Poznań - gdzie zjeść jakiś smaczny obiadek - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » KOBIECE MIEJSCA, IMPREZY, WYDARZENIA » Poznań - gdzie zjeść jakiś smaczny obiadek

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 38 ]

Temat: Poznań - gdzie zjeść jakiś smaczny obiadek

Szukam jakiejś fajnej restauracji gdzie można zjeść w miarę niedrogo i dobrze w Poznaniu. Co polecacie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznań - gdzie zjeść jakiś smaczny obiadek

Zapraszam do istniejącego już tematu: http://www.netkobiety.pl/t19261.html

3

A ja szukam jakiejś knajpki w Poznaniu, najlepiej w okolicach lotniska, która otwarta jest całodobowo. Poleca ktoś coś? smile

4

Aniqa ja Ci polecam restaurację Italia ceny tam są naprawdę znośnie, obsługa miła, klimat bardzo przyjemny i co ważne dania przepyszne

5

Polecam również, byłam tam i naprawdę można spędzić czas milutko. Jedno z lepszych miejsc na randkę z chlopakiem.

6

@BasiaM - znasz sie na rzeczy smile też mogę polecić, śmiało można się najeść i nie jest drogo nawet, jak na centrum poznania smile

7

Ja już chyba się uzależniłam od tego miejsca. Ale może temu, że mam miłe wspomnienia z tą restauracją związane tongue

8

na Strzeszyńskiej jest chińskie bistro - Mały Cesarz - fajne jedzenie chińskie, pierożki, duży wybór mięs, oczywiście sajgonki. Smacznie, ewentualnie można zamówić z dostawą do domu czy firmy, czasem w pracy jak robimy zrzutkę to zamawiamy. Polecam.

9

Dziewczyny, polecam restauracje MANEKIN! Niesamowita!!! Menu i adres mozna znalezc na necie!

10

fajnym miejscem jest Mały Cesarz na Strzeszyńskiej. To takie chińskie bistro z genialnym jedzeniem i na miejscu i na wynos:)

11

Witam, wszystkim polecam niesamowitą restaurację Italia. Wczoraj byłem tam z całą rodziną i wszyscy bardzo są zadowoleni!!Polecam w 100%.

12

W Poznaniu jedliśmy w restauracjaitalia.pl . Oferują najlepsze dania zarówno kuchni włoskiej jak i polskiej . Panuje tam bardzo miła atmosfera , mają wyrozumiały personel oraz przystępne ceny . Polecam wszystkim tą restaurację.

13 Ostatnio edytowany przez alice_21 (2012-04-25 00:13:59)

Chatka Babuni - róg ul. Wrocławskiej i Jaskółczej.  W pierogarni, bardzo duży wybór jeśli chodzi o farsz i przede wszystkim polecam pierogi z pieca - ciasto nie twardnieje z upływem czasu. Jedyny minus to to iż przychodzi tam bardzo dużo ludzi. Wiąże się to z oczekiwaniem na stolik, chyba, że przy odrobinie szczęścia, jakiś będzie wolny(jeśli chodzi o weekendy) i oczywiście jedzenie, za którym też trzeba troszkę poczekać-ale warto!
Oprócz pierogów, Chatka Babuni oferuje tradycyjne, polskie dania.

14

zależy co kto lubi, bo można też w Poznaniu znaleźć miejsca, gdzie podają bardzo dobrą pizzę, jak na przykład restauracja Ahmed, moim zdaniem jedno z lepszych miejsc, gdzie można dobrze zjeść i makarony i pizze i sałatki.

15

Jako że mieszkam już w Poznaniu 6 lat to i dodam swoje 3 grosze smile

- najlepsza pizza jaką jadłem-> Tivoli przy ulicy św. Czesława. Zamawiam u nich regularnie od 5 lat i jeszcze mnie nie zawiedli. Świeżość, dobre proporcje ciasta i niesamowity smak; podsumowując: pełen profesjonalizm.

- swojego czasu kupowałem obiady w Starym Browarze u "Samych Swoich". Poleciłbym koktajl truskawkowy oraz filety z kurczaka ze smażonymi ziemniakami. Chociaż nieskromnie przyznam... że sam w obecnej chwili potrafie zrobić lepsze smile

16

Donatello na Grunwaldzkiej - dobre jedzenie. Ceny trudno powiedzieć zależy od budżetu. Wystrój taki sobie.

17

Dla mnie bardzo dobrą restauracją w Poznaniu jest Italia. Jedzenie jest bardzo dobre i zrobione naprawdę po włosku. Byłam tam już kilka razy i co chwila mnie zaskakują czymś innym. Ponadto miejsce to jest klimatyczne w sam raz na romantyczne randki:)

18

W Italii też słyszałam, że dobre jedzenie tam jest i niedrogie - jak bede przejazdem tam to wejdę smile

19

Ja polecam Piano Bar. Naprawdę smaczne jedzenie. Tylko niestety drogo

20

W Poznaniu jest kilka fajnych i smacznych miejsc. Moje TOP 3
1) Warung Bali -Restauracja Indonezyjska ul. Żydowska- niesamowita!!! egzotyczna kuchnia rodem z Bali (wiem co pisze, bo miałam okazje być na Bali i próbować oryginalnych dań z tego zakątku świata) Jedzenie przepyszne, słodko - pikantne. Bardzo przyjemny klimat, ciepły wystrój i piękny zapach jaśminu...
2)  Fajansowna - kuchnia Europejska ul. Żydowska - bardzo dobre jedzenie, ciekawe połączenia smaków. Ładnie podane, dobra obsługa.
3) Tylko u Nas - bar mleczny na ul. Wrocławskiej - bardzo dobre domowe jedzenie, duże porcje niskie ceny. Nie nadaje się jednak na dłuższe posiedzenie - raczej zjeść i wyjść.

21

ja polecam Italię..jest trochę drogawa ale warto raz na jakiś czas wybrać się do takiego miejsce..jedzonko znakomite, wytruj bardzo elegancki a obsługa pierwsza klasa

22

ja też jadałam już nie raz w Italii i jedzonko jest tam jak najbardziej ok..bardzo dobre dania mają też w Meksican na Starym Rynku

23

możecie polecić coś do pójścia z dziećmi (czyli nie wyszukana kuchnia, raczej proste dania) na Piątkowie? szkołę mamy na Bolesława Śmiałego i chciałabym mieć jakieś miejsce w okolicy na awaryjny obiad.

24

Witam, od jakiegoś miesiąca odwiedzam wraz ze znajomymi bardzo dobrą i przede wszystkim tania restaurację, która mieści się w Hotelu Olimpia w Poznaniu na ulicy Taborowej. Obiady dwudaniowe po wykupieniu abonamentu nawet na jeden dzień to koszt 10 zł. Dania pyszne i duże porcje. Osobiscie nie wykupuję abonamentu ale każdego dnia są dania promocyjne też dwudaniowe za około 10-13 zł. Same dania z karty nie przekraczaja 20 zł. Polecam, warto odwiedzić!!

25

Dziewczyny a może coś bardziej w klimacie włoskiej elegancji? myślę tu o restauracji Mollini na św.Marcinie!

26

Trafiłam tu w poszukiwaniu inspiracji, co do jakiejś dobrej knajpki i na pewno z czegoś skorzystam! Dzięki smile Sama też coś zaproponuję! Ostatni, w sumie przypadkiem, trafiłam na fajną kameralną restaurację z amerykańskim jedzeniem - cammero. Można tam zjeść przede wszystkim hamburgery i steki. Ceny przystepne, a knajpka przyjemna smile znajdziecie ją na Bukowskiej zaraz przy Sheratonie smile

27

Ja bardzo lubię odwiedzać Ratuszovą w centrum rynku wink Mają pyszne jedzenie, no i warto też zobaczyć sobie, jak to wygląda od środka. A wygląda super, bo to knajpa stylizowana. http://www.ratuszova.pl/ratuszowa_galeria.htm Szlachecko big_smile

28

Manekin albo Chatka Babuni - niedrogo, a bardzo smaczne.

29

netkitek napisał/a:

Chatka Babuni..chociaż ostatnio kolejki był nieziemskie i nie udało mi się dobić ;(
ale pierożki mają fantastyczne;)

30

sarenka1990 napisał/a:
netkitek napisał/a:

Chatka Babuni..chociaż ostatnio kolejki był nieziemskie i nie udało mi się dobić ;(
ale pierożki mają fantastyczne;)

Popieram w 100 % smile
Byłam tam kilka dni temu, po raz pierwszy na obiedzie z przyjaciółką. Tłumów na szczęście nie było, ale byłam dość wcześnie.
Pierożki rewelacyjne!!
Zdecydowanie polecam!

31

Zaciekawiłyście/zaciekawiliście mnie wspomnianą restauracją Italia. Jeszcze tam nie byłam, a przepadam za włoską kuchnią. Zaraz obadam sobie temat. Kto wie, może następnym razem właśnie tam udamy się na obiad smile

My, swego czasu, uwielbialiśmy jadać w Girasolle, przy Żydowskiej. Niestety, jakiś czas temu zmienił się właściciel, który bardzo okroił menu sad

32

Smaczny obiadek tylko w Manekinie. smile

33

Bardzo fajną i niedrogą restauracją z MEGA dobrym jedzeniem jest Mały Cesarz na Obornickiej. Właśnie niedawno ją odkryłam i jestem pod mega wrażeniem

34

Suszone Pomidory na Wildzie.

35

Jeżeli chodzi o możliwość zjedzenia czegoś na szybko to najbardziej niezawodnym sposobem jest zamówienie pizzy z PizzaSky, lokal znajduje się na Ratajach. Według mnie jedna z lepszych (jeżeli nie najlepsza) pizza w Poznaniu.

36

Pizza najlepsza to w Brocci, żadna inna w Poznaniu jej nie dorównuje. Przetestowałam co nieco wink Ale nie tylko pizze maja wyśmienitą, pyszne sałatki a do tego  dania obiadowe dla tych co za kuchnią włoska do końca nie przpadają - rewelacyjne. Nowy lokal na Nowowiejskiego otworzyli jakiś czas temu, miła lokalizacja przy Starym Mieście, świetne miejsce

37

w Wild West 93 mają przepyszne burgery i nie tylko wink

38

NAJLEPSZE JEST BAR A BOO I DOMU.

Posty [ 38 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » KOBIECE MIEJSCA, IMPREZY, WYDARZENIA » Poznań - gdzie zjeść jakiś smaczny obiadek

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024