Czuje sie żalosna po dwóch porodach - wstydze sie męża - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czuje sie żalosna po dwóch porodach - wstydze sie męża

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Czuje sie żalosna po dwóch porodach - wstydze sie męża

witajcie..

Mam ogromny problme ze sobą..probowałam różnych technik i nic nie dziła na mnie...ale do rzeczy..

Urodziłam 4 miesiące temu druga córeczke...po pierwszym porodzie bardzo szybko odzyskałam figure, ale nie karmiłam długo córki piersia wiec szybciej przeszłam na dietę, mogłam ćwiczyc jak ona spała..

Teraz karmie piersią...waga staneła i stoi w miejscu...nie objadam sie słodyczami tylko to jem co moge jesc karmiac piersia nic smażonego, tuczącego - uważam naparwde na wszystko...z ćwiczeniami gorzej - cięzko sie zoorganizowac bo moja druga córcia to istny huragan! Jest bardzo absorbująca i do tego malutka jeszcze wymaga mojej obecnosci dosć często...do tego dom...itp..

I tutaj koło sie zamyka co do sexu:(

Mąż zapewnia mnie, że jestem piękna, że to co mam do zrzucenia ( parę kilo) zrzuce sobie jemu to nie przeszkadza ilekroc probuje nawiazac kontakt żebysmy sie pokochali - ja uciekam...smutne to...okropnie sie boje jestem zażenowana...nie potrafie pokazac Mu sie nago tak bardzo chciałabym być dla Niego idealna..a jak patrze w lustro to tylko łzy..Jak już cos sie między nami dzieje zakrywam piersi...chowam sie pod kołdre...a zawsze kochalismy sie jak szaleni...bardzo sie kochamy i wiem, że nie powinnam tak robić bo robie nam krzywde...ale nie umiem tej bariery przerwać...nie potrafie sie odkryć nie mówiac juz o mojej ulubionej pozycji:(

Mieszkamy w UK seksuologa w moim miescie nie ma ...

Powiedzcie mi kochani jak z tym sobie można poradzic? Męczy mnie to okropnie...widze jak odtracam męża a On napewno czuje sie zle z tym..jednak stale mówi mi ze w porzadku ze musze jeszcze poczekac...chyba po porodzie nie wiem...

Bede wdzieczna za każdy wpis tutaj:*

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-02-01 15:47:27)

Odp: Czuje sie żalosna po dwóch porodach - wstydze sie męża

Może uwierzyłabyś swemu mężowi?

Może on wie co mówi twierdząc, że dla jesteś dla niego piękną kobietą, że tych kilka kg więcej jemu nie przeszkadza?

Może trochę zaufania do partnera?

Znam powiedzenie, które jak ulał pasuje do Twej sytuacji: "Nie to ładne, co ładne, tylko co się komu podoba."
Ty, swojemu mężowi, podobasz się taka, jaka jesteś. Może on, jak każdy mądry człowiek, większą uwagę zwraca na zawartość, nie na opakowanie?

3

fabienka   domyslam sie co czujesz bo sama mam podobnie... mam wiekszy brzuszek i bardzo sie go wstydzę.. tez jak najcześciej sie zakrywm podczas kochania sie z chłopakiem i nieczuje sie zbyt komfortowo... zaczełam zdrowiej sie odzywiac i nie jesc słodkości, a po sesji chce isc na fitness. Może znajdziesz chwilke a by w domku pocwiczyc chociarz troszkę, jedz duzo warzyw. Jeżeli nie pociagałabys męza taka jaka teraz jestes to on by unikał sexu... tak mi sie wydaje... a jeżeli on chce sie z Toba kochac to pragnie Cie... Może tez porozmawiaj z nim o tym, że troszke Cie to krepuje zeby tez nie głowił sie czemu niechcesz sie z nim kochac...

4

Dziekuje WAM!

Wielokropku masz rację...ja obsesyjnie wmawiam sobie, że On jak tam dojrzy cos we mnie to czar prysnie i juz całkowicie nie bede w Jego oczach taka jaka jestem...boje sie tego wlasnie ze On zobaczy ze jestem brzydka..gruba...ze mam tłusty tyłek...i jakas paranoja dziewczyny - okrotnie boje sie ze jak bedzie piescił moje piersi to mleko zacznie leciec z nich!! O litosci jaka głupia ja jestem!

Rozwazna On wie co jest powodem własnie i mówi ze poczeka aż ja bede gotowa, jednak strara sie i stara zeby normalnie juz było bo probuje i własnie dla niego chce jak najszybciej to przezwyciezyc..

Jak powie cos osoba obiektywna to odrazu czlowiekowi lepie - wielokropku słusznie zauważyłas ze powinnam zaufac mężowi...nie umiem sie otworzyc no nie umiem:(

Najlepsze jest to, ze mąż widział mnie podczas trzech porodów - przy pierwszym zmarł nasz synek..to nas bardzo do siebie zbliżyło..Wtedy tak wynikło ze On opiekował sie mna jak umiał najlpeiej...wszystko to nadal nie przemawia ze najgorsze co mial we mnie zobaczyc to juz chyba widział...a ja dalej te cycki zakrywam paranoja jakas...

słuchajcie dzis sama sprobuje zaaranżowac wszystko...może najpierw bym w staniku sprobowała albo w koszulce zeby zakryc brzuszek? Myslicie ze to tez bedzie działac jak powinno? no wiecie ze tak w halce jakiejs??

5

Kochana,
na temat Twego stanu umysłowego nie będę się wypowiadała. tongue

Spróbuj, może uda Ci się wmówić swemu mężowi, że jesteś odrażająca, brzydka, wstrętna.
Będziesz się musiała mocno starać, bo on wygląda na zapartego w swoich poglądach na Twój temat.
Był przy Tobie podczas pierwszego porodu (współczuję bardzo śmierci dziecka) i dalej byłaś dla niego piękna i pożądaną.
Uczestniczył w drugim porodzie i tez się nie zniechęcił.
Był z Tobą, gdy rodziło się wasze ostatnie dziecko i dalej mu się podobasz.
Próbuj dalej, może w końcu wmówisz mu, że Ty wiesz od niego lepiej, że nie podobasz mu się.

Chcesz powitać go w sypialni w seksownej halce - świetnie!
Masz inne pomysły na urozmaicenie seksu - świetnie!

6

hyhy uwielbiam Twoj sposób pisania:D

7 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-02-03 01:29:33)

Widzisz, a ja mam za to problemy hormonalne i przytyłam do 86 kg przy 170 cm wzrostu (a w ciąży nigdy nie byłam) , tu będzie do zrzucenia, ho ho. Ty jesteś po porodzie, nie jest łatwo od razu zrzucić kilogramy. Ciąża też zmienia wiele w organizmie, hormonki też szaleją, organizm musi się uspokoić.
Minęły dopiero 4 miesiące, dlatego naprawdę nie jest źle. Na pewno uda Ci się zoorganizować jeszcze czas, by schudnąć, na pewno niejedna mama wie jak to jest z małym dzieckiem. Grunt, że się starasz.
Skoro mąż mówi, że podobasz mu się, jesteś dla niego seksowna, to na pewno tak jest. Ja też mam faceta i mimo tylu kilogramów, tego, że nie wstydzę się tego słowa, jestem teraz otyła, to nie wstydzę się rozebrać przed moim facetem. Bo wiem, że mnie kocha i dla niego jestem piękna. A odchudzać będę się dla siebie i zdrowia (już poczyniłam pewne kroki, choć łatwo nie jest). \
Facetowi nie będzie przeszkadzać to jak wyglądasz szczególnie, gdy jesteście długo razem. I szczególnie dlatego, że na pewno jest rozgarniętym facetem i rozumie, że ciąża zmienia ciało kobiety i nie da się tak od razu i łatwo wrócić do stanu poprzedniego. Postaraj się zbliżyć do męża, nie myśl o swoim ciele, przecież to zabija wszelką intymność. Zawsze mnie dziwiło, że kobiety są takie perfekcyjne, tzn chcą być i wstydzą się rozebrać przed swoim facetem, pewnie dlatego, że mimo że do piękności, to mi hen daleko, to jakoś nigdy nie wstydziłam się rozebrać przed moim facetem. Mimo że mam duży brzuch, masę rozstępów i celluit, niezbyt jędrne piersi.
Jeżeli to ma Ci poprawić samoocenę, to lekko zasłoń brzuszek, ale pamiętaj, że to i tak krótkoterminowe, bo mąż na pewno będzie chciał zobaczyć Ciebie całą.
Warto się przełamać, bo mimo wszystko, seks w związku jest ważny i jak seks zacznie się sypiać, to wszystko może się walić. Oczywiście nic na siłę, ale musisz walczyć z kompleksami smile.
Sama pomyśl, gdyby Twojemu mężowi np na skutek choroby przybyłó kilogramów, to na pewno nie wyrzuciłabyś go z sypialni. Na pewno zachęcałabyś do zrzucenia dla zdrowia, ale na pewno nadal miałabyś na niego ochotę. Nadal byłby tym samym facetem, a przecież jak dwoje ludzi się kocha, to nie ma dla nich w łózku znaczenia, że np jedno ma rozstępy czy inne detale, bo naprawdę wtedy to są detale. Perfekcyjne to są tylko kobiety zrobione przez Photoshopa, a więc naprawdę, nie ma czego się wstydzić. Nawet w takich niedoskonałościach jest urok wink.

8

Truskawko bardzo Ci dziekuje za te wypowedź:)

Wszystkie macie racje..nie ma kobiet perfekcyjnych...

sprobowałam z mężem...łatwo nie było ale udało sie:) było super hehe tylko jedno mna targa - nie czuje narazie jeszcze tego co powinnam - nie moge całkiem zaszalec jesli wiecie co mam na mysli..bałam sie cały czas jakos głupio..jakbym cnotka była conajmniej...o chryste juz wole dzieci rodzic niz borykac sie z takimi problemami...i np nie sprawialo mi to tyle radosci i przyjemnosci...tylko myslalam czy bedzie bolalo...czy On tam czegos nie zobaczy..czy nie za bardzo mnie porociagało...:(:(

wiem, że pewnie to minie z czasem ale naprawde dzieczyny ciezko jest z tym...

cmokam:*

9

Fabienka smile

głowa do góry smile ja urodziłam troje dzieci-w pierwszej ciąży bardzo dyżo przytyłam smile po porodzie nie zdążyłam za dużo schudnąć bo zaszłam w drugą ciąze smile moja skóra na brzychu bardzo ucierpiała sad po drugim porodzie zamierzałam wziąć sie za siebie... i co zaszłam w ciąże smile Moje maleństwo ma 6 miesięcy smile nie jestem na diecie,schudłam i waże tyle co przed pierwszą ciążą,wydawało by się wszystko idealnie-ale mimo tego,że waga jest ok-to moje ciało wygląda okropnie sad brzuch mi został jest flakowaty,i tak naprawdę niewiem czy bedzie ładniejszy sad jedno jest pewne - nie będzie już jędrny bo skóra za długo była rozciągnięta i tak jakby zastygła smile muszę się z tym pogodzić smile zamierzam zrzucić jeszcze 8 kg.ale boję się o ten brzuch... że bedzie brzydko wyglądał taka packa będzie wisieć... zostaje operacja,ale kurde kogo na to stać smile Myślę ,ze powinnaś się wybrać do jakiegoś salonu odnowy smile najlepiej razem ze mną smile byśmy poczuły się lepiej smile tylko sponsora trzeba znaleść tongue

Mąż na pewno Cię kocha !! skoro chce z Tobą pofiglować tongue tylko Ty tak samo jak ja ubzdórałaś sobię,że jesteś brzydka tongue Niepotrzebnie !! ciało to tylko ciało smile przepraszam ale części intymne nie są jakoś specjalnie piękne tongue coś wiśi coś sterczy a jednak pociąga smile i nie myślimy o tym,że jest hm..piękne tongue

10

Ja przed ciążą byłam DOŚĆ mocno przy kości , potem ciąża , długa choroba syna więc nie miałam czasu żeby zadbać o rozstępy, naciągnięty brzuch po ciąży a do tego przez stres bardzo schudłam - horror!
Od tego czasu minęło kilkanaście lat przez cały ten czas mąż twierdził i twierdzi żę dla niego jestem piękna a te pewne mankamenty w moim wyglądzie to naturalny porządek rzeczy i śmieje się że on też nie jest coraz przystojniejszy.
I wiesz ja mu wierzę bo w końcu widzę te siwe włosy, zmarszczki, a mimo to nadal dla mnie jest najprzystojniejszy więc działa to w obie strony, grunt to milość i akceptacja.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Czuje sie żalosna po dwóch porodach - wstydze sie męża

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024