Co zrobić , jak postapić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić , jak postapić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Co zrobić , jak postapić?

Potrzebuje waszej pomocy, nie wiem jak postąpić i co myśleć o tej całej sytuacji.
Poznałam go przypadkiem , na samym początku szczerze trochę go unikałam, lecz on ciągle pojawiał się gdzieś obok mnie. Po pewnym czasie zapoznaliśmy się , poznałam jego znajomych i razem bawiliśmy się w swoim towarzystwie.
On zawsze siedział obok mnie, pilnował aby mi niczego nie brakowało. Kiedy podchodziły do niego inne znajome nie wchodził w rozmowy z nimi , tylko spędzał czas ze mną. Poznał mnie ze swoimi kolegami , gdy tylko mnie widział uśmiechał się . Siedząc w towarzystwie i rozmawiając przysunął się do mnie i dał mi buziaka w policzek mówiąc , że jestem wspaniała. Innym zaś razem gdy pogłaskałam go po twarzy przytulił się do mnie i znowu skradł buziaka. Gdy widział mnie w lokalu zaraz czułam na sobie jego wzrok, przy wszystkich przychodził obejmował mnie i witał się ze mną. Gdy dochodziło między nami do pocałunków powiedział mi , że przydała by mu się taka czuła osoba jak ja taka opiekunka.Pewnego wieczoru gdy odprowadzał mnie do domu patrzył mi w oczy i powiedział ze jestem dla niego idealną kobietą , taką jaką chciałby pod wieloma względami ale nie czuje czegoś do końca. Zawsze po spotkaniach pisał do mnie na drugi dzień i pytał jak się czuję a tego razu po tym co mi powiedział napisał i oznajmił mi że chyba się zapędziliśmy w naszych koleżeńskich relacjach, po czym dodał ze będziemy jeszcze weryfikować naszą znajomość aby lepiej się poznać i na pewno okazja będzie , żeby się spotkać.powiem szczerze ze dziwnie mi z tą znajomością bo jak się widzimy traktuje mnie bardzo dobrze , bawi się tylko ze mną i swoimi znajomymi a na resztę nawet nie patrzy. A jak gdzieś odejdzie to mi mówi ze idzie się przywitać np ze swoja była ,która jest teraz tylko jego znajomą. A tak to nie ma kontaktu miedzy nami , ąż do kolejnego spotkania. Chyba ze ja czasem się odezwę to chwilkę porozmawiamy , on opowie co u niego i ja o tym co u mnie i tyle. Jak spotkam jego przyjaciół ,zawsze przyjdą do mnie porozmawiają , krótko mówiąc obserwują mnie. A on przecież wtedy wszystko wie to i tak później mnie pyta czy gdzieś byłam i z kim i co robiłam.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić , jak postapić?
dziewczyna2011 napisał/a:

Potrzebuje waszej pomocy, nie wiem jak postąpić i co myśleć o tej całej sytuacji.
Poznałam go przypadkiem , na samym początku szczerze trochę go unikałam, lecz on ciągle pojawiał się gdzieś obok mnie. Po pewnym czasie zapoznaliśmy się , poznałam jego znajomych i razem bawiliśmy się w swoim towarzystwie.
On zawsze siedział obok mnie, pilnował aby mi niczego nie brakowało. Kiedy podchodziły do niego inne znajome nie wchodził w rozmowy z nimi , tylko spędzał czas ze mną. Poznał mnie ze swoimi kolegami , gdy tylko mnie widział uśmiechał się . Siedząc w towarzystwie i rozmawiając przysunął się do mnie i dał mi buziaka w policzek mówiąc , że jestem wspaniała. Innym zaś razem gdy pogłaskałam go po twarzy przytulił się do mnie i znowu skradł buziaka. Gdy widział mnie w lokalu zaraz czułam na sobie jego wzrok, przy wszystkich przychodził obejmował mnie i witał się ze mną. Gdy dochodziło między nami do pocałunków powiedział mi , że przydała by mu się taka czuła osoba jak ja taka opiekunka.Pewnego wieczoru gdy odprowadzał mnie do domu patrzył mi w oczy i powiedział ze jestem dla niego idealną kobietą , taką jaką chciałby pod wieloma względami ale nie czuje czegoś do końca. Zawsze po spotkaniach pisał do mnie na drugi dzień i pytał jak się czuję a tego razu po tym co mi powiedział napisał i oznajmił mi że chyba się zapędziliśmy w naszych koleżeńskich relacjach, po czym dodał ze będziemy jeszcze weryfikować naszą znajomość aby lepiej się poznać i na pewno okazja będzie , żeby się spotkać.powiem szczerze ze dziwnie mi z tą znajomością bo jak się widzimy traktuje mnie bardzo dobrze , bawi się tylko ze mną i swoimi znajomymi a na resztę nawet nie patrzy. A jak gdzieś odejdzie to mi mówi ze idzie się przywitać np ze swoja była ,która jest teraz tylko jego znajomą. A tak to nie ma kontaktu miedzy nami , ąż do kolejnego spotkania. Chyba ze ja czasem się odezwę to chwilkę porozmawiamy , on opowie co u niego i ja o tym co u mnie i tyle. Jak spotkam jego przyjaciół ,zawsze przyjdą do mnie porozmawiają , krótko mówiąc obserwują mnie. A on przecież wtedy wszystko wie to i tak później mnie pyta czy gdzieś byłam i z kim i co robiłam.

Pierwsze pytanie=czy jesteś w nim zakochana? Moim zdaniem, chłopak uznał że musi cię sprawdzić,może go wcześniej dziewczyna okłamywała,i teraz sprawdza czy mówisz prawdę? Proponuję byś,kiedy ponownie zapyta gdzie byłaś i co robiłaś,otwarcie odpowiedz: po co pytasz,skoro twoi znajomi już ci zdali relację z mojego dnia. To powinno sprowokować szczera rozmowę między wami.On nie ma prawa cie kontrolować, a jeżeli już to robi, to tobie należy się wyjaśnienie. Chłopak maże coś do ciebie czuje, ale nie umie albo nie chce zaufać, a to nie jest najlepszy ze startów w zwiazku

3

Moim zdaniem w zachowaniu tego chlopaka nie ma niczego zlego. W pewnym momencie zdal sobie po prostu sprawe z tego, ze zanadto sie pospieszyl i zapedzil, chcialby zwolnic i lepiej Cie poznac. Niejeden na jego miejscu rozkochalby Cie w sobie i po prostu wykorzystal. Z drugiej jednak strony musisz od razu ustalic warunki - nie jestescie w zwiazku, wiec on nie prawa traktowac Cie jak zawsze dostepna zwierzyne, ktora moze upolowac, jezeli bedzie glodny. Masz prawo w tym czasie spotykac sie ze swoimi znajomymi i poznawac innych mezczyzn, jestes wolna i niezalezna. On nie moze traktowac Cie jak swoja wlasnosc, pytac, co robilas, gdzie i z kim. To pokazuje, ze zapewne jest zakochany, ale chce sie jeszcze upewnic i boi sie, ze w tym czasie ktos sprzatnie mu Ciebie sprzed nosa. Z tym, ze nie mozesz czekac w nieskonczonosc, az jasnie ksiaze sie zdecyduje.

4

Dziękuję Wam bardzo smile Ważna jest dla mnie ta znajomość , ze względu na zbyt emocjonalne podejście do sprawy proszę was o pomoc smile

5

dziewczyna2011 napisał/a:

Dziękuję Wam bardzo smile Ważna jest dla mnie ta znajomość , ze względu na zbyt emocjonalne podejście do sprawy proszę was o pomoc smile

Jeżeli ta znajomość jest ważna dla ciebie, to musisz z nim porozmawiać,nie zagłębiaj się w sferę uczuć,ale jasno mu powiedz,że nie lubisz być szpiegowana,że nie podoba ci się to,że on "nasyła" na ciebie swoich znajomych,że stara się kontrolować każdy twój krok, Daj mu jasno do zrozumienia,że taka "weryfikacja" waszego związku ci nie odpowiada. Ten facet widocznie należy do tych co lubią mieć wszystko pod kontrola. Pozostaje ci poważna rozmowa z nim i określenie jakiejś prywatności do której drugie nie będzie bezwzględnie wkraczało.

6 Ostatnio edytowany przez dziewczyna2011 (2012-01-25 11:54:08)

Też myślałam , aby z nim porozmawiać. Ale żeby to zrobić muszę wiedzieć czy mu zależy i jakie jest to jego podejście do mnie , ponieważ nie chce się wygłupić. A niestety nie mam zbytniego doświadczenia w relacjach damsko męskich.

7

najlepsze w relacjach damsko-męskich jest rozmawianie. ono potrafi naprawdę zdziałać cuda. powiedz mu, że nie życzysz sobie tej kontroli, zapytaj czego on od Ciebie tak naprawdę chce, bo zachowuje się dwuznacznie. raz jakby chciał z Toba być, innym razem traktuje Cię tylko jak koleżankę. a takie coś nie jest w porządku, bo facet narobi Ci nadziei, a potem podwinie ogon, bo on nie chciał...

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Co zrobić , jak postapić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024