Krótka droga do zdrady! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Krótka droga do zdrady!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

Temat: Krótka droga do zdrady!

Zacznę od tego, że poznałam faceta a tak właściwie to znamy się od 10 lat, był moim pierwszym ukochanym i łączyła nas niezwykła więź.. Z pewnych niezależnych od nas względów rozstaliśmy się i nie utrzymywaliśmy kontaktu przez około 6 lat. W tym czasie wyszłam za mąż, mam dwójkę wspaniałych dzieci i w miarę poukładane życie, chociaż mój mąż nie jest ideałem i też miał przygody swego czasu. Ten mężczyzna ma żonę i córkę(zaliczył wpadkę ze swoją dziewczyną). Jakieś półtora roku temu natrafiliśmy na siebie przez pewien portal internetowy. Od tamtego czasu piszemy do siebie, rozmawiamy na każdy temat a nawet zaczęliśmy się spotykać. Obawiam się nasza znajomość prowadzi do czegoś więcej niż tylko pisania smsów i niewinnych rozmów. Coś ciągnie nas do siebie. Problem tkwi w tym, że obydwoje tego chcemy, tylko że ja się po prostu waham. Kocham męża, ale jeszcze bardziej kocham tego mężczyznę a to jest co najmniej dziwne. Nie wiem co robić czy żyć ciągle w swoim zamkniętym świecie, czy zaryzykować, poczuć się tak jak dawniej wspaniale chociaż na krótki moment i ukrywać nasze spotkania najlepiej jak potrafię i być po prostu szczęśliwa chociaż na chwilę. Nigdy nie byłam  w takiej sytuacji i rozmyślam całymi dniami, żeby tylko potem niczego nie żałować. Co myślicie o tym wszystkim, proszę o radę. Nie wiem co robić!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2011-11-21 22:42:47)

Odp: Krótka droga do zdrady!

Przed podjęciem decyzji o zdradzie dokładnie, ze zrozumieniem, przeczytaj te wątki:
http://www.netkobiety.pl/t29855.html
http://www.netkobiety.pl/t31368.html
http://www.netkobiety.pl/t31348.html
http://www.netkobiety.pl/t31481.html
http://www.netkobiety.pl/t23517.html

*   *   *
Rozwalisz dwie rodziny (prędzej czy później Twoja zdrada wyjdzie na jaw) dla kilku chwil namiętności? A co później?

3

Nie warto ....  dla wątpliwej chwili szczęścia. Możesz odejść od męża. Decyzja należy do Ciebie.

4

Cieniutkie to co opisujesz jako coś niezwykłego.. przepraszam ale tak na to patrze..  to wyobraźnia robi Ci takie cuda w głowie.. podsycasz te emojce rozmowami z nim, nakręcacie sie oboje.. a powinno to być zamkniete!! chyba ,że nie masz rozsądku.. i łatwo Ci pójdzie unieszczęśliwić kilkoro ludzi... miłej zabawy z uczuciami innych...

5

hmmm...
powiem tak
mysle , ze dojrzalosc to umiec panowac nad swoimi emocjami.

6

to nie będzie tak jak dawniej,tylko tak Ci się wydaje.Czy jest sens dla jednej chwili zmarnować sobie życie ??????????To jest twoja decyzja......abyś tylko nie żałowała

7

Były facet to były facet !!!!!!! Koniec kropka. Ale widzę, że chcesz  troszkę usprawiedliwić swoje zamiary względem jego. Bo po co byś zaznaczała, że ma zonę i córkę ale to dziecko to była     w p a d k a    i tylko dlatego pewnie z nią jest? Skąd możesz to wiedzieć? Powiedział Ci to wprost czy może dospiewałas sobie teorię jego związku. A może są szczęśliwi a Tobie mówi co innego bo ma taki kaprys bo go nakręcasz myślą o tym co było kiedyś????

8

Dopuszczam wyjątki od reguły ale to są raczej sytuacje ekstremalne.. z cyklu jazda bez trzymanki.. Nie moge pojąc jak osoby które maja w miare poukładane życie.. wpadaja na taki pomysł.??
Moge pojąć ,że ktos kogos nie kocha i odchodzi.. owszem zadaje ból ale to jest przynajmniej uczciwe..
Nie mogę natomiast pojąc jak można powiedzieć kocham męża i kocham innego.. okkkkkkkkkkkkkkkkk ale do tego trzeba DOPUŚCIĆ.. a jak się człowiek trzma z daleka od takich tematów to może życ uczciwie.

jeju ja tez mam eksa... było nam super.. itd itd.. moge do niego zadzownić.. odbierze i pogadamy sobie.. najpierw o tym co słychac a potem powspominamy.. a potem może spotakmy się na kawę.. a za jakiś czas.......................................... wiadomo co MOGŁOBY byc.. i jaką mam gwarancje ,ze moje lub jego uczucia nie odżyją?? więc pytanie PO CO MI TO?????

9

Odradzam, nie rób głupstw. Masz męża i nie psuj niczego. Z autopsji wiem, jak bardzo cierpi zdradzona osoba. Nie warto. Wczesniej czy później kogoś unieszczęśliwisz.

10

Chyba że w małżeństwie zapanowala rutyna i potrzebujesz świeżości?  to tylko wyobraźnia płata Ci figla... Żeby coś zacząć nowego trzeba skończyć poprzednie.
Jakbyś Ty się poczuła w odwróconej roli... mąż pisze z eksową.... kij ma dwa końce. Zawsze. Ewentualnie.
I pomyśl o konsekwencjach jak mąż dowie się o tym że kontaktujesz sie z eksem. Żeby nie było..chciałam tylko popisać..o życiu..ewentualnie. Może dla Ciebie to tylko pisanie, ale facet jest facetem.....Konsekwencje mogą byc różne a zaufanie nadszarpnięte ciężko odbudować.
Żonaty facet- nietykalny facet !!! Głowa do góry, zastanów się co jest dla Ciebie ważne i stabilne smile

11

raz sie żyje! czy warto ? nie daj sie uwiesc swojej fantazji jestem pewna ze bys tego zalowala. czy jest ci zle w obecnej sytuacji? masz kochajacego meza dzieci dom. napewno ciezko na to pracowalas zeby to zepsuc dla uczucia z przed lat?

12

Dzięki wam wszystkim za rady! Najwyższy czas odciąć się definitywnie od przeszłości. To po prostu była chwila załamania hmm jeszcze raz dzięki!

13

Mądra dziewczynka ...

14

zamyślona86 napisał/a:

Najwyższy czas odciąć się definitywnie od przeszłości.

hm hm hm może i dasz radę smile chociaż wątpie smile

15

Będziesz mniej i krócej nieszczęśliwa kończąc to definitywnie na typ etapie (bez kontaktu żadnego z nim!) niż później jak będziesz musiała wybierać lub jak być może mąż będzie chciał odejść.
Nie marnuj sobie życia, bo chwila nie jest tego warta! Masz rodzinę, bądź za nią odpowiedzialna!

16

Ja uważam, że jeżeli naprawdę tak do siebie lgniecie to powinniście najpierw zostawić uczciwie za sobą przeszłość, by nie narażać na ból i cierpienie osób do pewnego stopnia wam bliskich. Rozwiążcie najpierw swoje związki by związać się ze sobą i nie narażać na szok bycia zdradzonym osób, które nie są niczemu winne. Nie buduję się szczęścia na nieszczęściu drugiej osoby.

17

stupido napisał/a:

Ja uważam, że jeżeli naprawdę tak do siebie lgniecie to powinniście najpierw zostawić uczciwie za sobą przeszłość, by nie narażać na ból i cierpienie osób do pewnego stopnia wam bliskich. Rozwiążcie najpierw swoje związki by związać się ze sobą i nie narażać na szok bycia zdradzonym osób, które nie są niczemu winne. Nie buduję się szczęścia na nieszczęściu drugiej osoby.

Brawo. Krótko i na temat w kwestii uczciwości i przyzwoitości.

Nie ma dla takiego postępowania żadnego usprawiedliwienia.

18

Dżoja napisał/a:

Nie marnuj sobie życia, bo chwila nie jest tego warta! Masz rodzinę, bądź za nią odpowiedzialna!

Nic nie jest większą wartością, niż rodzina!

19

Wierzę, że dam rade! Rodzina jest najważniejsza! Pozdrawiam wszystkich!

20

zamyślona86 napisał/a:

Wierzę, że dam rade! Rodzina jest najważniejsza! Pozdrawiam wszystkich!

powodzenia smile

21

nie rób tego nie warto i wiem co mówie spotkasz się z nim raz to zrobisz to kolejny co doprowadzi do romansu gdzie żadne z was nie będzie wiedzialo jak to zakończyć dopiero gdy to się wyda przejrzysz na oczy co zrobilaś jak skrzywdziłaś niewinne osoby przez swój egoizm bo w takich chwilach słabości myśli się tylko o sobie nie o innych nie zdajemy sobie sprawy jak skrzywdziliśmy innych mój mąż już nigdy mi nie zaufa i ciągle będzie czuł strach kiedy nie będzie mnie w domu.

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Krótka droga do zdrady!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024