Witam!
Mam problem z dodatkami do sukienki. Chodzi o buty, torebke i kolczyki. Sukienka jest jakby z brokatem, takim modnym z tym sezonie. Wpada w złoto. Nie mam pojecia jakie dodatki. Mam wrazenie ze czarny mnie przutlumi,a na inne nie mam pomyslu. Przesylam linka do kroju tej sukienki http://allegro.pl/asos-sexy-supr-modna-zlota-sukienka-i1936184606.html ale kolor bedzie wpadac z zloto a nie w czarny ![]()
Jak dla mnie mało co pasuje do złota, więc wybrałabym chyba czarny, bo jest neutralny, a złoto samo w sobie dostatecznie daje po oczach.
Do złotego pasuje mnóstwo kolorów, ale wszystko zależy od tego w jakim odcieniu złota masz sukienkę
.
Możesz wybrać brązy, beże, głębokie czerwienie czy zielenie (odcień butelkowej zieleni).
Tak jak moNniaaaa pisze - wiele zależy również od samego odcieniu złota.
Ogólnie jednak myślę, że do tej sukienki pięknie będą pasowały dodatki w kolorze ciemnej, gorzkiej czekolady, która ładnie się ze złotem skomponuje, ale nie będzie zbyt kontrastowa, więc i nie przyćmi jej blasku. Dodatki powinny tu bowiem stanowić wyłącznie tło, w przeciwnym razie możesz osiągnąć wrażenie przesytu, który oczywiście (i jak zawsze zresztą) nie byłby wskazany.