Jak zapomnieć o facecie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak zapomnieć o facecie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1

Temat: Jak zapomnieć o facecie

Od 5 lat szukam człowieka do zycia. Nie mam duzych wymagań może jedno ,poniewaz moj były mąz był alkoholikiem - nie mogłabym się związać z facetam który pije nawet ,,kontrolowanie,, Po kilku latach na internecie zapoznałam faceta który spodobał mi sie ..rozmawialiśmy przez skype widzieliśmy się ..był fajny śmieszny i madry,niecierpiał alkoholu miał starszego brata alkoholika ..problem jedyny daleko mieszkał dzieliły nas kilometry .Jednak po mięsiecznej rozmowie prawie codziennej postanowiliśmy sie spotkać w poł drogi .Niestety musieliśmy jechac do hotelu nie było innego wyjscia .Facet okazał sie super był niesamowity ja tez mu sie podobałam .. . Nie mogliśmy sie rostac spędziliśmy ze soba dwa dni . Potem codziennie na skype i telefonach .Zaproponował abym do niego przyjechała ,pojechałam mieszkał z mama .Wszystko było cudownie . Potem on przyjechał do mnie na Sylwestra , ja do niego na tydzień ...ale zaczełam czuć że jest coś nie tak ...odkryłam ze filtruje z kims na skype nawet że był z kimś . Nigdy nie powiedział mi że mnie kocha .Nie okazywał miłości i to mnie trapiło .Pewnego dnia zapytałam wprost czy chciałby abyśmy byli razem ...powidział ze to chyba niemożliwe za daleko mieszkamy ..on nie rzuci pracy i swoich dzieci z którym miał dobry kontakt ,ja nie rzuce pracy i nie zostawie swoich dzieci .Powiedział trzeba byc odpowiedzialnym a nie jestesby bogaczami aby tracic pieniadze na dojazy przyjazdy hotele. Wszytko prysło potem przyznał sie że znalazł kogos bliżej nie kocha tej osoby ale ma z nia sex ...mi tez nie powiedzial ze kocha ..pewnego dnia zadzwonil ze chce sie spotkać przyjechal do mnie ale zachowywal sie dziwnie , w ręku miał telefon pomimo że nikt nie dzwonił nie dostawal sms ..czułam że nie jest ze mna tylko przez przypadek tu przyjechał aby sie oderwac od codziennośći ..Już sie nie spotykamy ale utrzymywaliśmy kontakt przez sms , raz postanowiłam skończyc z tym i nie odzywałm sie przez 10 dni dzwonił ,pisał sms, dzwonił na domowy nagrywał sie na sekretarce abym sie odezwala ,pisał na skype ..pękłam i sie odezwałam powiedział że tak sie nie robi kumplowi ...a my jesteśmy świetnymi kumplami to jego podsumowanie zwiazku trwajacego 6 miesięcy ...chyba to nie był związek tylko spotkania na sex ....to nie facet typu casa nova nabrałam do niego zaufania i pokochałm go ale on mnie nie chce ..mimo ze mu sie podobam  że  utrzymuje kontakt ze mna ...ciągle mowi ze odlaglosc nas rozdzieliła ..cierpie strasznie nie moge sie od tego oderwac od myśil ..zaczynam sie juz modlic aby nie myslec o nim ...ale jest coraz gorzej juz 5 miesiecy go nie widzialam nie zaczepia mnie na skype tylko czasami wysle krótkiego sms ...co mam robic aby powrócic do normalnego zycia nie chce juz o nim myslec marzyc. nie bede z nim bo on ma inne jak zrobić aby zapomniec o tym związku aby nie burzył mi zycia.Ostatnio miałam mysli ze mój były mąż był strasznym alkoholikiem jest ...ale mnie kochal czułam to ..a ten był trzezwy ale mnie nie kochał zdradzał co jest gorsze ...koszmar czuje sie fatalnie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak zapomnieć o facecie

Sensen.. przez małżeństwo z alkoholikiem życie Cię boleśnie doświadczyło. Tak bardzo chciałaś kogoś kochać i mieć z kim żyć, że popłynęłaś w tej znajomości, którą jegomość widać traktował bardzo luźno. Dlatego teraz Ci ciężko i wciąż pamiętasz, zaangażowałaś w to największe emocje. Kiedy rozmawialiście, spotykaliście się tak naprawdę każde z Was miało zupełnie inny obraz w głowie do czego ta znajomość zmierza. I pewnie tego, że tak przez niego jesteś traktowana nie przypuszczałaś...
Musisz to przeboleć do końca. Nie ma takich granic czasowych, które gwarantują zabliźnienie ran po odrzuconej miłości, to jest indywidualne. W jedno uwierz- przejdzie. Dopóki wspomnienia Cie nachodzą- przeżywaj je. To samo z bólem który odczuwasz. Jesteś teraz w takim momencie, że w swoich przeżyciach jesteś zamknięta jak w celi bez okna i stąd trudno Ci nawet wyobrazić sobie, że gdzieś tam jest świeże powietrze, na które znowu wyjdziesz. Ale naprawdę, przyjdzie dzień, kiedy sama z zaskoczeniem stwierdzisz, że to wreszcie za Tobą.
A ten człowiek, cóż- można powiedzieć, że skoro nie powiedział, że kocha to tak naprawdę Cię nie okłamał. Prawdą jednak jest, że gdyby był rzeczywiście uczciwy zaznaczyłby na wstępie, że nie chce żebyś myślała, że to rozwija się w kierunku związku, bo on ma do tego podejście takie i takie. Pomyśl więc sobie czy on aby na pewno zasługuje na to, żebyś go kochała bo Ty wypowiadasz się jak osoba szczera i oddana. I tylko komuś właśnie takiemu należy się Twoje uczucie. Jasne, że od tego stan zakochania nie minie Ci jak ręką odjął, ale pomoże uporządkować emocje z czasem.
I wiesz- ciesz się, że już po sześciu miesiącach rozeszło się to po kościach. Potem byłoby tylko trudniej a przy człowieku tak nieliczącym z uczuciami innych na pewno nastąpiło by jakieś nieciekawe potem. Może miał za co Ci się spodobać, ale popatrz jak traktuje kobiety- Ty tylko dla rozrywki bo jesteś za daleko i za dużo z tym zachodu, kolejna jest blisko, ale też tylko po to żeby miał seks pod ręką... Ktoś taki nie nadaje się do układania z nim życia, bo dla swoich pobudek tylko krzywdzi tych, z którymi nawiązuje relacje. Tak więc głowa do góry. Jesteś na drodze wyjścia z okropnego syfu. I dla własnego dobra nie rozmawiaj z nim, jest niepoważny w tym jak się zachowuje. Byłaś dla niego "kumplem", to mógł Ci to na wstępie oznajmić. Nie zrobił tego a dobry "kumpel" wobec "kumpla" powinien być szczery i otwarty, czyż nie ?

3

WITAM WESZLAM NA TEN FORUM ZEBY POMOC SOBIE JESTEM NA ROSTANIU  BYLAM W ZWIAZKU 7LAT BYLA MILOSC INIENAWISC  DZIEKI MOJEMU PARTNEROWI ZALOZYL NASZA KLASE I SIE ZAKOCHAL W DAWNEJ KOLEZANCE  ALE NIE W TYM RZECZ  OSZUKIWAL MNIE PONIZAL MNIE ZNECAL SIE PSYCHINIE A JA DALEJ SIEDZIALAM W TYM ZWIAZKU  JESTEM SAMA SOBIE WINNA POWTARZAM SOBIE TO CIAGLE ALE BOJE SIE SAMOTNOSC  I DLATEGO BYLAM  Z NIM PROSZE O POMOC JAK DALEJ ZYC

4

Witam becia,
jestem w podobnej sytuacji. Rozstałam się z chłopakiem po 6 letnim związku, ból, rozpacz. W tamtej chwili, poprostu nie chciało się żyć, jedyne co trzymało mnie przy życiu, to cudowne koleżanki w pracy i ogólnie praca dająca satysfakcję, poczucie wartości. W tej chwili, straciłam również pracę:-(((załamka, juz chyba gorzej być nie może. Wiem jak się czujesz i przez co przechodzisz, wierzę że wyjdziesz z tego. Jeśli chcesz pogadać napisz do mnie, może w czyms pomogę.

Pozdrawiam

5

Dziekuja Fajka
Pomogłas mi uswiadomic że to było bez sensu facet nie warty uczucia...ale serce mnie boli na mysl ze moze  kogos  innego tym uczuciem obdarzy ale nie mnie ....bez sensu wracam ale cos nie moge z tego wyjsc mimo ze nie trzymam juz telefonu w reku i  blagalnie prosze w myslach o jakikolwiek kontakt od niego....to chore ze tak sie w nim zakochalm uzaleznilam ...mam nadzieje ze zapomne i nie bedzie mnie obchodzilo co robi i z kim jest .

6

Witam ją też znalazłam się w takiej sytuacji. Zostawił mnie po ponad czterech latach związku. Stwierdził że ostatnimi czasy byłam męcząca pomimo tego że ostatnimi czasy
powiedział do mnie że tylko mnie kocha chciałby żebym była matka jego dzieci i jego żona. Najbardziej boli mnie to że usłyszałam takie słowa od kogoś kto był dla mniewszystkim. Ją dla niego wszystko a on nawet nie pamiętał o wizycie u lęka

7

Facet którego pokochalam nie powiedzial mi ze mnie kocha ,ale byl czuły i opiekunczy .....z czasem mniej ale wystarczylo to ze sie  w nim zakochalm dodatkowo typ urody mi pasowal niesamowicie i wszytko w nim....Problem jest taki ze jak sie czlowiek emocjonalnie zaangazuje  bez wzajemnosci to bardzo cierpi ....i wtedy nawet lekcewazenie tej osoby naszego uczucia nic nie daje tylko wiekszy bol i niestety ponizanie swojej osoby...Do mnie facet przyjechal i tak naprawde chodzil swoimi sciezkami w sexie dyktowal warunki a sam jak robot, powiedzial mi ze ma do sexu juz kogos blizej ale wymusilam to na nim - ..to  wszystko jest obrzydliwe jak moglam sie na to zgodzic , ...ale niestety pomimo tego w dalszym ciagu jeszcze cos czuje do niego...mam mniej sms i kontaktow ...wczesniej kontaktowal sie kilka razy dziennie teraz co 3 dni ...nie wiem po co utrzymuje kontakt skoro ma juz inna ....mam nadzieje ze skoncze z tym chorym uczuciem ....Dziewczyny nie poddawajcie sie walczcie z tym wiem ze jest ciezko ale jak nie wychodzi z facetem trzeba od tego uciekac i sie nie łudzic ze moze bedzie inaczej lepiej ...NIE BEDZIE ...Musimy szukac innego wyjscia innej osoby chociaz trudno bardzo zapomniec.

8

Jest mi strasznie przykro że ją dałam z siebie naprawdę wszystko a o praktycznie nic nie dostawała. Żadnych kwiatów,żadnego drobiazg bez jakiej kwiek okazji co ją mówie z okazja też mało kiedy dostawalam. Wręcz przeciwnie,co wypłatę siedział u mnie w portfelu. A usłyszałam że cały czas mówiłam do niego kup mi to kup tamto. Strasznie boli. Ale zachowała te smutne smsy i kiedy mam moment slabosci czytam te Przykrości. Mam nadzieję że pozbierać się do kupy. Życzę wszystkim nieocenione kobieta mężczyzny który będzie uważał cię za największy skarb jaki spotkał na swojej drodze.

9

Sensen tylko zupelne zerwanie kontaktu z nim pomoze Tobie zapomnieć i spojrzec ponownie w przyszlośc, sama, albo z kims nowym.
Nie trać czasu - stanowczo mu powiedz - ze nie zyczysz sobie by sie w z Toba kontaktowal.

Powiem Tobie, ze ja tak zrobiłam z pewnym Panem, który byl równiez daleko i manipulował mną od długiego czasu (wstyd przyznac ze długiego), a który niesamowicie mi sie podobał. Oznajmiłam mu ostatecznie iz nie zycze sobie by sie kontaktowal ze mną! Wykasowalm wszystko -wiadomosci, smsy, zostawilam tylko zdjecia, do ktorych juz nie zagladam.  Dzis jestem wolna od tego toksycznego i donikad nie prowadzacego uczucia, patrze do przodu :-) Zycze zdecydowania i przerwania tej nici z tamtym afcetem, bo nie jest wart :-)
I szkoda Twojego cierpienia, myslenia...

10

Jak widać kazda. Z nas ma inny przypadek. Co jeden to lepszy. Wiem jedno ją jeżeli będzie kolejny partner. Będę ostrożniejsza,szczerze mówiąc ten nieudany związek nakazuje mi więcej brać. A mniej dawać.

11

Motylek przejałam teraz taka głupia postawde ze niby jest mi obojetny ...jak zadzwoni robie z siebie głupka ze jest fajnie i śmiesznie opowiadam rózne historie z codziennosci i udaje wesoła...tylko dlatego ze nie chce abyy wiedzial ze cos do niego czuje ....mimo ze napewno sie orietuje ...pyta mnie czy znalazlam kogos do sexu bo bez tego czlowiek gorzej funkcjonuje...sam mowi ze czas na staly zwiazek i sie rozglada ...chore chore to wszystko postanowilam nie odpisywac na sms i wywale go ze skype potrzebuje czasu ..tak naprawde on juz sam kontaktuje sie coraz mniej i pomalu zapomina o mnie ...to lepiej dla mnie ..on nie mysli o mnie a ja codziennie i to jest tragiczne ....mam nadzieje ze wyjde z tego ...Asia ten facet nigdy nic mi nie dal nigdzie mnie nie zaprosil ...bylam u niego tydzien to z reka na sercu głodowalam niby sie staral ale jadlam sniadanie a potem zylam miloscia .,,czestowal mnie zupkami za 1.20 zl...nie mialm mu za zle i nie myslalm ze to cos zlego ... mowil zawsze ze ma gest i nie jest  ,,czip,, ale to nieprawda ....jak sie uwolnie od wszystkich komunikatorow skype sms ...napewno napisze ciekawe ile mi to zajmie ...czoraj bylam u kolegi ktory mnie zaprosil na film nie mowilam o nim i nie myslalam to juz postepy ...pomyslicie ze cos zle ze mna ale naprawde wolalabym nie pisac niczego nie wchodzic na forum bo robie z siebie zalosna kobiete ...ale nie potrafie ...niech wypada z mojej flowy nawet nie wiecie jak mnie to dobija i zniewala.

12

Myślę że jesteś silna kobieta. Która nie pozwoli bawić się swoimi uczuciami.nie potrzebujesz faceta tylko do seksu. Potrzebujesz faceta do obdarowani go swoją miłością i potrzebujesz być nią obdarowana nie pakuje się na siłę w kolejny związek. Ani nie rób nikomu nadzieji. Dasz sobie rade. Jestem przekonana a nim nie będziesz chciała pamiętać że kiedyś taka pomyłkę poznalas .

13

Przyjazn kolezanka i praca za granica

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak zapomnieć o facecie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024