Jestem z Nim,a czuję się samotna,dlaczego? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem z Nim,a czuję się samotna,dlaczego?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Jestem z Nim,a czuję się samotna,dlaczego?

Witam,

Sytuacja jest dość prosta. On kocha mnie,ja myślałam,że na pewno po jakimś krótkim czasie to odwzajemnię - nie udało się i tkwię w związku bez przyszłości, ponieważ: boje się go zranić,gdyż z głupoty własnej pośpieszyłam się z wyznaniem miłości,a także dlatego,że przeraża mnie samotność. Jestem idealnym przykładem egoizmu w czystej postaci. Robiłam już wiele podejść do poważnej rozmowy,ale jak przychodzi co do czego - brakuje mi odwagi. Co gorsze, więcej emocji wiązałam z poprzednią znajomościa mimo ze byla bardzo krótka (raptem pare miesiący) i zakonczyla sie okropnie niedojrzale (zerwaniem znajomosci przez sms, nie musze chyba dodawac,ze nie z mojej strony...) . Po miesiacu znajomosci zostalismy para, to bedzie 9 mc-y jak jestesmy razem,dla mnie to wyczyn bo wiekszosc moim pseudo zwiazkow nie trwala wiecej niz 3-4 miesiace. I tutaj myslalam,ze wreszcie udalo mi sie trafic na kogos z kim warto byc. I tak jest! Jestem z niesamowitym czlowiekiem,szczery i lojalny,wierny,przystojny po uszy we mnie zakochany, a ja? A ja jestem oszustką, która tak bardzo boi sie samotnosci,ze nie pozwala drugiej osobie zaznac prawdziwego szczescia odwzajemnionej milosci. Czuje sie beznadziejnie,ale nie wyobrazam sobie ciszy telefonu,braku rozmowy z nim,z kolei mysl o malzenstwie z Nim mnie przeraza.

Drugi problem:

zaczelam studia mgr w nowym miescie,znam raptem 2 osoby z poprzedniej uczelni,jednak one z wieksza latwoscia nawiazuja nowe znajomosci,a mnie jakby cos blokuje,doskwiera mi samotnosc,a czesto czuje wrecz zazdrosc,ze one tak dobrze sobie radza a ja siedze na przerwach sama i podpieram sciany. Proby nawiazywania znajomosci oczywiscie podjelam,jednak mam wrazenie ze ludzie mnie ignoruja,a wrecz lekcewaza,nie rozumiem dlaczego tak sie dzieje? dotad nie mialam problemow z nawiazywaniem znajomosci,bardzo to lubie,ale przez problem opisany wyzej,jestem jakby troche przygaszona,nic mi sie nie chce i mysle tylko o tym zeby jak najszybciej wrocic do domu,wyspac sie i bron Boze nie musiec nigdzie wychodzic. Wspolna grupa woli spedzac czas z moimi dwiema kolezankami niz ze mna,czuje to gdy one gdzies na moment odchodza a ja zostaje w towarzystwie sama,wtedy wszelkie rozmowy cichna...potrzebuja przyjaciol a nie potrafie ich znalezc? sa na to jakies sposoby?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jestem z Nim,a czuję się samotna,dlaczego?

Hmm może zaproponuj mu przyjaźń, bo prędzej czy później chłopak Ci się oświadczy i dopiero będzie zdziwienie jak powiesz "nie", to go zaboli dużo bardziej bo spadnie to na niego nagle i w najmniej oczekiwanym momencie. Musisz to zrobić jak najszybciej. Powiedz mu że go bardzo lubisz, jak zapyta czy go kochasz to powiesz że właśnie chyba go lubisz a nie kochasz... Powinien zrozumieć, powiedz mu że Ci zależy na waszej znajomości ale jako przyjaciele. Jak nie potrafisz z nim pogadać to może napisz list i mu go daj...

3

Odp: Jestem z Nim,a czuję się samotna,dlaczego?

Pani powyżej ma rację, tak by nakazywała uczciwość. No chyba, że rzeczywiście jesteś taką egoistką, jak piszesz i masz to gdzieś czy go zranisz, jak tak to ok, choć tego nie pochwalam. Co do znajomych nie widzę problemu, raz ma się ich więcej raz mniej, to nie podstawówka, żeby się takimi rzeczami przejmować. Wybacz ostre słowa, ale intencją tego posta jest komunikat "weź się w garść". Powodzenia smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jestem z Nim,a czuję się samotna,dlaczego?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024