osamotnienie w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » osamotnienie w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: osamotnienie w związku

Witam proszę was o dobre rady bo jestem na granicy wytrzymałości. Mieszkam z teściami , którzy nie darzą mnie sympatią jeszcze za czasów jak chodziłam ze swoim mężem. Nie wiem co ja im zrobiłam że nie znając mnie już odradzali mnie mojemu mężowi. Mieszkam zdala od swojej całej rodziny i jestem sama jak palec.Gdy rozmawiam ze swoim mężem na temat jego rodziców jak mnie traktują  to on kłóci się ze mną i powtarza żę nie powinnam się nimi przejmować. Moi rodzice nie mogą mnie i moich dzieci odwiedzić bo teściom to nie pasuje więc nie mogę zobaczyć sie nawet ze swoją rodziną. Teściowa opiekuje się dziećmi od szwagierki i to sa jej ukochane wnuczki a moje dzieci to są odtrącane i nawet mieszkając w jednym domu nie przyjdą do moich dzieci a to tylko dlatego że mnie nie lubią.Teściowa jest fałszywa i szczuje swoich synów przeciwko sobie mój mąż nie ma nawet dobrego kontaktu ze swoimi braćmi bo oni są o coś zazdrośni albo też nie wiadomo o co im chodzi- mnie też nieźle zrobiła koło tyłka. żle mi się mieszka z nimi a kiedy mówię swojemu mężowi że się wyprowadzę do swoich rodziców to czuje się oburzony i szantażuje mnie że on na odegłość nie bedzie mieszkał proszę pomóżcie mi co ja mam zrobić bo boję się że wyląduję w psychiatryku.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: osamotnienie w związku

Współczuję Ci Aniu, ale co mam Ci poradzić.Jedyne co przychodzi mi do głowy to wyprowadzenie się od teściów, a jeżeli nie stać Was na taki czyn to niestety, ale musicie się jakoś dogadać z rodzicami, bez nerwów, porozmawiać o tym co Was boli itd.
Moja siostra ma podobną sytuację.Mieszka z teściami i nie przepadają za sobą.Ale niestety musi z nimi mieszkać, bo niestać ich na swoje mieszkanie.Zawsze jej powtarzam,że czasami powinna zacisnąć zęby i być im wdzięczna, że wzieli ją pod swój dach..

A dlaczego razem z mezem sie nie wyprowadzicie? Moze moglibyscie znalezc wlasne lokum i uniezaleznic sie od rodzicow/tesciow.

4

moglibyśmy się wyprowadzić ale nie mamy gdzie bo nie stać nas na wynajem. mÓj mąż powiedział że nie będzie rozmawiał ze swoimi rodzicami bo to i tak nic nie zmieni a on tak kurczowo trzyma się nich bo prowadzi działalność gospodarczą w lokalu należącym do nich i nie chce się wyprowadzić mimo iż ja czuję się źle nieszanowana przez jego rodziców do tego stopniaże nie raz pod wpływem alkoholu teściu mnie popchał i kazał się wynosići miały złe dzieciństwo.. więć ja nie wiem co powinnam zrobić bo obawiam się rozpadu swojego małżeństwa i nie chcę aby dzieci nie miały ojca ale z drugiej strony to nie mogę pozwalać sobie na awantury i popychanki w moim kierunku aby patrzyły na to dzieci

5

Klasyczny przykład mieszkania z rodzicami, współczuję Ci, bardzo. Mąż, moim zdaniem, powinien porozmawiać z rodzicami i trochę im nosa przytrzeć, bo teraz Ty jesteś jego rodziną i powinien zadbać o Twoje dobre samopoczucie u siebie. Nie musisz kochać teściów ani oni Ciebie, ale mąż powinien z nimi ustalić pewne zasady, z tego co piszesz, chyba nic nie robi w tym kierunku. smile

6

Powiem szczerze, że denerwują mnie takie posty... Czemu? Ponieważ NAJPIERW się myśli o takich rzeczach jak gdzie mieszkać i jak długo i obmyślić wszystkie za i przeciw.
Twoi teściowie od początku Cię nie lubili i wprowadzając się do ICH domu myślałaś, że co? Spłynie na nich światłości i się w Tobie zakochają?! Trzeba było wcześniej o tym pomyśleć.

Rady? Skoro mówisz mężowi o sytuacji, a on nic z tym nie robi to wyprowadź się w końcu do swoich rodziców. Wprowadź groźby w życie, bo puste gadanie nic nie da. Jak szantażuje Cię, że nie uznaje związków na odległość, to powiedz mu "wiesz, gdzie mnie szukać" i wyjdź.

7 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2011-10-29 21:44:40)

1. Mieszkacie z Twymi teściami, w ich domu, bo nie stać was na samodzielne mieszkanie. Czyli jesteście uzależnienie od nich.

2. Twój mąż prowadzi firmę w lokalu stanowiącym własność Twoich teściów, bo nie stać was na wynajęcie innego. czyli jesteście uzależnieni od nich.

3. Naciskasz na swego męża, by to on porozmawiał ze swoimi rodzicami na Twój temat. Dla Ciebie rozmowa taka jest zbyt trudna, krępująca, niemożliwa. Dla niego, by występował w Twoim imieniu, z zarzutami pod ich adresem, to błahostka. Pomyśl, jak i kiedy samej porozmawiać z teściami. Porozmawiać, a nie wyrzucić różne pretensje, bo pamiętać musisz o waszej zależności od nich.

4. Jeśli Twoi rodzice skłonni są do pomocy Twojej rodzinie, skorzystaj z tego i przeprowadź się do nich. Zobaczysz, jak potoczą się dalsze losy Twojej rodziny.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » osamotnienie w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024