Strach przed rozstaniem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Strach przed rozstaniem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

Temat: Strach przed rozstaniem?

Witam, to mój pierwszy post... W sumie nie mam się komu wygadać więc napisze tu.

Jestem z moją dziewczyną od 3 lat. Charaktery? Woda i ogień... Ona spokojna delikatna, ja bardziej wybuchowy i nerwowy.
Mimo wszystko razem jesteśmy już dość długo... To może wydawać się dziwne ale kłócimy się dość regularnie przez te lata...
Czasami nie potrafię się opanować i krzyknę a wtedy jest albo foch albo płacz...
Stało się to codziennością... Jednak kocham ją nad życie i nie wyobrażam sobie że kiedyś mi jej zabraknie...
Czasami jest mi bardzo ciężko.. mimo, że jesteśmy razem czuje się samotny. Gdy mówię jej, że mi źle odpowiada
"przestan.. przesadzasz.. nie wyolbrzymiaj" kompletnie lekceważy mnie. Zapytałem się jej, czy jest ktoś trzeci w naszym związku.
Obiecała, że nie... Czy jej miłość do mnie po prostu wygasa? Zachowuje się tak jak by jej nie zależało na mnie...
Czy to może tylko kryzys z jej strony? Nie śpię po nocach z tego powodu...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Strach przed rozstaniem?

Biedaku ...wiem co czujesz....wez ja i na spokojnie pogadajcie i powiedz jej co czujesz wszystko!!! i ze  to w jakis sposób cie traktuje ze cie to boli...

3

a j uważam ze ona rob Ci poprostu prnie mózgu....ale za mało piszesz o waszych wzajemnych relacjach... kto czesto wygrywa...kto rządzi dto dyktuje warunki a kto je przyjmuje... Za mało wiem... Moze to poprostu jej sposób na kontrolowanie Ciebie...

4

Zazwyczaj dochodzimy do porozumienia przy kłótniach lecz często jest tak, że ona mówi " nie mam ochoty o tym rozmawiać " i idzie spać... a ja zostaje z tym wszystkim sam. Rano jest "dzien dobry" jak gdyby nigdy nic... i tak dzień za dniem praktycznie.

5

Bardzo zle! Nie mozna nie miec ochoty rozmawiac o problemach w zwiazku.
Jak nie bedzie tego porozumienia to beda sie tylko brudy zbieraly.

6

Rob to co ona... jest to jakaś metoda.... niebezpieczna i ryzykowna ale jest.... miałem kiedys taką kobietę:).... ja mówiłem ze chce coś robic wymyslałem jak wspolnie spedzac czas. A ona ze nie ma ochoty i juz jedzie. A ja głupi rezygnowałem z tego dla niej. Na twoim miejscu zatrzymałbym taką jej obojetność jak najszybciej. Ona ucina i idzie spać. Nie chce rozmawiać o związku oki jej sprawa. NIe mówi ze teskni... mozesz spotykać sie z nia rzadziej... nie pokazuje ze potrzebuje bliskości oki to nie... powtarzam jest to ryzykowne.. ona moze zaczac grać ostrzej typu.. chyba to nie ma sensu... moze powinnismy sie rozstac... i tutaj potrzeba troche spokoju i zastanowienia. Musisz rozeznc czy ona Cie sprawdza czy naprawde chce odejść... najlepiej iść dalej i jesli ona odejdzie to nic nie stracisz.. no chyba chyba ze udany zwiazek to trzymanie kogoś na siłe.. A jeśli się zmieni to moje gratulacje wlasnie zobaczyła ze nie moze ignorować tego co czujesz bo nie zawachasz sie jej tego zabrać:)... Powodzenia przyjacielu ale ostrzegam.. to ryzykowne i wymaga pewnej dozy bezwzgledności:)

7

Obawiam się, że ona się na Ciebie zamyka i zaczęła już drogę wyjścia z tego związku, chodź może nawet o tym nie wie. Jeśli jesteś wybuchowy a ona delikatna to kończy kłótnie pójściem spać bo nie potrafi dotrzymać ci kroku w konflikcie, to ją przerasta, całym sercem tego nie lubi. Woli schować to w sobie. Na drugi dzień wszystko jest ok bo cie kocha i ciągle jest więcej za niż przeciw, ale te zranienia się kumulują. Dobra wiadomość jest taka, że skoro jeszcze z tobą jest to znaczy, że jeszcze wszystko można naprawić. Za to jak już odejdzie(na przykład jak jej to ułatwisz zamykając się na nią) to już na amen nic się wtedy nie da zrobić. Wychodzenie ze związku z mężczyzną którego się kocha jest bardzo trudne czasami trwa rok, półtorej. Nie licz na to, że wybuchnie i wszystko ci wygarnie. Osoby wrażliwe tego nie potrafią, zwierzy się tylko wtedy jak będzie miała 100% bezpieczeństwa i troski z twojej strony.

8

Jest strasznie... mam 21 lat a chce mi się normalnie płakać... ostatnio rzadko się widujemy wiec pozostaje nam smsowanie i dzwonienie... Oczywiście tu i tu muszę ją ciągnąć za język... gdy wkońcu wybuchnę i zapytam się jej czemu mi odpowiada, odpisuje słówkami typu " wiem, ok, aha, no tak" to ona mówi, że nie będzie ze mną tak rozmawiać... szlag mnie trafia ;( wogóle nie wiem co robić... 3 lata i co? czuje się jak opuszczony pies... już chyba nie jestem jej potrzebny sad po prostu znudziłem się jej. Nie daje sobie rady z tym wszystkim sad(

9

Chyba nic dobrego z tego nie wyniknie.
Jedna osoba nic nie zdziala, nie odbuduje zwiazku mimo checi i ogromnego wysilku.

Masz DOPIERO 21 lat...(a placz to nie wstyd, jest bardzo zdrowy) i sily aby dojsc do siebie. To nie koniec swiata.
Wiadomo, bedzie bolalo, ale jakie masz wyjscie?

Zycie bywa czasami okrutne...

10

daj jej trochę czasu, ja też tak zrobiłam i wszystko wróciło do normy... czasem trzeba pokazać komuś że na nim się świat nie kończy mimo że w rzeczywistości tak właśnie jest, tak jak napisałeś że nie wyobrażasz sobie jakby jej mogło zabraknąć. ona to wie, aż za dobrze dlatego przestała dokładać starań do waszego związku, po co się produkować jak ma maksimum korzyści z minimum wkładu. zignoruj ja parę razy a zobaczysz że to przyniesie efekty smile powodzenia!

11

anula85 napisał/a:

daj jej trochę czasu, ja też tak zrobiłam i wszystko wróciło do normy... czasem trzeba pokazać komuś że na nim się świat nie kończy mimo że w rzeczywistości tak właśnie jest, tak jak napisałeś że nie wyobrażasz sobie jakby jej mogło zabraknąć. ona to wie, aż za dobrze dlatego przestała dokładać starań do waszego związku, po co się produkować jak ma maksimum korzyści z minimum wkładu. zignoruj ja parę razy a zobaczysz że to przyniesie efekty smile powodzenia!

Dobry post. Uprzedziłaś mnie troche Anula:)

12

To może być ryzykowne.

Nie odzywaj się przez cały jeden dzień (w sensie - nie pierwszy, jak ona zadzwoni to oczywiście odbierz). Lub poczekaj do takiego dnia, w którym ona nawet nie zadzwoni, to Ty też nie dzwoń. Następnego dnia, odwiedź ją bez zapowiedzi. Spryskaj się ulubioną wodą toaletową, którą ona lubi na Tobie, która się z Tobą kojarzy. A jak nie używasz, to zdobądź jakąś miniaturkę czy próbkę, ale nie jakiejś tandety, to musi być dobry zapach. Ubierz się elegancko, wyjściowo. Najlepiej, jakbyś podjechał samochodem mając kolegę za kierowcę. Jak będziesz pod miejscem zamieszkania, to zadzwoń/wyślij smsa, żeby wyszła na minutę, ponieważ "to jest ważne". Nie dyskutuj z nią, mów tylko, że "to jest dla mnie bardzo ważne". Gdy wyjdzie i zacznie zadawać pytania (co się dzieje, dlaczego mnie nie uprzedziłeś, blablabla), powiedz, że "chciałem cię na chwilkę dzisiaj zobaczyć" i przytul najczulej jak potrafisz. Po tym pocałuj, ale nie na odwal się, jedną rękę połóż na szyi z tyłu głowy, drugą delikatnie przy podbródku, przesuń palcem po wargach. Następnie powiedz "do zobaczenia, muszę już iść". Nie mów nic więcej, nie wdawaj się w dyskusje i wyjaśnienia. Pamiętaj - ma usłyszeć od Ciebie "do zobaczenia", nie mów "kocham Cię". Wsiądź do auta kolegi i jedziecie.

13

Niezły pomysł. Całkiem niezły pomysł. Tylko musi to byc dobrze zrobione. Czy dobrze zrozumiałem Austerlitz ze to w niej wzbudzic wstrzasające uczucie pokazania ze własnie traci cos wyjątkowego?? Jesli tak nie moze być zrobione w sposób błagalny ani za bardzo agresywny ważna jest odpowiednia kalibracja emocji. Ja tylko dodam zebyś po powiedzeniu jej "do zobaczenia" poszedł i nie odwracał sie w jej stronę. To faktycznie moze dać jej sporo do myślenia. Tylko trzeba zapanować nad emocjami

14 Ostatnio edytowany przez Austerlitz (2012-02-01 16:52:51)

Mnie chodzi w tym o to, że powinna poczuć, że TERAZ MA kogoś wyjątkowego ("przyjechał tak po prostu żeby mnie zobaczyć i przytulić") i po wszystkim pomyśleć:

- "Dlaczego tak się zachował? Dlaczego ładnie się ubrał, wypachnił, ale to trwało tak krótko, szybko zawrócił i odjechał?"

Na samym końcu powinna dojść do pytania:

- "Co by było, gdyby jego na serio mi zabrakło? A jak następnym razem powie: żegnaj? Ostatnio się nie układało idealnie, trochę go olewałam."

Następnie będzie chciała wypytać chłopaka o jego ostatnie zachowanie (nie było złe, było niespodziewane i zaskakujące, przyjemne ale jednak coś w tym nie pasuje, coś się zmieniło). A co na to chłopak powinien odpowiedzieć? Proste:

- "Nic się nie zmieniło, jestem szczęśliwy przy tobie."

W tym związku pojawiła się pewna rutyna, znudzenie. Można to naprawić. Ze strony faceta - podrywać dziewczynę każdego dnia i w każdej chwili, jakbyście dopiero zaczynali. Właśnie takimi niespodziankami, oczywiście kolejne nie mogą być tak dramatyczne. big_smile

15

Nie jestem typem faceta który odstawiałby takie szopki... może i jest to jakiś sposób ale ona zaraz by pisała sms typu " gdzie jedziesz, czemu tak sie wyperfumowałes? jedziesz do jakiejs lafiryndy?" awantura pełną parą neutral

16

Jesli coś co robisz nie działa zrób coś innego:)

17

Redvibe , ciężko tak powiedzieć co ona myśli..
Ja w swoim związku chociaż nie z takim długim stażem jak Twój , ale boje się np. czasami głupich kłótni, że usłyszę mam dość czy,że to koniec.
Ja jestem strasznie zazdrosna.. Martwię się , że kiedyś usłyszę to. Ale tutaj nie o mnie mowa..
Ja myślę, że powinniście szczerze porozmawiać chyba jest Ci  winna, jakiejś rozmowy i jakiś wyjaśnień skoro jesteście ze sobą tyle czasu , mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak wcześniej. Pozdrawiam

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Strach przed rozstaniem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024