ja chyba naprawdę już próbowałam wszystkiego, z Dukanem włącznie. I wszystko byłoby si, gdyby nie efekt jojo sad No i generalnie problemy ze zdrowiem po tym straszne hmm A każda kolejna nie daje efektów, ja już nie wiem, co się dzieje ? jem tyle, co wróbelek, ćwiczę... i nic.
Same rozumiecie, że niezbyt ufnie podchodzę do diet. Ostatnio w jednej z księgarń wyczaiłam książkę ?Cud metaboliczny. Dieta, którą pokochasz?. Słyszał ktoś o tym?

Przeczytałam kilka rozdziałów (jak chyba wszystkiego, co kiedykolwiek w tym kraju o diecie wydano). Autorka dowodzi, że 45% społeczeństwa ma inny metabolizm i dlatego tradycyjne diety w ich przypadku są nieskuteczne. Co więcej autorka wymienia kilka punktów, które charakteryzują metabolizm typu B i muszę przyznać, że wiele z nich pasuje do mnie: przemęczenie, brak energii,  problemy ze snem... Czy to możliwe, że nie mogę schudnąć przez to, jaki jest mój organizm?

Jestem ciekawa czy ktoś już tego spróbował? Jakie są efekty tej diety? Warto zainwestować swój czas w ten sposób odchudzania?

Mam już dość patrzenia w lustro i załamywania rąk nad swoją figurą, potrzebuję skutecznej pomocy.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: cud metabolizmu

Aneta, ile masz wzrostu i ile ważysz dobrze byłoby abyś to napisała i w jakim wieku jesteś, wszystko to ma wpływ na metabolizm, ponieważ czym jesteśmy starsze tym mamy prawo więcej wazyć bo zmienia nam się figura i chormony inaczej pracują. Jesli jesteś 20-stką to z kolei widzisz siebie inaczej, nastała moda na dziewczyny typu wieszak i może pragniesz być takim wieszakiem.
Ale jeśli masz naprawdę znaczną nadwagę to idż do lekarza i porób badania bo moze byc przyczyna nadwagi np, chormonalna, może być to niedoczynnośc tarczycy i wiele innych , dlatego należy zrobic badania. Powodzenia, czym więcej przeczytasz książek tym wiekszy będziesz miała mętlik w głowie.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » cud metabolizmu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024