Witam
Od tygodnia odczuwam ból głowy po lewej stronie. Na początku był to ból tuż za lewym uchem, natomiast teraz przeniósł się na tył głowy, ale tylko po lewej stronie. Może ktoś was miał cos podobnego lub wie co może być przyczyną tego bólu?
Czekam na wasze zdanie....
od środy czuję to samo tylko Z prawej strony. Jest to ból skupiony w jednym miejscu, jednak u mnie być może jest to na skutek powikłań po wypadku. Dopiero jutro idę zapisać się do neurologa bo dostałam przekaz ze szpitala, ale niestety żadnych badań mi nie robili, oprócz podania kroplówki z pyralginą..
Honey, taki miejscowy ból głowy może wziąć sie z dyskopatii kręgow szyjnych. Ja tak mam...
4 2011-12-14 07:08:17 Ostatnio edytowany przez Fey (2011-12-14 07:28:39)
Zaciekawil mnie ten temat...
Ja pare dni temu, przez cale dwie doby, mialam punktowo pulsujacy bol prawej skroni, pomiedzy granica jej srodka a wlosami (nie wiem jak to inaczej obrazowo wytlumaczyc ), upierdliwy jak bol zeba!
'Pojawial sie i znikal', drazniace niesamowicie, tym bardziej, ze mnie prawie nigdy glowa nie bolala. Jak masowalam ten punkt (naciskajac tez mocno palcem) to po jakims czasie mijalo i... znowu wracalo, 48h w kolko to samo. Ciekawe od czego to sie bierze...U mnie na pewno nie od cisnienia (mam idealne), 100/70, wyniki krwi tez super.
Mam dwoch przyjaciol, ktorzy sa lekarzami ale nie chcialam im glowy zawracac w pracy, jutro wieczorem zapytam z ciekawosci, wiadomo jak przejdzie to czlowiek zapomina:=).
Wlasnie wyczytalam w necie, ze moze to byc objaw nerwicy lekowej, to by sie akurat u mnie zgadzalo
Pozdrawiam kobietki!
od środy czuję to samo tylko Z prawej strony. Jest to ból skupiony w jednym miejscu, jednak u mnie być może jest to na skutek powikłań po wypadku. Dopiero jutro idę zapisać się do neurologa bo dostałam przekaz ze szpitala, ale niestety żadnych badań mi nie robili, oprócz podania kroplówki z pyralginą..
Nie zaprzeczam, aczkolwiek jestem po trzech (ostatni mial miejsce w marcu tego roku), roznych wypadkach i nigdy nie mialam zadnego bolu glowy. Dodam, ze ten ostatni byl najgorszy, mialam wstrzasnienie mozgu, na tyle powazne, ze praktycznie trzy tygodnie nie moglam sie z lozka podniesc, nie liczac szwow i blizn ktore mi sie juz na szczescie powolutku goja.
Byc moze, ze to jest skutek urazu glowy, ja mialam robione badania neurologiczne i nie stwierdzili zadnych krwiakow itp. Nie rozumiem, jak mozna po urazie glowy nie miec od razu zrobionych wszystkich badan... ale oczywiscie tez nie mam pojecia na czym Twoj wypadek polegal.
Sciskam i dajcie znac co ze zdrowiem!
Hej
Ja zdecydowałam się na pójście do lekarza, bo głowa bloała mnie już dwa tygodnie więc poszłam sprawdzić czy się coś poważnego nie dzieje. Lekarz pobadał mnie, sprwadził ciśnienie, które tego dnia wynosiło 120/90 więc chyba wysokie, choć lekarz powiedział, że jest w normie. Po czym zapisał mi jakieś przeciwbólowe leki i powiedział, że to kmoże być od zapalenia ucha, bo może mnie przewiało kiedyś.....
W rezultacie już mi przeszło, po tych przeciwbólowych i narazie mam spokój.
Pozdrawiam
Witam.
Honey napisał/a:(...)Na początku był to ból tuż za lewym uchem, natomiast teraz przeniósł się na tył głowy, ale tylko po lewej stronie.(...)
Honey, taki miejscowy ból głowy może wziąć sie z dyskopatii kręgow szyjnych. Ja tak mam...
Ja nawet odczuwałam ból, swędzenie oraz pieczenie w uchu. Lekarka rodzinna dała mi skierowanie do laryngologa, u której byłam trzykrotnie na wizycie, ponieważ chciała wykluczyć sprawy laryngologiczne. Z całą stanowczością stwierdziła, że to bóle od kręgosłupa (dyskopatia).
(...)Ja zdecydowałam się na pójście do lekarza (...)
(...)zapisał mi jakieś przeciwbólowe leki i powiedział, że to kmoże być od zapalenia ucha, bo może mnie przewiało kiedyś..... .(...)
Skoro lekarz (rodzinny?) postawił taką hipotetyczną diagnozę, to powinien skierować Cię do laryngologa celem jej potwierdzenia lub wykluczenia. Leki przeciwbólowe nie leczą, tylko usuwają czasowo ból. Gdy dolegliwości się powtórzą, to radzę poproś o skierowanie do tego specjalisty. Wskazane byłoby wówczas, również zrobienie rtg kręgosłupa (myślę, że lekarz rodzinny może skierować) oraz tomografię komputerową głowy lub rezonans magnetyczny. Na te badania raczej kieruje neurolog, a skierowanie do niego też musisz otrzymać od lekarza rodzinnego. Wtedy otrzymasz konkretną, a nie hipotetyczną diagnozę i odpowiednie leczenie.
Nawet tak myślę, że już mogłabyś postarać się o te skierowania, bo z tego co się orientuję, to terminy wizyty u specjalisty dochodzą do kilku miesięcy.
Pozdrawiam.
Byłam u neurologa, obadał mnie i stwierdził, że to być może na skutek przewiania. Zapisał mi tabletki rozkurczowe, i zaprosił na nastepną wizytę na NFZ bo byłam prywatnie i nie chciał dać przekazu na badania bo bym płaciła. Bol jeszcze występuje ale nie jest tak silny jak na początku, najgorzej jest gdy opieram głowę. Zobaczymy co bedzie dalej
Pozdrawiam !
Witam,
od tygodnia męczy mnie pulsacyjny ból głowy z lewej strony. Gdy brałam tabletki ból ustawał na pare godzin ale później ponownie wracał. to jest już nie do zniesienia. Najgorzej jest gdy jestem w ruchu, wtedy ból sie nasila. czy wiecie może co to może być? proszę o pomoc.
z góry dziękuję.
moja teściowa miała taki miejscowy ból głowy może wziąć sie z dyskopatii kręgow szyjnych... Lepiej idź do lekarza