Forum Kobiet - NETKOBIETY.PL

Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Nie jesteś zalogowany.

Ogłoszenie

Serdecznie zapraszamy do lektury naszych redakcyjnych blogów Od kuchni oraz Po godzinach Szczególnie polecamy : Zdrada - Rozstanie Psychologia Uroda Miłość Wychowanie Samotność

Dodaj odpowiedź

#1 2007-08-21 23:33:30

Elvira
Dobry Duszek Forum

Zdrowe ciasteczka z płatków owsianych

Chciałabym sie z Wami podzielić przepisem mojej znajomej na  ciastka z owsiankismile a że akurat mam lekką obsesjęna punkcie zdrowego odzywiania ,więc płatków nigdy dość!!!

składniki
25 dag płatków owsianych, 20 dag masła, 15 dag cukru(idealnie by był brązowy,ale zwykły też OK)

mieszamy płatki z cukrem i dodajemy rozpuszczone  letnie masło, nastęonie masę wykładamy na blasze wyłożonej pergaminem , ugniatami i pieczemy w wysokiej temperaturze ok 190 -200 stopni przez 20-30 minut, po wyjęciu z pikarnika nalezy je pokroić, trochę mogą się łamać ale to nie problem:)

tanie,smaczne i zdrowe!!!

#2 2007-08-21 23:40:56

korny
Gość

Re: Zdrowe ciasteczka z płatków owsianych

Ja znam przepis na Rogaliki z owsianych płatków, potrzeba 20dkg płatków, 3-4 łyżki mąki, 10dkg zmielonych orzechów włoskich, 15dkg cukru, 2 łyżki miodu, 2 jaja, 4łyżki masła, łyżeczka proszku do pieczenia

na dwóch łyżkach masła zrumienić płatki z dodatkiem połowy cukru, resztęmasła utrzeć z miodem i resztą cukru,dodać jajka i orzechy,proszek do pieczenia, i wzytsko dobrze wymeiszac z wystudzonymi płatkami, z tej masy formujemy wałeczki którym nadajemy kształt rogalików i pieczemy na pergaminie w temp. ok 200 stopni, do zrumieneinia, są super!!!smile

Dodaj odpowiedź

Stopka forum