Facet i piwo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: Facet i piwo

Byłam u koleżanki tydzień. Jej faceta dopiero teraz poznałam. Miły, sympatyczny facet. Ale jedno co mnie zdziwiło to że ciągle miał piwo. Tzn. jak siedzieliśmy w domu to popijał piwko. Jak mu się kończyłoto szedł do sklepu po następne. Nie upijał się, pił pomału, po łyczku ale tak przez cały dzień, codziennie. Jak szliśmy na zakupy, na spacer i on szedł z nami to kupował piwo i miał je pod kurtką i brał po łyku. Jedno piwo naprawde bardzo długo potrafił pić. To nie było tak że kupił z 10 i pił jedno za drugim. Niby kulturalnie, po malutku, dla smaczku, bez upijania się ale to przecież i tak alkohol i tak codziennie to samo... A co wy o tym myślicie? Czy nie przeszkadzałoby wam jakby wasz facet codziennie pił piwo? W domu, na ulicy ( nawet gdy schowane pod kurtką ? ) A może wasi faceci też tak robią i wam to nie przeszkadza? Proszę, wypowiedzcie się w tym temacie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Facet i piwo

Mojej koleżanki mama tez tak zaczynała. Dla mnie dzień zazwyczaj zaczyna się od kawy- dla niej od piwa. Nie upijała się, piła pomału- jak twierdziła, dla zdrowia, dla poprawy funkcjonowania nerek. Z czasem wypijała coraz więcej butelek, nawet nie wiadomo kiedy, ze smakosza stała się alkoholiczką. Teraz pije wszystko, co wpadnie jej w ręce. Upadła bardzo nisko, stoczyła się na dno...
Alkohol jest dla ludzi, ale tych, którzy mają umiar i silną wolę wink

3

pola681 napisał/a:

ciągle miał piwo.

dla mnie to już alkoholizm...mój nie tyka piwa w ogóle...nie lubi, chociaż ja zaakceptowałabym jeszcze piwo wypite w barze..ale chowanie pod kurtką?

4

Z alkoholizmem jest tak, że zawsze zaczyna się niewinnie.
Uważam, że partner Twojej koleżanki ma poważny problem z alkoholem, ponieważ nie potrafi się bez niego obyć. Nie potrafi wyjść na miasto bez piwa, nie potrafi żyć ze świadomością, że nie ma piwa w lodówce.
Rozmawiałaś o tym ze swoją koleżanką?

5

W tym  momencie to już nie jest "niewinny początek, który może doprowadzić do alkoholizmu". To jest alkoholizm i to zaawansowany. Tyle tylko, że na razie jego nałóg nie jest uciążliwy dla otoczenia i bliskich. Ten facet nie potrafi się obyć bez alkoholu, a to, czy się upija czy nie jest bez znaczenia. Wcześniej czy później upijać się zacznie. Bo każdy nałóg postępuje.

6

Ja też myślę ze facet ma problem-chowanie piwa pod kurtką?
Rozumiem że pije piwo ze znajomymi ale tak bez przerwy,po łyczku.Masakra.

7

Pije po łyczku, żeby na dłużej starczyło smile
Jeśli koleżanka chce się przekonać z czym ma do czynienia, niech go poprosi, by przez (powiedzmy) tydzień nie pił. Ciekawe, czy wytrzyma. Stanie się nerwowy- podobnie jest z nałogowymi palaczami, którymi brakuje nikotyny.

8

Pije po łyczku żeby mu na dłużej starczyło i we krwi był ten sam poziom alkoholu smile
Też tak myślę-niech odstawi piwko na tydzień-chyba się wścieknie:)

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024