czy to brak zaufania??? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy to brak zaufania???

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: czy to brak zaufania???

WITAM,

5 LAT TEMU ROZWIODLAM SIE, OBECNIE JESTEM W STALYM ZWIAZKU I JESTEM SZCZESLIWA.MOJ PARTNER ROZWIODL SIE 15 LAT TEMU.OCZYWISCIE WIEM ZE PRZEZ TE 15 LAT MIAL PARTNERKI-SAM MI TO MOWIL.WCIAZ MI MOWI ZE MNIE KOCHA,ZE JEST ZE MNA SZCZESLIWY -I VICE VERSA-, DBA O MNIE PO PROSTU JEST KOCHANY.ZASTANAWIAM SIE NAD SOBA ,CZY JA MAM PROBLEM??WIEM ZE CZASAMI ROZMAWIA- W SUMIE RZADKO-ZE SWOJA BYLA PARTNERKA.NAWET NAPISAL DO NIEJ NA FACCEBOOKU "ALICE CZLOWIEK BEZ WSPOMNIEN UMIERA -GDZIE TWOJ E MAIL DO MNIE" ODCZYTALAM TO PRZYPADKIEM.DZIS PRZECZYALAM JEJ ODPOWIEDZ-" TAKIE PIERDOLY CO ONA ROBI ORAZ KONCOWY FRAGMENT-A co u ciebie? zdaje mi sie ze masz piekny staly zwiazek z twoja kobieta..opowiadaj! Calusy, kochanie. trzymaj sie.. WSZYSTKO ROZUMIEM ALE PO CO  TE CALUSY KOCHANIE ! NIE WIEM CO MAM ROBIC NIE WIEM JAK SIE ZACHOWAC NIE WIEM O CO PARTNERA ZAPYTAC ZEBY SIE NIE SKOMPROMITOWAC! BOJE SIE BARDZO ,KOCHAM GO BARDZO. CZY NIE ZWRACAC NA TO UWAGI????? PROSZE O PROFESJONALNA PORADE. W PRZYSZLYM ROKU BIERZEMY SLUB......

ALICJA

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy to brak zaufania???

Znam to dobrze, bo sam spotykałem się z podobnymi sytuacjami. To trudne, by obojętnie traktować takie "miłe słówka" swego partnera z kimś innym. Na początku też sobie z tym nie radziłem, byłem podejrzliwy i doszukiwałem się dziwnych rzeczy. Ale z czasem zrozumiałem, że to tylko taka miła forma, nic ponad to.
Uważam, że - podobnie jak ja kiedyś - jesteś wyczulona i przewrażliwiona, postrzegasz taką formę komunikowania się Twojego partnera jako sygnał jakiejś nieuczciwej gry względem Ciebie.
Fakt, takie słowa chyba nie powinny padać między byłymi partnerami, bo dla kogoś trzeciego mogą być dowodem na jakąś podejrzaną zażyłość, poufałość itp. Ale najczęściej to tylko pozory. Nie wszyscy rozstają się ze sobą na wojennej ścieżce.
Nie mniej jednak - moim zdaniem - jakoś tak pisać, rozmawiać z kimś innym ...nie wypada. Bo to daje pożywkę zazdrości, niepewności i frustracjom u aktualnego partnera, prawda?
Spokojnie, przy jakiejś okazji porozmawiaj ze swoim mężczyzną, uświadom mu, że taka "miła" konwersacja między nim, a jakąś kobietą z przeszłości, budzi Twój niepokój i wątpliwości. Nie muszą sobie słodzić jak kochankowie, ale też nie muszą obrzucać się inwektywami. Wystarczy to wypośrodkować, by komunikowali się ze sobą (a w zasadzie - aż tak tęsknią za sobą, że ten kontakt muszą utrzymywać?) na poziomie normalnej, bez emocji rozmowy.
Trzymaj się dzielnie i nie daj się zjeść demonom, bo one istnieją tylko w Twojej wyobraźni.
ix

3

Odp: czy to brak zaufania???

wizja małżenstwa stawia cię w trudnej wewnetrznie sytuacji,że już sie ułożyło ,mamy być razem -a tutaj odnajduję taaaaaakie "dziwy,dziwności"w korespondencji,że cała "zyciowa stabilizacja"przemyka ci przed oczyma,prawda?

nie od razu skazywałabym na szafot ten związek w sytuacji ,gdy ,ów dwoje wymieniło ciepło zdanie;ale i też nie skakałabym pod niebiosa.
jeśli snujecie wspolną przyszłość ,macie więc w sobie zaufanie w stosunku do drugiej osoby,tak?nauczeni jestescie-doswiadczeni z poprzednich  związkow ,że nalezy poznać sie do "deski",aby z kimś być,tak?

jaki jest więc problem wprost zapytać ,porozmawiać...
jeśli czujesz sie nie pewnie każdego dnia i każdej godziny-jest to mln razy gorsze  aniżeli zapytać wprost i uzyskać odpowiedz(jakowa by ona nie była);

w tak dojrzałych związkach , stawiajmy na konskewencję działania,nie prowadzmy gier,podchodów-bo to jak słusznie Irex zauważył-prowadzi do psychicznej samozagłady.

postaw na szczerość i po prostu zapytaj,zasugeruj ,że to sprawia ci przykrość.nie chcesz aby cie oszukiwał i po kryjomu słodził z -eksami,ale żeby był bardziej powściągliwy-bo i po co wogóle dziubkować z byłymi-skoro JESTEŚ TERAZ TY;
pozdrawiam

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy to brak zaufania???

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024