Witam, nie wiem od czego zaczac, w wyniku duzego stresu stalam sie bardzo zmienna i popadam z nastroju w nastrój, co naturalnie jest meczace dla mnie i moich bliskich. Nie wiem czego sie "zlapac", jakbym nie potrafila ocenic sytuacji wyciagnac wniosków i isc na przód, czuje sie jak z kola u nogi. Wszystko co mówia znajomi biore do siebie, postrzegam sie w bardzo negatywny sposób, nie akceptruje sie i obrzucam inwektywami. Jestem wykonczona psychicznie,zaczynam cos a zachwile dostaje ataku paniki, mysle ze sie nie uda, ze jestem za glupia i tylko sie osmieszam, kompromituje, i wszyscy beda sie ze mnie smiac... i w rezultacie nic nie koncze. Jak sie nad tym zastanawiam to tak robilam przez cale zycie, do niczego nie moge dojsc. Nie mam z kim porozmawiac, ojciec alkoholik który sie mna nie interesuje, matka a w zasadze macocha tez nie wykazuje wiekszego zainteresowania, maz stara sie mnie wspierac, ale ja nie moge mu uwiezyc i zaufac. Doszlo do tego, ze zaczelam go podejrzewac o spisek wzgledem mojej osoby. Psycholog odpada poniewaz mieszkam za granica. Nie wiem co mam robic, czuje sie jakbym miala schizofernie ( bo tak powiedziala mi kolezanka z bylej pracy wiec wzielam sobie to do serca) zalosne, czyz nie?.
2 2011-09-30 18:27:14 Ostatnio edytowany przez Muszka28 (2011-09-30 18:28:48)
Przede wszystkim jeśli widzisz że występują u ciebie niepokojące objawy to może warto się wybrać do specjalisty ponieważ pozwoli on zdiagnozować czy rzeczywiście wymagasz leczenia czy tylko terapii.Wiesz nie leczona choroba jeśli tylko występuje się pogłębia a chcesz tego ?Wiesz dobrze prowadzona terapia będzie dla ciebie lepszym rozwiązaniem choroba nie będzie dalej postępować
Witaj,ja tez uwarzam ze jezeli widzisz dziwne objawy to lepiej idz do psychiatry.to co piszesz moim zdaniem moze jednak wskazywac na objawy schizofrenii.a wiesz kazda choroba sie poglebia dlatego im szybciej skonsultujesz sie z lekarzem tym dla Ciebie lepiej.tak wiec nie zwlekaj bo rowniez nawet gdyby leczenie bylo przeprowadzane to tez w tym przypadku jak najwczesniej,wtedy szanse na najlepsze rezultaty sa najwieksze.a zyc meczac siebie i bliskich nie ma sensu.