Witam Was! Czy ktoś może mi wyjaśnić co wpływa na moje złe samopoczucie? Chodzi o to, że od jakiegoś czasu bardzo źle się czuję tzn: jest mi słabo, mam zawroty głowy, bóle głowy, odczuwam lęk w okolicach klatki piersiowej, wydaję mi się, że mam również nerwobóle, czasem mnie mdli(potocznie mówiąc "zmula mnie"), jestem senna, wyczerpana i wiecznie zmęczona...czy to może być jakieś przesilenie jesienne, coś z pogodą, ciśnieniem? będę wdzięczna za odpowiedź :) z góry dziękuję :)
Witaj
Mam podobnie jak Ty zawroty głowy,słabo mi,napady gorąca,senność
myślę,że to ta pogoda,przesilenie jesienne
:)
Możliwe, że to przesilenie, ja w sumie też ostatnio cały czas jestem jakaś osłabiona, jednak wydaje mi się, że na wszelki wypadek warto zrobić sobie chociaż badania krwi..tak na wszelki wypadek, żeby wiedzieć, że wszystko jest w porządku.
Ja akurat miałam robione badania kompleksowe ,i wszystko ok,także myślę,że to przesilenie :)
Mam identyczne objawy gdzieś od 2 tygodni. Robiłam morfologię - wszystko wyszło ok. Więc też domyślam się, że to przesilenie.
Jak złagodzić objawy? Macie na to jakieś sposoby?
bubu - ciężko powiedzieć jakie sposoby na przesilenie jesienne , chyba jak samo przyszło to samo pójdzie :D na pewno nie ma co się w to pogrążać,ważne żeby myśleć pozytywnie,a myślę,że zawsze się coś znajdzie ciekawego ,by o tym zapomnieć
Też ostatnio kiepsko się czuję Nic mi się nie chcę i ogólnie mam spadek formy, dlatego dziś idę na zakupy, mam nadzieje, że choć trochę mi się polepszy przed weekendem
Zakupy też dobry sposób hehe zwłaszcza dla kobiet prawda ja dziś np.okropnie się czuję ;/ senna bardzo i jakaś taka zmęczona
Tak, może być przesilenie. Ale też uważam, że warto się zbadać. Podobne objawy ma niedoczynność tarczycy, a leczenie może trochę poprawić samopoczucie.
masz rację,warto się zbadać ,to też jest bardzo ważne ale myślę,że teraz jest taka pora,że każdy się może ciut gorzej poczuć
ja też czuję się słabo i jestem jakaś osłabiona, ale mam tak co roku
U nas piękna pogoda, słoneczko, cieplutko... a ja od rana chodzę i ziewam. Jestem tak padnięta, że gdybym mogła, to cały dzień bym spała. Nie wiem skąd ten brak energii.
też mam takie dni,że spałabym i spała ale co zrobić
dziękuję Wam za odpowiedź macie rację, zrobię badania
Zrób zrób,nic Ci nie zaszkodzi,a chociaż będziesz wiedziała co i jak ale na pewno jest ok
Pozdrawiam Cię
Witajcie
Mi lekarz dał skierowanie do szpitala,jako,że mam "przełom",ale w szpitalu morfologia,recepta na propranolol i wynocha do poz.
Czuję się fatalnie,dusimnie w dzień i w nocy,myślałam,że od gardła,ale to tarczyca.
Ja kiedyś pisałam już na forum o tym, że dla kobiet w każdym wieku wspaniałym preparatem jest Dong Quai nazywany kobiecym żeńszeniem. Wspaniale reguluje cykl, pomaga przy menopauzie i po niej. Likwiduje zawroty głowy i wszelkie niemiłe objawy. Kilak znajomych osób potwierdziło to działanie. Jest on także składnikiem preparatu wielowitaminowego Vita-femin, czasami można kupić w zielarniach jako samodzielny preparat - trzeba tylko sprawdzać, czy można popijać wodą, czy mlekiem - to info dla nietolerujących białego płynu.
Witam Was! Czy ktoś może mi wyjaśnić co wpływa na moje złe samopoczucie? Chodzi o to, że od jakiegoś czasu bardzo źle się czuję tzn: jest mi słabo, mam zawroty głowy, bóle głowy, odczuwam lęk w okolicach klatki piersiowej, wydaję mi się, że mam również nerwobóle, czasem mnie mdli(potocznie mówiąc "zmula mnie"), jestem senna, wyczerpana i wiecznie zmęczona...czy to może być jakieś przesilenie jesienne, coś z pogodą, ciśnieniem? będę wdzięczna za odpowiedź
z góry dziękuję
Witam Was dziewczyny!Mam podobny problem,ogólne zmęczenie rano nie umiem się wywlec z łózka,a kiedy wracam z pracy to zasypiam....
Staram sie jednak jak najczęściej przybywac na swieżym powietrzu plus basen 2,3 razy w tygodniu.
Muszę się przyznać,ze od 1,5 roku jestem na diecie i dużo schudłam,po prostu mniej jadłam ,a naprawde wazyłam dość sporo,zrzuciłam koło 25 kilo.
Niedawno robiłam wyniki i okazało się,że wszystko jest ok,ale mam zbyt niski cholesterol,praktycznie wogóle go nie mam;)
To efekt zrezygnowania z tłuszczów podczas diety-mój jedyny błąd.Biorę omega plus magnez,rybki ,jajka masło i cholesterol zaczyna byc powoli w normie.
Ob,krew,cukier wszystko w normie,niepokoi mnie jednak wynik TSH,T3 i T4.Może mi pomożecie,oto wyniki,do lekarza idę jakoś po świętach,więc może któras z Was mi sprecyzuje:
TSH wynik-1.90 (0.27-4.2)
T3 wynik-6.12 (3.1-6.8)
T4 wynik 20.13 (12-22)
To ostatnie mnie jakoś niepokoi....
Nawiązując jeszcze do odchudzania,to naprawde wyglądam teraz bardzo dobrze,ale jednak cały czas jestem osłabiona....przesilenie,coś z tarczycą ,cholesterol jeszcze nie w normie,a może nerwy...??
Jestem dośc nerwowa,i mam stwierdzoną nerwice lekową,ale staram się nad nią panować....ziołka ,tabletki ziołowe,basen itp....ale ta senność mnie dobija....
Napiszcie cokolwiek będę bardfzo wdzięczna...
Pozdrawiam wszystkie :*M