Witam .
Chciałabym sie starać o stopień niepełnosprawności , ale nie wiem jakie dokumenty złożyć . Jak miałam 14 lat to juz byłam na takiej komisji , nie dostałam stopnia , ale od tamtego czasu mój stan zdrowia sie pogorszył . Więc jakie dokumenty muszę złożyć ?
2 2011-09-30 17:11:01 Ostatnio edytowany przez SweetHarmony (2011-09-30 17:12:20)
1.wniosek w celu wydania orzeczenia o stopniu niepełnosprawności na załączonym formularzu;
2.zaświadczenie lekarskie o stanie zdrowia wystawione przez lekarza leczącego, które zachowuje ważność przez 30 dni od daty wystawienia na załączonym formularzu;
3.Posiadane dokumenty medyczne potwierdzające naruszenie sprawności organizmu, tj. karty informacyjne z pobytu w szpitalu, badania specjalistyczne, np. wynik badania psychologicznego, konsultacje specjalistyczne, wyniki opisowe badań RTG, EEG, EMG, KT, MR, USG, wyniki badań laboratoryjnych (oryginały i kopie w celu uwierzytelnienia), kartoteki oraz inne dokumenty mogące mieć wpływ na ustalenie stopnia niepełnosprawności;
4.W razie potrzeby zaświadczenia lekarskiego o niemożności przybycia na posiedzenie składu orzekającego w sytuacji długotrwałej i nierokującej poprawy choroby uniemożliwiającej osobiste przybycie - załączonym formularzu.
No dobra a skąd mam wziąć ten formularz ?
Poszukaj w google to wszystko znajdziesz.
Wniosek możesz pobrać w siedzibie zespołu orzekającego lub ze strony internetowej.
Nie podam linka bo i tak zostanie skasowany.
I chyba w MOPSie powinni mieć formularz
I chyba w MOPSie powinni mieć formularz
Nie znajdzie takiego pisma w mopsie,wiem bo korzystam z ich "usług" i wiem ze nie zamują sie takimi rzeczami.
Właśnie z tego co pamiętam to do MOPSu sie szło na komisję .
Jak możesz to podaj mi linka na maila agnes_love@amorki.pl
apoteoza napisał/a:I chyba w MOPSie powinni mieć formularz
Nie znajdzie takiego pisma w mopsie,wiem bo korzystam z ich "usług" i wiem ze nie zamują sie takimi rzeczami.
Kiedyś starałam się o świadczenie pielęgnacyjne i potrzebowałam dla babci wniosek o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności i tam go zdobyłam, ale właśnie nie byłam pewna czy w dalszym ciągu tak jest i czy wszędzie tak jest. ![]()
No , muszę podjechać i zobaczyć , zrobię to w poniedziałek ![]()