Witam,
od dłuższego czasu jestem bardzo chwiejna emocjonalnie. A więc tak, są dni(bardzo rzadko) kiedy "jestem szczęśliwa", nie smuce się, nie myślę o problemach, po po prostu super, a są niestety dni kiedy jestem smutna, płaczę po kątach, wkurza mnie wszystko i wszyscy, kiedy nie mam osoby której mogłabym się wygadać, kiedy po prostu płaczę i myślę- Boże, zabierz mnie już z tego świata, już nie chcę żyć bo i tak nie mam dla kogo. Czuję się jak odrzutek, jak niepotrzebna osoba. Zdarzały się myśli samobójcze, jednak zawsze brakowało mi odwagi i pozostawała myśl,a co jeśli się nie uda..? Czy to depresja, co się ze mną dzieje. Proszę o pomoc i wsparcie... Zrobiłam sobie testy na depresję w internecie i jeszcze bardziej się nimi załamałam.
Jeśli masz objawy depresji, to skieruj swe kroki do psychiatry, zamiast zakładania kolejnego wątku na forum.
Jeśli zarejestrowałaś się na forum by odpowiadać w taki sposób to wyloguj się z tego forum.
Psychiatra jest najlepszym specjalistą dla osób mających objawy depresji, dla osób z myślami samobójczymi.
Farmakoterapia + psychoterapia w takich sytuacjach prowadzą do wyzdrowienia. Naprawdę, to najlepsza pomoc.
Skorzystasz z rady - dobrze. Nie skorzystasz - drugie dobrze. Twój wybór, Twoje życie.
Powodzenia.
Tak jak napisała Wielokropek, najlepszym wyjściem (jedynym, jeśli chcesz coś z objawami depresji zrobić) jest wizyta u psychiatry.
Depresja to choroba i powinno się ją leczyć. Sama na pewno sobie z nią nie poradzisz.
Wszystkim poleca się tylko psychiatrów,psychologów a może dziewczyna potrzebuje sie wygadać...Nie każdy smutek jest depresją,ludzie zbyt często nadużywają tego słowa.Nadchodzi jesień i trudno i dobry nastrój.
Proszę o pomoc i wsparcie... Zrobiłam sobie testy na depresję w internecie i jeszcze bardziej się nimi załamałam.
Depresję " stwierdziłaś" na podstawie testów w internecie to i dalej powinnaś poczytać: leczenie.
Po przeczytaniu, ze jest to choroba nie prosiłabyś na forum
o pomoc o to prosiłabyś lekarza.
Prosisz o wsparcie - natychmiast zgłoś się do poradni. Po ustawieniu leków
zapomnisz o złym nastroju, świat znowu nabierze barw.
8 2011-10-29 11:24:42 Ostatnio edytowany przez strzała (2011-10-29 11:25:27)
GabiLove chyba masz w ogóle złe podejście.
Czy uważasz że psychiatra to lekarz od "czubków" ?
Bo jakoś takie wrażenie odniosłam.
Możesz też skorzystac z pomocy psychologa,konkretnie w formie terapii i uwierz mi -POMOŻE.
Tu chodzi o pomoc fachową,nie każdemu wystarczy samo wygadanie się tylko tutaj.
Pozdrawiam:))