1. Czym dla Ciebie jest samotnosc?
Myślę, że samotność to uczucie pustki, braku drugiej osoby (film Cast Away to chyba dobrze wyjaśnia).
Moim zdaniem lepiej napisz coś o singlach - bo większość osób jest sama, ale niekoniecznie samotna.
Bycie singlem ma swoje dobre i złe strony. Z jednej : nie musisz się o nic martwić no tylko ew. o siebie, swój rozwój, hobby itd; nie dotyczą Cię prawie żadne dramaty uczuciowe; z drugiej strony człowiek wg. mnie, nie jest stworzony do życia w pojedynkę np.: każdy szuka miłości itd.
2. Jak sadzisz, jakie sa korzysci i wady w byciu osoba samotna?
Jest dużo i korzyści i wad np.: j/w, ale jak wpiszesz w google "życie singla" zapewne wyczerpiesz temat.
3. Jak sadzisz, dlaczego wiele samotnych kobiet nie moze znalezc sobie partnera?
Myślę, że zbyt często zadają sobie to pytanie zamiast udzielać odpowiedzi. Kobiety wolą być odnajdywane niż szukać.
Serio:
Część z powodów urazów jakie przeżyły w latach wcześniejszych (gwałty, pobicia, nieudane związki, zdrady i inne).
Z czasem coraz trudniej przychodzi nam zmiana własnych zachowań, stajemy się bardziej wymagające. Chcemy brać ale zbyt wiele od siebie nie dając. Czas mija a wokół nie znajdujemy nikogo godnego uwagi (bo zwykle nie mamy czasu, albo nie widzimy niczego poza własnym nosem). Czasem wysłuchując problemów naszych znajomych - odechciewa nam się szukać, czyli lenistwo.
4. Jak sadzisz, dlaczego wielu samotnych mezczyzn nie moze znalezc sobie partnerki?
Przez egoizm, przyzwyczajenie i brak chęci zmiany (lenistwo). Poza tym nie wierzę, że nie może znaleźć- chyba że masz na myśli chłopców w wieku przedszkolnym. Tu należałoby sprawdzić jakieś statystyki (bo biorąc pod uwagę fakt, że niektórzy mężczyzni są w związkach z kilkoma kobietami jednocześnie nie może to pytanie być prawdziwe).
5. Czy uwazasz, ze samotnosc moze byc komus po prostu pisana, czy tez jest wynikiem naszych zyciowych doswiadczen?
Nie pisana, bardziej może być wynikiem doświadczeń.
6. Czy uwazasz, ze sa ludzie, ktorzy pragna byc samotni z wlasnej woli?
Dlaczego moga tego chciec?
Tak. Ze względu na wcześniejsze doświadczenia.