Jak wzbudzić w facecie zazdrość? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak wzbudzić w facecie zazdrość?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 64 ]

1

Temat: Jak wzbudzić w facecie zazdrość?

Jestem ciekawa czy jest jakiś skuteczny sposób by wzbudzić w facecie zazdrość? Czy możliwe jest to, że oni świetnie się maskują i w większości zgodnie twierdzą, że nie są zazdrośni?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak wzbudzić w facecie zazdrość?

mój były chłopak w ogóle nie był o mnie zazdrosny. powiedział, że jeśli będę chciała go zdradzić to i tak to zrobię. nawet jeśli próbowałam wzbudzić z nim zazdrość - nie działało. ale lepiej gdy nie jest zazdrosny niż gdy jest to chora zazdrość, a to też przerabiałam i nie wspominam tego miło.

3

Mieć przyjaciela i spędzać z nim dużo czasu. Ja mam tak bez zamiaru wzbudzania zazdrości, a każdy kolejny facet się tego czepia...

Nie rozumiem jednak, po co wzbudzać w kimś zazdrość? To jest raczej niepozytywne uczucie, a miłość można okazywać na miliard innych sposobów.

4

jak facet mówi, że nie jest zazdrosny to po prostu ma swój rozum i wierzy też w Twój, więc wie, że jeśli zachce Ci sie zdrady to dopniesz swego bez względu na to co on powie czy zrobi - moim zdaniem nic, tylko sie cieszyć

ale jest też taki, który najczęściej nie jest pewny siebie i dawanie mu powodów do zazdrości niekiedy kończy albo chociaż nadwyręża całkiem fajny związek

nie wiem co chcesz osiągnąć wzbudzeniem zazdrości ale to moim zdaniem troche bez sensu...

5

Zazdrość to nic zdrowego dla związku,zaufanie to podstawa.Przerabiałam kiedyś związek z zazdrosnym facetem i wierzcie to nic normalnego,wystarczyło że się spóźniłam z pracy 10 minut a była wojna,że niby mam kogoś na boku,albo gdy szłam odwiedzić rodziców musiałam być z powrotem na czas,bo wydzwaniał co 5 minut,a gdy szłam sama na zakupy potrafił mnie śledzić...to był koszmar.Nie życzę nikomu takich doświadczeń.
A teraz jest wspaniale,mam świetnego męża,który nie sprawdza mnie na każdym kroku,bo ufa mi,fakt bywa czasami zazdrosny,ale okazuje to bardziej w humorystyczny sposób.
Więc ja bym nie proponowała,wzbudzać zazdrości u faceta dla zachcianki,bo może się to źle skończyć.

6

Hej, dzięki chciałam znać Wasze zdanie. Ja też tak uważam, że zazdrość to coś bardzo negatywnego (myślę raczej tu o chorobliwej zazadrości), jednak miłe jest gdy w jakiś nieszkodliwy sposób facet potrafi czasami okazać, że jednak to uczucie nie jest mu obce. Mój czsami potrafi to zrobić, jest to zawsze śmieszne bo nie umie być naprawdę złośliwy. Kocham Go za to.

7

Zgadzam się z Agat. W końcu nie ma miłości bez zazdrości. Tej zdrowej szczypcie, która dodaje związkowi animuszu:)

8

agat29 napisał/a:

Ja też uważam, że zazdrość to coś bardzo negatywnego (myślę raczej tu o chorobliwej zazadrości), jednak miłe jest gdy w jakiś nieszkodliwy sposób facet potrafi czasami okazać, że jednak to uczucie nie jest mu obce.

Zgadzam sie z agat29. Nie uwazam jednak zazdrosci za cos negatywnego (oczywiscie tej w miare). Moj maz nie jest o mnie zazdrosny w ogole! Moze tez dlatego, ze nie daje mu do tego powodow... Ale uwierzcie mi, ze czasem chcialabym poczuc z jego strony zazdrosc... Bo szczerze mowiac nawet nie wiem, jak to jest.... :-((

9

No właśnie, chyba każda z nas chciałaby wiedzieć, że jej facet jest o nią troszeczkę zazdrosny. Myślę, że ci, którzy mówią, że nie są to w głebi serca są tylko się z tym kryją. Dlatego właśnie chciałabym wiedzieć czy jest sposób na takich TWARDZIELI CO MÓWIĄ , ŻE NIE SĄ ZAZDROŚNI.

10

Ja sprobowalam dzis... Moj maz pojechal wlasnie do pracy... A ja mu (fakt, ze zartem...) powiedzialam, ze ja tez zaraz sie uwieram i uciekam na jakas dyskoteke... Przy nim wyciagnelam moja mini spodniczke i dekoltowa bluzke ;-) I czekam, czy jeszcze dzis zadzwoni do domu, aby sprawdzic, czy rzeczywiscie gdzies pojechalam bez niego... ;-)

11 Ostatnio edytowany przez niteczka:) (2009-08-12 22:32:17)

stokrotka28 napisał/a:

Zazdrość to nic zdrowego dla związku,zaufanie to podstawa.Przerabiałam kiedyś związek z zazdrosnym facetem i wierzcie to nic normalnego,wystarczyło że się spóźniłam z pracy 10 minut a była wojna,że niby mam kogoś na boku,albo gdy szłam odwiedzić rodziców musiałam być z powrotem na czas,bo wydzwaniał co 5 minut,a gdy szłam sama na zakupy potrafił mnie śledzić...to był koszmar.Nie życzę nikomu takich doświadczeń.
A teraz jest wspaniale,mam świetnego męża,który nie sprawdza mnie na każdym kroku,bo ufa mi,fakt bywa czasami zazdrosny,ale okazuje to bardziej w humorystyczny sposób.
Więc ja bym nie proponowała,wzbudzać zazdrości u faceta dla zachcianki,bo może się to źle skończyć.

Ty opowiadasz o chorobliwej zazdrości a autorka wątku miała na myśli zwykła zazdrość.
Niestety jeśli chodzi o Moją zazdrośc w stosunku do mojego partnera to jest chyba ona trochę chora... NIe chodzi o to, że chodze za nim czy coś podobnego, poprostu nie lubie kiedy koło niego kręcą się dziewuchy a niesety zdarza się często, i chociaż ufam mu to nie znaczy, że ufam tym dziewczyną.
Eba ja też chciałabym poczuć taką prawdziwą zazdrośc, bo owszem czasami mój partner niby jest zazdrosny ale to w taki humorystyczny sposób, a ja chciałabym zeby był tak naprawde, tylko nie wiem jak tego dokonać smile

12

Dlaczego chcesz wzbudzić u faceta zazdrość ? By upewnić się czy zależy ? To nie jest najlepsze rozwiązanie. Skoro Ci ufa, a Ty wiesz że może Ci ufać to chyba lepiej i zaufanie bardziej podbudowuje związek jak zazdrość. Zazdrość ją niszczy z każdym dniem coraz bardziej.

13

Nie miałam na myśli chorej zazdrości,bo przykład który podałam miał naświetlić do czego,może prowadzić zazdrość.Więc po co kusić los.Wiem,że czasami też jest potrzebna w związku,ale nie widzę sensu aby do zazdrości prowokować partnera,bo i tak każdy facet jest zazdrosny na swój sposób,zresztą tak samo jak i kobiety.

14

MortarChaos napisał/a:

Dlaczego chcesz wzbudzić u faceta zazdrość ? By upewnić się czy zależy ? To nie jest najlepsze rozwiązanie.

Hmmm, mysle ze nie chodzi tu o upewnianie sie... Raczej o to, aby to w ogole poczuc... Bo przyznajcie same, ze jest to mile uczucie, jesli jest w granicach normy...
Jak juz wspominalam, moj maz NIGDY nie jest o mnie zazdrosny... Tylko jeden jedyny raz w rozmowie ze znajomym powiedzial cos o tym swiadczacego i wyobrazcie sobie, ze od czasu do czasu o tym wspominam... I marze, zebym jeszcze raz kiedys cos takiego uslyszala...:-(

15

Każdy jest zazdrosny na swój sposób ale nie każdy udaje twardziela i się przed tym broni..

16

EBa2308 napisał/a:

Ja sprobowalam dzis... Moj maz pojechal wlasnie do pracy... A ja mu (fakt, ze zartem...) powiedzialam, ze ja tez zaraz sie uwieram i uciekam na jakas dyskoteke... Przy nim wyciagnelam moja mini spodniczke i dekoltowa bluzke ;-) I czekam, czy jeszcze dzis zadzwoni do domu, aby sprawdzic, czy rzeczywiscie gdzies pojechalam bez niego... ;-)

No i nie dzwoni ;-) Czyli nic z tego... Jego nic nie ruszy...

17

Zgadzam sie, ze zazdrość okazywana przez partnera/ke świadczy o tym, ze ta osoba jest kims waznym dla tej drugiej...ale wszystko w granicach rozsadku. Szczerze jest to nawet przyjemne widzieć jak chłopakowi zależy.;]
Kolejna sprawa. Moze sie zdazyc, ze facet gra twardziela. Mowi ze nie jest zazdrosny, a w głebi duszy bije sie z myslami. Ja jestem troche takim typem twardzielki. Nie lubie pokazywac po sobie zazdrości.;)

18

Po co ją wzbudzać?

19

masala pzeczytaj kilka poprzednich postów i znajdziesz ospowiedź.

20

niteczka:) napisał/a:

masala pzeczytaj kilka poprzednich postów i znajdziesz ospowiedź.

Niestety żadnej zadowalającej odpowiedzi nie znalazłam dlatego zadałam pytanie. :-)

21

Czasami odrobina zazdrości może podnieść temperaturę w związku, facet który widzi, że jego kobieta uśmiecha się do innego, albo ktoś inny ją adoruje, poczuje ukłucie zazdrości i sam zaczne swoją kobiete adorować, zdobywać na nowo by nie czuc się gorszym.
Bardzo ważne jest w tym, by znać umiar i by nie krzywdzić się przy tym nawzajem. Kluczowe jest tu zaufanie i poczucie, że jest się kochanym i akceptowanym - wtedy nieco zazdrości nie będzie niszczyć, tylko podsycać miłość.

22

Czasami odrobina zazdrości może podnieść temperaturę w związku, facet który widzi, że jego kobieta uśmiecha się do innego, albo ktoś inny ją adoruje, poczuje ukłucie zazdrości i sam zaczne swoją kobiete adorować, zdobywać na nowo by nie czuc się gorszym.
Bardzo ważne jest w tym, by znać umiar i by nie krzywdzić się przy tym nawzajem. Kluczowe jest tu zaufanie i poczucie, że jest się kochanym i akceptowanym - wtedy nieco zazdrości nie będzie niszczyć, tylko podsycać miłość.

Zdrowa zazdrość to coś innego niż takie wzbudzanie jej na siłę. Zdrowa zazdrość pojawia się naturalnie a nie takie wymyślanie, kombinowanie itp.

Na siłę wymyślacie powody do kochania, na siłę zazdrość wzbudzacie a potem płaczecie, że facet was rzuca. Przy takim fałszu to bardzo uzasadnione.

Bardzo mnie dziwi Nitetczko, że akurat Ty takie coś piszesz. Swego czasu przeczytałam kilka Twoich wpisów w wątku Religia i przyznaje, że jestem w szoku. Pomyślałam sobie, że to jakaś laska typu katoliczka z zasadami, ale się pomyliłam. Pozory mylą. :-)

23

To, że jestm katoliczką niczego nie zmienia, i nie mówię tutaj, że robię wszytsko aby Mój partner był o mnie chorobliwie zazdrosny. Odczuwam z jego strony zazdrośc ale w humorystyczny sposób, a chciałabym choć raz poczuć tak na prawę, tak na serio.. Jeśli chodzi o Moją zazdrość do niego to niestety ale jest ona chorobliwa, aczkolwiek nie łaże za nim , nie śledze go nie szperam mu w telefonie... Poprostu chciałabym żeby wszytskie dziewczyny wokół niego znikneły. Nie potrafie sobie wyobraźić co czułabym gdyby on miał się spotkać z jakąś koleżanką... Ja na to nic nie poradzę i to czy jestem katoliczką czy nie nie ma większego znaczenia w tym...

24

To, że jestm katoliczką niczego nie zmienia, i nie mówię tutaj, że robię wszytsko aby Mój partner był o mnie chorobliwie zazdrosny. Odczuwam z jego strony zazdrośc ale w humorystyczny sposób, a chciałabym choć raz poczuć tak na prawę, tak na serio.. Jeśli chodzi o Moją zazdrość do niego to niestety ale jest ona chorobliwa, aczkolwiek nie łaże za nim , nie śledze go nie szperam mu w telefonie... Poprostu chciałabym żeby wszytskie dziewczyny wokół niego znikneły. Nie potrafie sobie wyobraźić co czułabym gdyby on miał się spotkać z jakąś koleżanką... Ja na to nic nie poradzę i to czy jestem katoliczką czy nie nie ma większego znaczenia w tym...

Doczytałam się jeszcze, że studiujesz psychologię. To smutne. :-(
Bez odbioru.

25

Masala, nie jestesmy tu, zeby komus ublizac  lub kogos oceniac... Raczej zeby wyrazic jakies zdanie na ten temat, nawet jesli sie ono rozni od pozostalych... Narazie jestes jedyna osoba, ktora probuje zepsuc atmosfere tego watku... A tego nie chcemy...

26

Masala  przeczytałam trochę Twoich wątków na tym forum i widzę , że zawsze masz coś do napisania i zazwyczaj jest to krytyka innych, wydaje mi się , że masz problem ze sobą, z swoim życiem i krytykując innych podnosisz swoją samoocenę smile Psychologii już nie studiuje :)Pozdrawiam smile

27

Hej, dziewczyny, nie chodziło mi o to by się atmosfera popsuła, to był wątek napisany tak z czystej ciekawości. Prawda jest taka, że mój mąż, który mnie bardzo kocha (małżeństwem jesteśmy 5 lat, a razem 13 lat) nigdy nie okazał mi zazdrości. Są czasami takie przebłyski jak gdzieś na tzw. mieście spotykami moje byłe sympatie, ale to wtedy jest bardzo zabawne. Przcież to nie były wtedy żadne poważne związki,  byłam nastolatką i nie czułam nic do tych kolegów (chyba nie było mi dane). Mój mąż dopiero okazał się tym tak na poważnie.
Tobie Niteczko życzę szczęścia :-)

28

agat dziękuję smile Jestem szczęśliwa i mam wszytsko co potzrebne człowiekowi do szczęścia jak na tą chwilę smile

29

wiecie nie wiem jak wy uważacie ale ja jestem za tym by facet chociaz raz wiedział i poczuł zazdrość wobec was. bo jest tak jak u mnie ... ja jestem zazdosna o mojego facete laski do niego pisza kochany przystojniak itp, chodzi z nimi na spotkania itp studiaitd, a ja? ja ja jak ta szara mysz nikt mi nie mowi komplementow telefon mi milczy a jemu pisza nnon stop laski eski i czasem to az za nadtoo i sie klocimy a on ze to nic takiego. on mysli ze nikt mu mnie nie sprzatnie z przed nosa czuje sie bezpieczny i nawet ostatnio zaniedbywa mnie nie mowi takich slow jak kiedys ani tych gestow nie ma oddalamy sie.... jest mu wodac za dobrze i mysli ze juz zdobyl mnie na 100 pracent i teraz moze sobie odpuscic...
dlatego mysle ze on powinien poczuc zazdrosc by wiedziec co ma i dbac o to nadal a nie zapuscic sie i leciec do kolezanek bo tak fajniej

30

Uwazam dokladnie tak samo jak Blizniaczka :-) Dlatego warto czasem "postarac" sie o to, aby wzbudzic w mezczyznie zazdrosc!!

31

EBa2308 tak, ale Bliźniaczka zapomniała dodać, że jest w związku na odległość i dość rzadko widuje się z chłopakiem. Więc to też inna sytuacja. Nie można wymagać od niego, żeby siedział cały czas w domu i nie spotykał się z nikim. Co innego jak para mieszka blisko, albo razem.

Też czasem lubię jak mój chłopak okazuje zazdrość. Tyle, że nie jest to przeze mnie wywoływane notorycznie i w nie wiadomo jakim stopniu. Wspomnę czasem specjalnie o którymś z kolegów, za którymi on nie przepada. Ale raz na jakiś czas w zupełności wystarczy i w taki sposób, żeby nie poczuł się jakoś zagrożony, żeby nie wywoływać nie potrzebnej awantury wink

32

Delicious, nie wiem, jaka jest w tym wszystkim roznica, czy sie mieszka razem, czy widuje tylko raz na jakis czas... Widzisz, sama lubisz, jak Twoj chlopak Ci okazuje zazdrosc, my tez bysmy chcialy choc RAZ lub raz na pol roku to poczuc... Nie mowie tu o zazdrosci chorobliwej, tylko takiej zwyczajnej, nawet tylko takiej przez zarty....:-/

33

wiem ze nie mozna ale jakies granice zawsze są. nie przeszkadza mi to niech sie spotyka ale nie z ta laska o ktora jestem zazdosna. bo oni maja kontakt ze soba i ona za duzo sobie pozwala, nazywa go przystojniak kochany itp a on nic na to tylko usmiechy jej daje... a jak jest jak mnie nie ma? to nie wiem, wiem jedno nie ufam juz bo obiecal do niej sie nie odzywac a ostatnio mi powiedzial ze dzwonil do niej w sprawie pewnej

34

poprostu nie lubie kiedy koło niego kręcą się dziewuchy a niesety zdarza się często, i chociaż ufam mu to nie znaczy, że ufam tym dziewczyną.

To jest najgorsze co można usłyszec od partnera "ufam Ci ale nie ufam tym innym dziewczynom/chłopakom" 
przecież do tanga trzeba dwojga.... a wina zazwyczaj leży po stronie zdradzającego a nie osoby która była mu do tego potrzebna bo ta osoba mogła nie wiedziec że zdradzający ma dziewczynę/ chłopaka.

więc nie musisz ufac tym innym dziewczynom tylko swojemu partnerowi i wszystko będzie oki smile

35

Tylko, sunshine, nigdy nie wiadomo jak daleko mogą się posunąć dziewczyny, które lecą na czyjegoś faceta.

Nigdy świadomie nie próbowałam wzbudzić zazdrości w moim mężczyźnie. Wystarczyły mi sytuacje, dzięki którym wiem jak bardzo jesteśmy o siebie zazdrośni. Nie widzę nic dobrego w celowym wzbudzaniu tego uczucia.

Nie zawsze okazuję, że jestem zazdrosna. Sądzę, że nie jestem odosobnionym przypadkiem i tak samo mogą reagować obie płci. Powodem może być lęk przed osądem o chorobliwej zazdrości czy podbudowanie ego partnera. Macie pewność, że Wasi faceci tego nie czują?

36

Delicious napisał/a:

EBa2308 tak, ale Bliźniaczka zapomniała dodać, że jest w związku na odległość i dość rzadko widuje się z chłopakiem. Więc to też inna sytuacja. Nie można wymagać od niego, żeby siedział cały czas w domu i nie spotykał się z nikim. Co innego jak para mieszka blisko, albo razem.

Też czasem lubię jak mój chłopak okazuje zazdrość. Tyle, że nie jest to przeze mnie wywoływane notorycznie i w nie wiadomo jakim stopniu. Wspomnę czasem specjalnie o którymś z kolegów, za którymi on nie przepada. Ale raz na jakiś czas w zupełności wystarczy i w taki sposób, żeby nie poczuł się jakoś zagrożony, żeby nie wywoływać nie potrzebnej awantury wink

I właśnie o to mi chodziło - raz na jakiś czas , bez przesady, bez wywoływania awantury smile

37

I właśnie o to mi chodziło - raz na jakiś czas , bez przesady, bez wywoływania awantury smile

No nareszcie... To juz  mamy ustalone o co nam chodzi, teraz prosimy o propozycje, jak to zrobic ;-)

38 Ostatnio edytowany przez sunshine (2009-08-14 10:39:52)

Ja wieeem ;p raz na jakiś czas pozwól mu iśc gdzies samemu okazujesz mu zaufanie ale w głębi duszy troszke jesteś zazdrosna właśnie tylko troszke bo sama mu pozwoliłaś przecierz ale w zamian za to ty też powiedz że gdzieś wychodzisz ze znajomymi i może zadziała ja tak miałam pozwoliłam chłopakowi samemu na basen jechac (dziewczyny w bikini i te sprawy ;/) ale za to poszłam wieczorem na piwo z kumplami i koleżanką i dzwoniłdo mnie... wieczorem nie wytrzymał i musiał wiedziec gdzie jestem i kiedy wracam do domu i z kim jestem dokładnie... ;p ale wszystko oki żadnych kłótni tylko wydawałsie na nastepny dzień taki stęskniony...  jak by mnie tydzień nie było wink

zapomniałam dodac że na tych "niewzruszonych" facetów nie znam sposobu nigdy takiego nie miałam big_smile

39 Ostatnio edytowany przez elviska18 (2009-08-14 10:51:18)

sunshine napisał/a:

zapomniałam dodać że na tych "niewzruszonych" facetów nie znam sposobu nigdy takiego nie miałam big_smile

oj, ja takiego faceta miałam. straszna rzecz, bo tak naprawdę w pewnym momencie wydaje Ci się, że jemu nie zależy. zresztą sam mi powiedział: "zazdrość jest zła. jeśli Ci zależy na mnie to nigdy mnie nie zdradzisz z tymi facetami, którzy Cię podrywają. a jeśli będziesz chciała to i tak to zrobisz. więc po co być zazdrosnym?"
nie jesteśmy już razem, ale za to związałam się już z kim innym. i on jest niesamowicie zazdrosny (taka natura ;/). ta zazdrość mi strasznie przeszkadza, ale im bardziej jest zazdrosny, tym bardziej ja przyjmuję postawę mojego byłego. i powiem wam, że całkiem dobrze się z tym czuję, bo mimo że jest rozchwytywany przez dziewczyny to dzięki takiemu podejściu bardziej mu zależy big_smile zawsze gdy właśnie w taki sposób ucinam rozmowę na temat zazdrości, to on się do mnie strasznie "przykleja". może to poczucie, że daję mu dużo wolności tak na niego działa? bo na mnie z całą pewnością (jak byłam z wcześniejszym chłopakiem) miało taki wpływ.

40

elviska18 napisał/a:

zawsze gdy właśnie w taki sposób ucinam rozmowę na temat zazdrości, to on się do mnie strasznie "przykleja". może to poczucie, że daję mu dużo wolności tak na niego działa? bo na mnie z całą pewnością (jak byłam z wcześniejszym chłopakiem) miało taki wpływ.

Masz całkowita racje, jeśli dajesz mu wolnośc on z jednej strony czuje wdzięcznośc za zaufanie ale troszke może go to mobilizuje żeby byc lepszym, żebyś troszke jednak była o niego zazdrosna... faceci tak jak my tutaj wszystkie (prawie) potrzebuja troszke zazdrości żeby poczuc sie pożądanym, kochanym. oni też chcą wiedziec że nam zależy, chociarz czasem zgrywają twardzieli wink

41

Dzis jakos szybko i krotko rozwinal sie temat o zazdrosci... Odpowiedz: on nigdy nie bedzie o mnie zazdrosny, bo mi po prostu ufa... Z jednej strony moge byc szczesliwa.... Z drugiej strony moze cos zrobic, zeby stracil do mnie zaufanie? wink

42

ale nie uwazacie ze zazdrosc nawet w malych iloscach nie musi zaraz oznaczac strachu ze bliska osoba nas zdradzi?? moze faceci tak samo jak kobiety chcialyby byc dla swoich dugich polowek najpiekniejsze/si, najmadrzejsi/sze i wogole idedani, a jesli widzimy ze naszemu ukochanemu odoba sie bardziej inna dziewczyna to nie jestesmy zazdrosne?? nie myslimy czego nam brakuje ??  wiadomo np ze nas nie zdradzi ale zdradzanie w myslach, myslenie o innej podczas bycia z nami, moze nawet podczas sexu nie zraniloby was?

43

facet musi byc zazdrosny ..i kobieta to lubi,ja sama kombinowalam ja wzbudzic w nim zazdrosc...udalo sie,...zawsze wszystko sobie mowilismy,tak wiec to mi pomoglo,On nigdy jakos nie okazywal mi zazdrosci,otoz pewnego dnia kupilam kwiaty:-)powiedzialam ze to klient mi je podarowal,po trzech tygodniach kupilam "sobie " czekoladki Mercy,wciaz od klienta:-)))ale pomoglo!!!nie powiedzialm kim jest,zwykly klient,co ja moge........dziala!

44

masala napisał/a:

Doczytałam się jeszcze, że studiujesz psychologię. To smutne. :-(
Bez odbioru.

Witam! Ja też jestem chorobliwie zazdrosna o swojego no narzeczonego z którym jestem prawie 4 lata w Grudniu 2009 mi się oświadczył.Myślałam,że może to się zmieni i nie będę tak zazdrosna ale gdzie tam jestem i to bardzooooo!!

45

mnie tez wkurza jak kręcą się koło mojego dziewczyny dlatego mam na niego cały czas oko a on też jest zazdrosny jak widzi że ktos próbuje się zemna zabarzo spoufalać ale nie do tego stopnia żeby wywoływać jakieś awantury przeciez w związku liczy się zaufanie a kożde z partnerów ma prawo wyjść ze znajomymi bez swojej połówki i nie powinno byc z tego powody żadnych scesji

46

Mój facet jest zazdrosny (ale zdrowo zazdrosny) i wcale nie muszę się starać. tongue Myślę, że na siłę wywoływanie zazdrości nie jest dobrym rozwiązaniem..

47

To chore...ale są sposoby, najlepszy? Flirtować z facetem na jego oczach, dobrze się bawić w klubie na jego oczach...jeżeli jest dobry to zrobi Tobie to samo więc nie wiem czy warto.

48

Join2Game napisał/a:

To chore...ale są sposoby, najlepszy? Flirtować z facetem na jego oczach, dobrze się bawić w klubie na jego oczach...jeżeli jest dobry to zrobi Tobie to samo więc nie wiem czy warto.

Mało że infantylna, to jeszcze podejrzanie nie-męska porada.. wink
Ja jednak w odpowiedzi zadał bym pytanie POCO? Czemu i komu miało by to posłużyć?
Wywoływanie zazdrości...No w sumie, na gimnazjalnej dyskotece..To rozumiem lol

49

Jestem z moim chłopakiem już przeszło rok, od 3 miesięcy jest za granicą. Wcześniej nie był zazdrosny wcale jak to mówił no ale przecież jak sie kocha to jest chociaż mała nutka zazdrości ,kiedy mówiłam mu ,ze np. spotkałam sie z kumplem nie robił mi żadnych uwag ale podkreślił ,że jak dowie sie o zdradzie to z nami koniec definitywny ,że on nie bedzie sie bawił w takie gierki. Dawał mi w sumie duzo swobody, no i miał do mnie chyba zaufanie,nie dopytywał sie czy tam mnie np. w pracy ktoś podrywa. Niestety mam na swoim koncie kilka grzeszków , nie mam czystej karty. Nie widzieliśmy  sie prawie 2 miesiące i nasz zwiazek sie umacnia przez to, no i zazdrość sie pojawiła z jego strony taka czysta zazdrość myśle, wiadomo jak sie nie daje powodów to i człowiek spokojny. Moj chłopak ma już za sobą wielką miłość i chorą zazdrość w sumie ja chyba też. Kochamy sie bardzo ale na szczęście taką zdrową miłością bez przegięć.

50

Paweł-1979 są lepsze, ale zbyt mocne sposoby... nigdy nie doznałeś zazdrości typowo kontrolowanej przez Panne...? Nie neguj mnie dlatego że uważam że nic mądrzejszego nie wymyślisz, autorka postu chce go zranic? To taka zazdrosc wynikaja z tego co napisalem, to nie zazdrość...lecz mały bodziec.

51

Nie mogę zrozumieć tego tematu, po co wzbudzać zazdrość?

Najpierw tematy ze chłopak jest zbyt zazdrosny, jak nie jest to trzeba ta zazdrość stworzyć. Nie powiem, czasami fajnie się człowiek czuje, jeśli druga osoba jest zazdrosna, wiadomo ze komuś zależy. Jednak, przykro to mówić, jeśli ktoś jest zbyt zazdrosny, wręcz do przesady, to moim zdaniem ta osoba (zazdrosna) jest w jakimś stopniu niedowartościowana, uważa ze nie zasługuje na obecnego partnera i obawia się ze zostawi go dla kogoś bardziej ...... . Ja to tak, widzę. Napisać mi łatwo, ale osobiście sam to przerabiałem, a wtedy można mi było mówić i mówić. Na "trzeźwo" to lepiej zrozumieć.

52

Wzbudzanie zazdrości i odczuwanie jej wg mnie jest to już część każdego związku. Niestety... no i do tego są na to sposoby ale dziwię się że kobieta o to pyta.

53

Odczuwanie zazdrosci niewatpliwie jest czescia kazdego zwiazku; jednego mniej, innego bardziej. Ale nie zgodze, sie ze jej wzbudzanie rowniez. Osobiscie nie widze sensu i celu w takim zachowaniu (podkreslam, 'osobiscie' - nikogo nie oceniam). Jesli facet okazuje ci uczucie, wiesz, ze mu na tobie zalezy, a jeszcze na dodatek ci ufa - na kiego grzyba mialabys wzbudzac zazdrosc? W jaki sposob mialoby to sprawic, ze poczujesz sie lepiej? Ja czuje, ze mojemu facetowi na mnie zalezy bo mi to po prostu okazuje. Kropka. I nauczona destruktywnej sily zazdrosci, wole unikac dawania mu powodow do tego zeby czul sie w jakis sposob zagrozony (bez przesady, rzecz jasna - niewolnicy z siebie nie robie). Zwiazek to dla mnie przede wszystkim poczucie bezpieczenstwa, a stwarzanie sytuacji, w ktorych facet mialby byc zadrosny to poczucie podkopuje. Ktos mi zaraz powie, ze 'zdrowa' zazdrosc podnosi temperature zwiazku ale sa fajniejsze sposoby podnoszenia temperatury... Ale to tylko moje zdanie. Co kto lubi...

54 Ostatnio edytowany przez Ludi (2011-02-16 19:05:31)

Odgrzewam lekko temat ale czuję, że mogę uzyskać od Was pomoc.

Bardzo podoba mi się koleżanka ze studiów[chyba nawet się zakochuję], znamy się jakieś 3 lata. Nasza znajomość powoli ewoluowała, od pewnego czasu działam i zabiegam o nią wszystko cacy aż do teraz. Ona z kolei stara się wzbudzić we mnie UMYŚLNIE zazdrość, widzę to. A to komentując co fajniejszych facetów krążących po naszym wydziale a to pozwalając sobie na lekki flirt i adoracje ze strony kolesia, którego szczerze nie trawie [wiedząc że jestem w pobliżu i wszystko widzę-krew się wtedy we mnie zaczyna gotować]. Otóż mam pytanie: Starając się we mnie wzbudzić zazdrość czym się kieruję? Czy wysyła mi znaki typu "walcz o mnie, tak łatwo nie będzie" czy może tylko zabawą z jej strony moją osobą ? Czy może możliwy jest jeszcze inny scenariusz ? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji więc proszę o odpowiedź. [Dodam, że nie tak dawno zerwała ze swoim facetem jeśli to może mieć jakiś wpływ na jej zachowanie].

55

Nie dowiesz się tego nigdy ;p i w sumie nie wiem czy umyślnie wzbudza w tobie zazdrość może Cię traktować jak kolegę tylko i już znacie się 3 lata. A komentuje bo zwierza się przyjacielowi. Jak nie zapytasz nie dowiesz się nigdy proste ;p

56

Nie wiem, co dokladnie mysli ta dziewczyna, ale byc moze jst tak, ze chce wzbudzic w Tobie zazdrosc po to, abys wiecej o nia powalczyl smile niektore kobiety tak maja. Swego czasu sama tak robilam i sie udalo tongue moze po prostu porozmawiaj z nia? nie mow jej jeszcze, ze sie w niej zakochujesz, ale sprobuj jakos delikatnie od niej wyciagnac informacje o tym, czy Ty jej sie podobasz. Jesli jestescie  dorych kontaktach, rozmawiacie duzo, spedzacie ze soba wolny czas, to mysle, ze cos z tego mogloby byc. Na razie obserwuj ja i postaraj sie jakos do niej bardziej zblizyc. Zaprosic ja np do kina, na spacer, do kawiarni czy cos i po prstu porozmawiac, a potem wszystko samo pojdzie smile i sam zobaczysz, czy cos z tego bedzie:)

57

Witam.
Jestem z facetem 3,5 roku.
Od pewnego czasu zauważyłam(choć raczej zawsze tak było), że mój facet praktycznie w ogole nie jest o mnie zazdrosny.
Np. W weekendy widuję sie z chłopakiem, lecz tak wyszło, że ugadałam sie z kumpelą w sobotę, gdy się o tym dowiedział rzekł tylko"trudno, jakoś przeżyje".
W tą własnie sobotę, Napisal do mnie sms-a co u mnie słychać, więc odpisałam mu że siedzę na piwie z kumpelami w knajpie. Nic na ten temat mi nie odpisał, odpisał, że jeździ sobie samochodem. Nawet nie spytał z kim, gdzie.. Miło by było gdyby się interesował smile
Myślałam że na nastepny dzień bedzie chciał się ze mną zobaczyć(że stęsknił się,był ciekaw co robiłam itp) lecz na następny dzień napisał mi, że umówił się z kumplem.
Przykro mi się zrobiło, bo po pierwsze zazwyczaj weekendy spędzamy razem, a po drugie myślałam, że będzie chciał mnie szybko zobaczyć po tej sobocie.
Było wiele takich podobnych sytuacji, że nie przejawiał zazdrości.

Kolejna sytuacja była taka, że byliśmy na dyskotece, na początku bawiliśmy się, ale przez większość imprezy siedział w samochodzie, nie bał się, co robiłam, gdzie byłam...
Mówił, że nie miał ochoty się bawić, ale bez przesady...

Gadaliśmy kiedyś na ten temat, powiedziałam mu, że daje mi za dużo luzu, w tym stopniu że mam wrażenie obojętnego na to co robie. On powiedział, że mi ufa i nie chce mi niczego zakazywac, ale przyznał się że często jest zazdrosny ale nie pokazuje mi tego.
Nie chce być dla niego taka 100% pewna, że jestem tylko dla niego.
Gdy on odmawia mi spotkania, przykro mi jest i mu to pokazuje, gdy ja mu odmawiam, nigdy nie pokazuje przykrości.

wiem, powinnam się cieszyć, że mam takiego faceta, który nie trzyma mnie na smyczy i mi ufa, ale czasami mam wrażenie, że pozwoliłby mi na dosłownie wszystko i nie dał głosu sprzeciwu.
Gdy coś mi się nie podoba,przykro mi jest to mu to mówię, on niestety nie, gdyby miał do mnie czasami żal, czuł zazdrość czułabym tą miłośc którą mnie darzy.
Ogólnie dba o mnie, interesuje się mna itd. ale niestety nie czuję u niego zazdrości o mnie...

58 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-01-29 15:22:40)

Manotka,
według Twoich słów, Twój partner ma olbrzymią wadę. Tą wadą, wg Ciebie, jest zaufanie do Ciebie.

Ale zazdrość jest objawem braku zaufania, nie miłości.

59

Wielokropek napisał/a:

Manotka,
Ale zazdrość jest objawem braku zaufania, nie miłości.

czyli brak zazdrości nie jest czymś nienormalnym...a już myślałam, że ze mną coś nie tak..

60

A o co ma być zazdrosny jak Ty tylko z koleżankami balujesz? oO Ale luzu rzeczywiście trochę masz za dużo. Zaufanie zaufaniem, ale on sprawia wrażenie, że Cie olewa i mu wszystko jedno. Wydaje mi sie, że jest to człowiek, który plynie z nurtem. Jak będziesz tańczyć z innymi, on powie, że Ci ufa. Jak go zdradzisz, stwierdzi, że tak mialo być i się więcej do Ciebei nie odezwie. Nic od siebie, to okropnie frustrujące.

61

semiramida napisał/a:

czyli brak zazdrości nie jest czymś nienormalnym...a już myślałam, że ze mną coś nie tak..

Moim zdaniem, tak.
I nie mam wrażenia, że jemu jest wszystko jedno i wszystko olewa. Jestem też przeciwniczką tworzenia sobie w wyobraźni drugich bytów. Jeśli masz wątpliwości co do jego zachowania, zapytaj go. On jest kopalnią informacji na temat swoich myśli, wrażeń, przeżywanych przez niego uczuć.

62

Dzisiaj opowiadałam mu co w tą sobotę dokładnie robiłam, co się działo.
On również opowiadał co robił gdy ja byłam z koleżankami, odpowiedziałam mu, że pewnie dobrze się bezemnie bawił, a on odpowiedział, że ja nie lepsza byłam w sobotę i widziałam po nim lekką zazdrość- taką słodką smile
A co do zdrady, nigdy go nie zdradziłam ani on mnie(mam nadzieję:)), powiedział mi kiedyś, że gdybym go zdradziła, brzydziłby się mnie, że mogłabym z kimś innym, ale na pewno by mi wybaczył, bo nie mógłby bezemnie życ tongue no ale, to tylko słowa wypowiedziane przez niego smile

63

Manotka napisał/a:

... ale na pewno by mi wybaczył, bo nie mógłby bezemnie życ tongue no ale, to tylko słowa wypowiedziane przez niego smile

Poczytaj posty zdradzonych żon i zobaczysz co im mężowie pisali i jak łatwo zmieniali zdanie smile

Co do zazdrości i jej okazywania to nie zaglebiajac sie bardzo napisze jak jest u mnie.
Wiec jestem zazdrosny, czasem bardzo ale nie okazuje tego ,albo zaczynam sie po prostu  wycofywać i obojętniec co wynika z braku pewności siebie .

Wiec moze Ci niezazdrośni faceci zachowują sie podobnie.Bo w sumie zazdrość to naturalne uczucie.

Pozdrawiam

Posty [ 64 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak wzbudzić w facecie zazdrość?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024