Rozprawa w sądzie, w spr. przyznania renty - Proszę o radę... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Rozprawa w sądzie, w spr. przyznania renty - Proszę o radę...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

1

Temat: Rozprawa w sądzie, w spr. przyznania renty - Proszę o radę...

Witam,

Piszę bowiem chcę się dowiedzieć jak mam się zachować na takiej rozprawie?
Czego mam się spodziewać?
Jak mówić ? ( dodam, że jestem dosyć nerwowa przez to wszystko - rzeczowe traktowanie ludzi )

Więcej o syt. :

Staram się o rentę ze względu na kręgosłup, a dokładniej :
Jakieś 6 lat temu przeszłam operację całego kręgosłupa, od tego czasu mam problemy chociażby z codziennym funkcjonowaniem ze wzg. na ciągłe stany bólowe i ograniczenie ruchowe, cała ta 'chora' sytuacja ze zdrowiem nie pozwoliła mi nawet ukończyć szkoły średniej...
Aktualnie mam 18 lat...

Na komisji w ZUS powiedziano mi, że 'jesteśmy w unii i rent nie będzie...'
Jak ludzie mogą tak traktować osoby pokrzywdzone przez los ??!!

Lekarze pisząc decyzje odmowną nie potrafią nawet podać przykładu dlaczego uważają tak, a nie inaczej...
Bestialstwo...

sprawa poszła do sądu...
Dodam, że od niedawna korzystam z adwokata w nadziei na lepsze jutro...

Dziękuję za radę
I przepraszam za szczerość.

AyoyA

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rozprawa w sądzie, w spr. przyznania renty - Proszę o radę...

Renta socjalna jest dla osoby całkowicie niezdolnej do pracy, u której niesprawność powstała przed 18 rż i w tym czasie, osoba ta się uczyła...rozumiem, że o tym świadczeniu piszesz?
Nie spełniasz warunku -nauki-niezbędnego.

Sprawa dotyczy -nieuznania Ciebie jako całkowicie niezdolnej do pracy?
O co wnosił Twój pełnomocnik?

3 Ostatnio edytowany przez ayoya (2011-12-12 17:19:55)

6 lat temu byłam operowana miałam wtedy 12 latek... byłam dzieckiem i uczyłam się. Jednak mój stan zdrowia się pogarsza z roku na rok...

To, że teraz nie uczęszczam do szk. nie ma znaczenia, jeżeli chodzi o tą syt. to znaczenie ma np. że mój stan zdrowia nie pozwolił mi nawet ukończyć szk. średniej.

Renata przysługuje osobie całkowicie niezdolnej do pracy i z takiego tytułu się staram o rentę :
Aby uznano mnie za osobę całkowicie niezdolną do pracy.

Jeżeli chodzi o szk. to po 18 roku życia byłam zmuszona zrezygnować.

AyoyA

4

ayoya napisał/a:

To, że teraz nie uczęszczam do szk. nie ma znaczenia, jeżeli chodzi o tą syt. to znaczenie ma np. że mój stan zdrowia nie pozwolił mi nawet ukończyć szk. średniej.

Dlaczego? Są szkoły specjalne. I różne prace. Taki Świtaj jednakowoż pracuje a ewidentnie nie jest zdolny do pracy. Przybliż może swoją sytuację, bo sam fakt przejścia operacji mówi jednak za mało o sprawie.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Rozprawa w sądzie, w spr. przyznania renty - Proszę o radę...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024