a ja wychodzę za mąż 30 maja :-) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » a ja wychodzę za mąż 30 maja :-)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: a ja wychodzę za mąż 30 maja :-)

No właśnie wychodzę za mąż 30 maja.Nie będę miała wesela,tylko przyjęcie w eleganckiej,przytulnej restauracji,na 30 osób...Jeszcze kilka miesięcy temu upierałam się przy weselu...

Odłożone mieliśmy 12 000zł jak na wesele nie jest to dużo,ale dla mnie jest to spora sumka..Nawet nie mielismy kogo tak naprawde zaprosic i naciagaliśmy liste, aby było 50 osób.Wreszcie powiedziałam NIE!

Zaprosimy tych najukochańszych,najbliższych i uczcimy ten dzień kameralnie..Za restaurację zaplaciłam 3000zł(z tortem gigantem)sukienusia będzie skromna(zapomniałam dodać ze ślub będzie w USC)koloru ecri,złamany beż,może jakas brzoskwinka nie wiem...mam kilka propozycji,bym Wam je przedstawiła,ale nie umiem wkleić tych zdjęć :-(..obraczki będą tradycyjne,płaskie znalazłam takie na allegro za 1000zl.Przyjęcie ze wszystkim uczyni Nas do 6000zł,a za to że będzie skromnie i zostanie nam troszeczke oszczędności...
Polecimy 9 czerwca do Egiptu na 7 dni,wraz z nasza pyzunią.
Juz Cieszę się na samom myśl :-)
Chciałabym poznać Wasze zdanie,czy słusznie zrobiłam .....?Noi może macie jakieś fajne propozycję :uczesania,sukienki?
Pozdrawiam

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez witch77 (2009-01-24 12:16:38)

Odp: a ja wychodzę za mąż 30 maja :-)

Witaj. Ślub to wielkie wydarzenie. Myśmy nie mieli dużego wesela,tylko przyjęcie na 25 osób. Ja do Ślubu szłam w błękitnej sukni , prosty fason, cięcia francuskie. Włoski upięte w kok,wpięte margaretki.
Nie wyprawiałiśmy dużego wesela,bo mój mąż ma olbrzymią rodzinę i stwierdziliśmy,że zapraszamy tylko najbliższych. Większość się obraziła,ale myśmy się tym nie przejmowali,bo były z nami w tym ważnym dniu, same życzliwe osoby. Ominęło mnie obgadanie, puste koperty i nerwówka.

3

Za zaoszczędzone pieniążki skończyliśmy mieszkanko, pojechaliśmy na wycieczkę i miło do tej pory wspominamy ten dzień.

4

Fanatycznie że w maju:) Sama mialam ślub w maju i uważam go za najpiekniejszy miesiąc;) Ja też mialam tylko ślub w USC ale to ze względów poglądowych, rodzinka niestety duza wieć z minimalną garstką przyjaciół nazbierało sie 80 osób, ale sukienkę miałam taka wymarzoną. Z niesamowita iloscia falbanek;)  uznalam że przynajmniej z zalozenia ślub bierze się raz w życiu;)

A co do podróży poślubnej to fantastyczny wybór tylko zastanów sie czy nie moglibyscie pozwolic sobie na troche wiecej moze chociaż 12 dni. W praktyce z 7 robi się 5 a to baaaardzo niestety mało.

ale życze powodzenia i trzymam kciuki żeby wszystko sie udało:)

5

villemo bohaterka sagi o ludziach lodu... to stąd nick?

a co do tematu słyszałam, że dobrymi miesiącami do zawarcia małżeństwa są te, w których występuje literka "r"

6

Ja też brałam ślub w maju. Pamiętam jak co niektórzy wróżyli nam rozpad małżeństwa,bo w maju nie można. Ale my w to nie wierzymy,bo... katolik nie wierzy w zabobony. smile i dlatego na przekór wszystkim maj, perły i róże z kolcami smile  smile  smile

7

CookieBitch napisał/a:

villemo bohaterka sagi o ludziach lodu... to stąd nick?

a co do tematu słyszałam, że dobrymi miesiącami do zawarcia małżeństwa są te, w których występuje literka "r"

Tak:)) takie małe zboczenie z lat mlodzieńczych, a zostało na cale życie;)))
Pozdawiam:))

8

wlasnie co myslicie o slubie w maju ( my bedziemy brac koscielny) mysle ze to śliczny miesiac , ale ciagle spotykam sie z opiniami ze w miesoiacu powinna byc literka 'r'??

9

My chcemy wziąć ślub w kwietniu. Też bez "r", ale nie wydaje mi się, zeby to miało jakieś wielkie znaczenie. A maj to piękny miesiąc, już jest ciepło, więc myślę, ze nic nie stoi na przeszkodzie.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WIECZÓR PANIEŃSKI, ŚLUB, WESELE » a ja wychodzę za mąż 30 maja :-)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024