za bliski kolega? czy mam napisać? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » za bliski kolega? czy mam napisać?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Temat: za bliski kolega? czy mam napisać?

Mój najbliższy przyjaciel przeprowadził się na koniec wakacji do innego miasta, dla mnie to już koniec świata, bo nie cierpię jazdy busami, a rodziców i rodzeństwa  nie poproszę, żeby ze mną do Niego pojechali. Przez cały wrzesień nie było takiego dnia, żebyśmy nie rozmawiali. Długie rozmowy telefoniczne, kilka set sms'ów, pomimo że telefony mamy w innych sieciach, ale gg nam nie odpowiada. Jednak w ostatnio stan mojego konta zaczął się znacznie zmniejszać, na pytanie 'co u Ciebie' odp tylko, że wszystko dobrze i odezwę się jutro jak kupię kartę, bo nie mam już siły iść do sklepu, i jeśli chce to niech nadal pisze, bo poprawi mi tym humor.. około północy odpisał mi, ze oglądali z kolegami jakiś tam film. Rano napisałam mu sms, że konto doładowane i życzę Mu miłego dnia, ale wysłałam mu to w czasie jak był na modelarni, a potem poszedł na lekcje.. Kiedy wracał busem do domu, ja śpieszyłam się do szpitala. Lało.. Dostałam sms, że verba i jazda w deszcz ma w sobie pewien urok.. odp mu, że spacer też będzie miał. potem przez weekend nie miliśmy kontaktu, bo siedziałam całe dnie w szpitalu..w niedzielę wieczorem usłyszałam lekkie narzekanie na szkołę i na tym nasz kontakt się urwał..
Nie lubię pisać pierwsza, bo mam wrażenie, ze się narzucam, dlatego nigdy nie piszę pierwsza,niezależnie czy to chłopak czy dziewczyna, rzadko robię wyjątek.
Jednak bardzo tęsknię za rozmowami z Nim.. I tu moje pytanie, czy powinnam napisać pierwsza?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: za bliski kolega? czy mam napisać?

Pewnie,że tak:)
Bo i jeśli on wychodzi z założenie "nie napisze pierwszy bo nie chcę się narzucać" to wasz kontakt urwie się całkowicie-a tego przecież nie chcesz:)
skoro jestescie przyjaciółmi to nie ma w tym nic złego ,że się odezwiesz pierwsza.
Może akurat ma dużo nauki i stąd jego milczenie.

3

Przyznaję, że zupełnie nie rozumiem takiego komplikowania sobie życia. Po co i w imię czego? Jeśli czujesz, że czegoś chcesz i nic w ten sposób nie stracisz, to tak właśnie zrób smile.

4

Dokładnie, po co szukać problemu tam gdzie go nie ma?
Skoro jesteście najlepszymi przyjaciółmi, to dlaczego nie mogłabyś napisać do niego pierwsza?

5

Flame2 napisał/a:

Długie rozmowy telefoniczne, kilka set sms'ów, pomimo że telefony mamy w innych sieciach

Tyle ze sobą rozmawiacie, piszecie a w dalszym ciągu wyznajesz zasadę, że "pierwsza nie napiszę"? Czego się wstydzisz? W ogóle nie wiem w czym widzisz problem, skoro to Twój przyjaciel i chcesz z nim utrzymać kontakt.

6

Flame2 napisał/a:

(...)Nie lubię pisać pierwsza, bo mam wrażenie, ze się narzucam, dlatego nigdy nie piszę pierwsza,niezależnie czy to chłopak czy dziewczyna, rzadko robię wyjątek.(...)

Być może on też hołduje tej zasadzie.

Ciekawam, jak w takiej sytuacji się dogadacie.

7

skoro jak piszesz to jest  dobry lub bardzo dobry przyjaciel i znacie sie  dłuzej  to on z pewnością wie jakim typem człowieka jestes i jakie masz zasady;tymczasem nie rozumiem twoich wachań;jesli masz potrzebe  sobie z nim porozmawiac to zadzwon ,w koncu to nic strasznego;
problem pojawia sie wowczas gdy w twoim sercu może i  zakiełkowało przeswiadczenie-że:
...ta rozłąka i wyprowadzka uswiadomiły ci ,że on  stał sie dla ciebie kimś wiecej?
boisz sie po prostu sama przed sobą swoich reakcji?
boisz sie  swoich uczuć?
boisz sie  ,że on to  zauwazy?
boisz sie ,że to sie  rozwinie i zbytnio sie  zaangazujesz?/o ile juz tak sie nie stało!

może sie mylę ,ale sądzę ,że ta historia ma swoje drugie dno,prawda?

jesli nie -to w przyjazni, na lini przyjaciel-przyjacielowi mozna ze soba gadać o wszystkim i o niczym, o kazdej porze dnia i nocy i to nigdy nie bedzie zle odebrane;

pozdrawiam

8

Niestety lilia80 masz rację. Maciek to moja pierwsza szkolna miłość. Rozstaliśmy się już przeszło półtorej roku temu, bo nasze uczucie minęło. Potem zaczęła się moja choroba w której Maciek bardzo mi pomógł, tzn. dawał mi siłę, żeby walczyć. Teraz kiedy dzieli nas kilkadziesiąt kilometrów od siebie boję się, że to co czułam jeszcze nie tak dawno, z czym nie mogłam się pogodzić (bo to On zerwał) ponownie wróci, że poczuję coś do Niego. Traktuję go jak przyjaciela, bo zależy mi na innej osobie, ale ja dla Damiana nic nie znaczę, więc stąd moje obawy, że w poszukiwaniu ukojenia zranionego serca uczucie, które było cholernie silne powróci.

9

Ten przyjaciel to Maciek czy Damian ? : )
I wydaje mi się, że darzysz do większym uczuciem niż się sama tego spodziewałaś, zważasz na słowa pisząc do niego, zastanawiasz się czy robisz dobrze itp.. gdyby był tylko najbliższym przyjacielem nie miałabyś pewnie problemów z napisaniem do niego ; )

Myślę, że oczywiście, napisz do niego;) Nie urywaj waszego kontaktu, tym bardziej jeżeli Ci na nim zależy, jeśli on Cię traktuje jak swoją przyjaciółkę to w napisaniu do niego nie odczyta nic złego, będzie się cieszył, że o nim pamiętasz i w ogóle..

10

Flame2 napisał/a:

.. Maciek to moja pierwsza szkolna miłość. (..) Maciek bardzo mi pomógł(..) ja dla Damiana nic nie znaczę..

No właśnie jak to jest?  Kim jest Damian? bo jak rozumiem Maciej jest tym przyjacielem.

11

Wybaczcie, że tak długo nie odpisałam, ale problemy zdrowotne nie pozwoliły mi na korzystanie z komputera.
Maciek to mój najlepszy przyjaciel, o tym już wiecie.
Damian to chłopak, który mi się podoba.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » za bliski kolega? czy mam napisać?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024