rozdzielnosc majatkowa prosze o pomoc - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » rozdzielnosc majatkowa prosze o pomoc

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: rozdzielnosc majatkowa prosze o pomoc

Drogie kobietki w srode mam sprawe rozwodowa w tym sprawe o alimenty i rozdzielnosc majotkowa Problem polega na tym ze moj maz ktory leczy sie psychiatrycznie pozacioagal kredyty i za te pieniadze pil alkohol  papierosy rowery kupowal za 2000zl niektorych pieniedzy nie widzialam nma oczy oczywiscxie kupowalam za te pieniadze tylko zywnosc nic poza tym nawet spodni sobie nie kupilam bo mi nie pozwolil nic do domu tez nie kupilam to bylo 3 lata temu Podkreslam ze zadnego z tych kredytow nie podpisywalam on bral je na siebie Maz ma rente socjalna gdzie komornik juz mu polowe tej renty zabiera Ma adwokata ja nie mam Slyszalam ze pierwsza rozprawa jest ugodowa Moje pytanie jest nastepujace czy bede musiala splacac te kredyty maja dwoje dzieci i nie pracujac? Z tego co wiem to bede placic ale nie mam z czego mam tylko zasilki z opieki wynajmuje mieszkanie i dostaje dobrowolne alimenty 200zl na dwoje dzieci to jest smieszna kwota ale co mam zrobic 

Jezeli chodzi o rozwod to maz wystapil z pozwem z orzeczeniem o winie mojej bo mam kogos innego Nie bede sie w tej kwesti rozpisywac poniewaz znacie moja sytuacje z poprzednich tematow W pozwie tym napisal setki bzdur na moj temat az mnie krew zalala  Z karty opini lekarskiej wynika ze byl po probie samobojczej typ impulsywny i teraz bedzie przed sadem udawal ze byl chory Nie wiem jakie mam szanse na wygranie tej sprawy Bede pisac o umozenie kosztow sadowych Jego adwokat bedzie wnioskowala o ograniczenie mu praw do dzieci Pozew dostalam w piatek 9 grudnia sprawa odbedzie sie w srode 14 grudnia

Prosze rozwianie mi watpliwosci bo stres mnie zzera moj maz to agresor tak mowi jego kuratorka jego matka to wredna baba bedzie obstawac za synkiem i zagrozila mi przez tel ze jak powiem cos na nia w sadzie to mnie zniszczy a maz to samo zrobi jak ja powiem cala prawde mam swiadka mojego obecnego faceta ktory wyciagnal mnie z tego bagna dowody smsy nagrania niebieskie karty z policji

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Lady_AL/F (2011-12-16 16:41:17)

Odp: rozdzielnosc majatkowa prosze o pomoc

Twoja sprawa jest trudna, bo nie sądze żeby twój ex chciał podpisać umowę małżeńską (rozdzielność majątkową).
Ja kilka lat temu na szczęście namówiłam mojego jeszczemęża na taką umowę i teraz mogę spokojnie się z nim rozwodzić latami i nie martwić się o jego kolejne kredyty - które na tą chwilę są na ponad 300 tyś zł:)

Tobie niestety chyba zostaje czekać na zakończenie sprawy o rozwód, co pewnie trochę potrwa sad

Mój mąż też leczy/-ł się psychiatrycznie - to jak widać dobra wymówka w sprawach sądowych. Mój małżonek wykorzystując swoje zachorowanie, właśnie zarzucił mi (przy sprawie o alimenty:), że nie interesowałam się nim, kiedy on biedak miał depresję sytuacyjną, po samobójczej śmierci męża jego kochanki (oczywiście ten fakt pominął).

Zawsze możesz spróbować namówić ex na umowę małżeńską.

A może ktoś inny ma lepszy pomysł:)

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » rozdzielnosc majatkowa prosze o pomoc

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024