Książki o wychowaniu dziecka (które możecie polecić :) ) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Książki o wychowaniu dziecka (które możecie polecić :) )

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Książki o wychowaniu dziecka (które możecie polecić :) )

Hej,
Widziałam tu watek o książkach nt. wychowywania nastolatków. A co z mniejszymi dziećmi, macie jakieś "złote publikacje", które Wam pomogły? Ja kupiłam ostatnio na prezent przyjaciółce (mamie 2-letniej Karolinki) "Jak kreatywnie wspierać rozwój dziecka?" małżeństwa Natalii i Krzysztofa Minge. Ala twierdzi, że z książki faktycznie biją ciepłe uczucia, że widać, że autorom leży na sercu dobro dzieci. I rodziców wink Pokazują dużo sposobów na kreatywne spędzanie czasu z maluchem, ale podkreślają też, że nic na siłę i zdanie dziecka o tym, co chce robić też jest ważne - niby to wiadomo, ale dobrze o tym raz jeszcze sobie przypomnieć. Zwłaszcza, że Minge podpierają się autorytetami.
Niedługo chciałabym kupić jej kolejną książkę, co polecicie?
Po recenzji Ali, "Jak kreatywnie..." ze swojej strony ja polecam smile

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez monia84 (2011-11-05 21:26:33)

Odp: Książki o wychowaniu dziecka (które możecie polecić :) )

Ja przerobiłam książki napisane przez Supernianię Dorotę Zawadzką. Polecam. Można tam znaleźć bardzo przydatne rady.

3

Odp: Książki o wychowaniu dziecka (które możecie polecić :) )

Hej,
ja korzystalam z ksiazek Tracy Hogg. Dzieki niej moje dziecko zasypialo bez problemow. Uwazam, ze jest bardzo sensowna i w latwy sposob pokazuje, jak postepowac z dzieckiem w sytuacjach kryzysowych smile

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » WYCHOWANIE, ZDROWIE I EDUKACJA DZIECKA » Książki o wychowaniu dziecka (które możecie polecić :) )

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024