zaciśnięte uda, pomóżcie... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » zaciśnięte uda, pomóżcie...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: zaciśnięte uda, pomóżcie...

Od niedawna zaczęłam regularnie uprawiać seks z moim  facetem. Ale mam jeden problem, według mnie poważny.

Odkąd skończyłam 11 lat, masturbowałam się z zaciśniętymi udami, nigdy w inny sposób. Myślałam, że gdy zacznę współżycie, to nie będę musiała tego robić... Tylko że z seksu nie czerpię żadnych fizycznych przyjemności! Oczywiście, żeby nie robić przykrości mojemu facetowi, wzdycham i chwalę go...ale orgazmu nie mam zamiaru udawać. On myślał, że to przyjdzie z czasem, natomiast nic nie wskazuje na poprawę.

Dodam, że satysfakcja seksualna to dla mnie całkowicie drugorzędna sprawa, a przynajmniej jeśli chodzi o mnie. Mam większą radochę kiedy jemu jest dobrze... Tylko jak długo to moje przekonanie będzie trwać, nie wiadomo. I nie wiadomo, kiedy mojego faceta zacznie to frustrować. Założę się, że już. Tylko mi o tym nie mówi.

Co mam robić, oprócz tego że oczywiście przestałam się sama zadowalać? Może któraś z was miała taki problem?Proszę, pomóżcie.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez JustynaPiatkowska (2012-01-24 17:46:14)

Odp: zaciśnięte uda, pomóżcie...

Urzekająca,
zaciskanie ud (podobnie - dotykanie się przez ubranie, ocieranie o przedmioty) jest sposobem masturbacji charakterystycznym dla okresu dziecięcego. Warto zastanowić się, dlaczego z czasem, w okresie dojrzewania i obecnie nadal wybierałaś taki sposób zaspokajania się. Jakie znaczenie miała dla Ciebie dotychczas masturbacja? W jakich sytuacjach zaciskałaś uda? Czy w ten sposób osiągasz orgazm?

Często podobne sposoby, rytuały masturbacyjne są silnie związane z trudnymi emocjami. Masturbacja nie służy wtedy osiągnięciu przyjemności, zaspokojeniu, nie wynika z potrzeb seksualnych - ale jest np. sposobem rozładowania złości, smutku.

Choć przyczyny powtarzania takiego właśnie zachowania, mogą okazać się istotne, warto pamiętać, że - podobnie jak poprzez powtarzanie nauczyłaś się osiągać przyjemność z zaciskania ud - tak samo możesz, na drodze treningu, nauczyć się przyjemności dzięki innym rodzajom stymulacji w kontakcie z partnerem.

Całkowite przerwanie samotnej masturbacji nie musi być dobrym rozwiązaniem. Być może warto do Twojego wyuczonego sposobu zachowania stopniowo dodawać nowe elementy (np. samodzielnie dotykać okolic intymnych dłonią), modyfikować je - z czasem również razem z partnerem. Istnieją również pozycje seksualne, w których możliwe jest jednoczesne zaciskanie ud czy samodzielna stymulacja przez kobietę.

3

pomijając kwestię psychologiczną....też chciałam w to 'uderzyć' - jeśli już mówimy o samym seksie; pozycja od tyłu jest dobra- partner może dodatkowo stymulować łechtaczkę dłonią.

ps.ale nie jestem zwolenniczką udawania że jest fajnie, skoro nie jest.

4

Mam taki sam problem, zaden z moich mezczyzn nigdy nie dał mi orgazmu, wiec udaje stekam, jecze krzycze drapie zeby jemu nie bylo przykro

5

a co Ci daje to udawanie? przyjemność4? raczej wątpię...

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » zaciśnięte uda, pomóżcie...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024