Pare pytan do osob samotnych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Pare pytan do osob samotnych

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: Pare pytan do osob samotnych

Mam zamiar napisac kilka artykulow dotyczacych samotnosci i odczuc osob samotnych. Mam nadzieje, ze zechcecie mi pomoc i odpowiedziec na pare pytan:

1. Czym dla Ciebie jest samotnosc?
2. Jak sadzisz, jakie sa korzysci i wady w byciu osoba samotna?
3. Jak sadzisz, dlaczego wiele samotnych kobiet nie moze znalezc sobie partnera?
4. Jak sadzisz, dlaczego wielu samotnych mezczyzn nie moze znalezc sobie partnerki?
5. Czy uwazasz, ze samotnosc moze byc komus po prostu pisana, czy tez jest wynikiem naszych zyciowych doswiadczen?
6. Czy uwazasz, ze sa ludzie, ktorzy pragna byc samotni z wlasnej woli? Dlaczego moga tego chciec?

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pare pytan do osob samotnych
Iskra1221 napisał/a:

Mam zamiar napisac kilka artykulow dotyczacych samotnosci i odczuc osob samotnych. Mam nadzieje, ze zechcecie mi pomoc i odpowiedziec na pare pytan:

3. Jak sadzisz, dlaczego wiele samotnych kobiet nie moze znalezc sobie partnera?
4. Jak sadzisz, dlaczego wielu samotnych mezczyzn nie moze znalezc sobie partnerki?
5. Czy uwazasz, ze samotnosc moze byc komus po prostu pisana, czy tez jest wynikiem naszych zyciowych doswiadczen?
6. Czy uwazasz, ze sa ludzie, ktorzy pragna byc samotni z wlasnej woli? Dlaczego moga tego chciec?

1.samotność jest dla mnie wtedy gdy czuje się w środku jakąś pustke którą powinna uzupelnić jakaś inna osoba. Można mieć kogoś i rownież czuć się samotnym ponieważ nie spełniane są jakieś wymagania których dana osoba potrzebuje.
2.Hmm.. może zacznę od wad: tak jak wspomniałam ma sie taką pustke w sobie z którą ciężko żyć, nie ma kto przytulić, pocieszyć, ma sie zazwyczaj doła, narzeka sie na los itp. a hmm korzyści: kiedyś mi kolega powiedział że nie rani się wtedy drugiej osoby coś w tym jest, ja szczerze nie widze korzyści w tym przypadku...
3.Wg mnie nie może kobieta znaleźć partnera z dwóch powodow zazwyczaj: faceci których spotyka to debile i nie umieją patrzeć obiektywnie tylko do łóżka chcą zaciągnąć, albo drugi powód że nie wierzą w siebie po prostu i tym samym odpychają niechcoąco tych co się chcą zbliżyć do nich w dobrych zamiarach i są nieśmiałe.
4.hmm.. facet to facet w głowach mają zazwyczaj jedno. Ale jeśli chodzi o te wyjątkki to po prostu przyszły takie czasy plastiku, sztuczności że cieżko im wybrać coś nadającego się na stałe lub poprostu nieśmiałość robi swoje.
5.I tak i nie w jednym i drugim przypadku. Nieraz ma sie pecha po prostu i na swojej drodze spotyka sie samych złych ludzi tych którzy wcale nam nie pomagają tylko wykorzystują jak już, a doświadczenia życiowe też robią swoje w tym przypadku.
6.Tak są ludzie którzy chcą być samotni z własnej woli. Sama znam kolege który taką decyzje już podjął. Dlaczego sie spytałam. Powiedział że długo czekał i już woli w samotności być niż z osobą którą by ranił bo np. nie pasują do siebie itp. Po prostu zmęczył się tym wszystkim i podjał taką a nie inną decyzje.

3

Iskra1221 napisał/a:

1. Samotność- wewnętrzne uczucie pustki, brak osoby, która wspiera podczas rozterek.
2. Korzyści: niezależność, brak kontroli, więcej czasu dla siebie, nie wysłuchiwanie nieszczerych wyznań miłosnych.
Wady: brak poczucia zainteresowania sobą, brak wsparcia, brak towarzystwa.
3. Wiele kobiet czeka na tego jedynego- jak mówią 'księcia z bajki'. Prawdę mówiąc, badają osobnika i doszukują się w partnerach najmniejszych szczególików- a to nie jest korzystne, bo przecież nikt z nas nie jest idealny.
4. Mężczyźni nie potrafią znaleźć odpowiedniej partnerki, bo większość z nich nie wie jak traktować kobiety.
Mężczyzno!!!! Kobieta nie jest 'rzeczą' do zabawy, to jest istota ludzka mająca także uczucia, szanuj ją!
5/6 Wydaje mi się, że nie ma ludzi skazanych na samotność. Ludzie po prostu nie chcą angażować się w relacje damsko męskie- np. z przyczyn niemiłych doświadczeń, nie potrafią zaufać stąd też ich status singli.

4

Iskra1221 napisał/a:

A mogą być osoby nie samotne, ale mające dobre podejście do samotności?? big_smile

1. Nie odbieram samotności jako czegoś złego. Lubię być sama, lubię przebywać sama ze sobą i samotność jest czasem kiedy jestem tylko i wyłącznie ja i mój mózg, wtedy mogę się skupić i ogarnąć wiele rzeczy.
2. W sensie bez chłopaka? Plusy to wolność, niezależność, nieograniczona możliwość wyboru, można pozwolić sobie na bezgraniczny egoizm, brak jakiegokolwiek uzależnienia. Minusy? Brak stałego partnera do seksu i czasem brak kogoś do kogo można się przytulić.
3. Nie może czy nie chce? Wiele samotnych- samodzielnych nie chce partnera, ponieważ tylko by im przeszkadzał, albo nie chcą byle kogo. Jeszcze zależy czemu są samotne, co się w ich życiu dzieje i dlaczego nie mogą mieć tego partnera.
4. W sumie to samo jak punkt wyżej. Wszystko zależy kim jest i co robi dany człowiek.
5. Samotność jest naszym wyborem i tylko my mamy wpływ na to czy jesteśmy samotni czy nie.
6. Oczywiście, że tak! Są to indywidualiści, którzy nie potrzebują do życia drugiego człowieka.

W ogóle nie podoba mi się to określenie "samotność", bo samotnym jest ten, kto na świecie nie ma nikogo. A większość ludzi ma rodzinę, przyjaciół, znajomych, nie są to ludzie samotni, a bez partnera czyli sami lub wolni.

5 Ostatnio edytowany przez motylek79 (2012-01-17 23:47:51)

Według mnie większość ludzi jest samotnych, czy są sami z musu,  czy sami z wyboru,często w związkach, rodzinach, wśród przyjaciół, znajomych....
Samotność jako taka nie jest zła, sama w sobie. Natomiast mnie boli brak zrozumienia, jakieś wyobcowanie wśród ludzi, a owa samotność ZNIKA :-) wówczas gdy spotykam kogoś, kto nadaje na tej samej fali, co zdarza się czasem, wcale nie tak często, niestety sad

6

Ja jedynie co do pytania nr 2 , dotyczącego korzyści : Jest to definitywnie czas aby popracować nad sobą samym, nie jest tu ważne czy jest się winnym jakiegoś rozstania czy też jest się jego ofiarą.

7

Myślę, że samotność to uczucie pustki, braku drugiej osoby (film Cast Away to chyba dobrze wyjaśnia).
Moim zdaniem lepiej napisz coś o singlach - bo większość osób jest sama, ale niekoniecznie samotna.
Bycie singlem ma swoje dobre i złe strony. Z jednej : nie musisz się o nic martwić no tylko ew. o siebie, swój rozwój, hobby itd; nie dotyczą Cię prawie żadne dramaty uczuciowe; z drugiej strony człowiek wg. mnie, nie jest stworzony do życia w pojedynkę np.: każdy szuka miłości itd.

Jest dużo i korzyści i wad np.: j/w, ale jak wpiszesz w google "życie singla" zapewne wyczerpiesz temat.

Myślę, że zbyt często zadają sobie to pytanie zamiast udzielać odpowiedzi. Kobiety wolą być odnajdywane niż szukać.
Serio:
Część z powodów urazów jakie przeżyły w latach wcześniejszych (gwałty, pobicia, nieudane związki, zdrady i inne).
Z czasem coraz trudniej przychodzi nam zmiana własnych zachowań, stajemy się bardziej wymagające. Chcemy brać ale zbyt wiele od siebie nie dając. Czas mija a wokół nie znajdujemy nikogo godnego uwagi (bo zwykle nie mamy czasu, albo nie widzimy niczego poza własnym nosem). Czasem wysłuchując problemów naszych znajomych - odechciewa nam się szukać, czyli lenistwo.

Przez egoizm, przyzwyczajenie i brak chęci zmiany (lenistwo). Poza tym nie wierzę, że nie może znaleźć- chyba że masz na myśli chłopców w wieku przedszkolnym. Tu należałoby sprawdzić jakieś statystyki (bo biorąc pod uwagę fakt, że niektórzy mężczyzni są w związkach z kilkoma kobietami jednocześnie nie może to pytanie być prawdziwe).

Nie pisana, bardziej może być wynikiem doświadczeń.

6. Czy uwazasz, ze sa ludzie, ktorzy pragna byc samotni z wlasnej woli?
Dlaczego moga tego chciec?
Tak. Ze względu na wcześniejsze doświadczenia.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Pare pytan do osob samotnych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024