Badanie moczu - wyniki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Badanie moczu - wyniki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Badanie moczu - wyniki

hej dziewczyny

orientujecie sie czy są jakieś dobre testy do badania moczu w domu? Mieszkam daleko od najblizeszego labolatorium, a ostatnio miałam duże problemy...chciałam zrobić w weekend takie badanie i nie miałam gdzie;/. Byłam u siebie w aptece ale nic mi nie potrafili powiedziec;/. Macie jakies doswiadczenia z tym zwiążane?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Badanie moczu - wyniki

Witaj.
Jest domowy test do ogólnego badania moczu w domu URS10 - test paskowy, cena ok. 29 zł. Też kiedyś byłam zainteresowana jego kupnem, ale zrezygnowałam, bo dostałam skierowanie od lekarki. Nie pytałam, czy w aptece można go zakupić, ale myślę, że Pani mgr z apteki powinna być zorientowana, a jeśli na tę chwilę nie wie, to winna się dowiedzieć i jeśli jest taka możliwość to zamówić dla Ciebie.
W necie reklamują sprzedaż wysyłkową, no ale to dodatkowe koszty.

Pozdrawiam.

3

witaj

dziękuję za reakcję:). Właśnie się też dzisiaj do niego "dokopałam", natomiast zastanawia mnie jaki jest procent skuteczności wskazań tego testu, tzn. na ile zawarte w nim wyniki są zgodne z rzeczywistością? Bo co do sposobu użycia to z tego co czytałam jest on bardzo prosty, natomiast mówie - męczy mnie ta jego skuteczność;/.

4

no URS10 to jeden z chyba nielicznych testów na badanie moczu w domu. Mi sie zdarza z niego korzystac, bo jest łatwy w obsłudze. Nie narzekałąm jakos na niego, lepiej cos takiego miec niz nie.

5

"żyworódka" a orientujesz sie jaki jest faktycznie stopień prawdziwości takich wyników? Oczytałąm sie troche w necie i generalnie nie wygląda to źle, Kupić to można w każdej aptece chyba (no poza tą moją), ale to wiesz tez nie tak hoop, kupic, zrobić i po sprawie. ja tak bynajmniej nie umiem;/.

6

Witam.

katrina_waw napisał/a:

"żyworódka" a orientujesz sie jaki jest faktycznie stopień prawdziwości takich wyników? Oczytałąm sie troche w necie i generalnie nie wygląda to źle, Kupić to można w każdej aptece chyba (no poza tą moją), ale to wiesz tez nie tak hoop, kupic, zrobić i po sprawie. ja tak bynajmniej nie umiem;/.

Jak pisałam, miałam tylko zamiar kupić ten test, dlatego nie wiem, na ile wyniki są wiarygodne.
Może wypowie się ania_ja, bo pisze, że już go stosowała.

Pozdrawiam.

7

Jeżeli masz jakie kol wiek wątpliwości co do własnego zdrowia to nie lecz się sama. Wszystkie testy do użytku domowego to naciąganie przez firmy farmaceutyczne, które prześcigają się w nowatorskich pomysłach. Polecam badanie ogólne moczu oraz USG nerek i pęcherza. Prywatne przychodnie pracują nawet do 21.00, trzeba tylko poszukać.

8

Ja też widziałam ostatnio reklamę tego testu w "Mamo to ja", była ostatnio. Muszę sprawdzić tylko, gdzie kupić bo u mnie w aptece nie było, ale sprawdzę w czymś większym typu superpharm i może tam będzie. Chyba, że któraś z Was widziała w jakiejś konkretnej może sieci aptek/sklepów, to bym nie błądziła jak dziecko we mgle wink

9

Ja zawsze w takich sytuacjach zamawiam sobie badania do domu – wychodzą cenowo tak samo, jak badania w przychodni. No, ale ja mieszkam w Warszawie, nie wiem jak tam w innych miastach sytuacja wygląda smile Warszawiankom polecam badania robione przez Medtodoor.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Badanie moczu - wyniki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024