pielegnacja rzes - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » pielegnacja rzes

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 25 ]

Temat: pielegnacja rzes

jak dbacie o rzesy? Jakich odzywek uzywacie? smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: pielegnacja rzes

Moja podstawowa zasada ? to zawsze zmywać  makijaż wieczorem. Kiedyś rzęsy mi się zaczęły kruszyć przez to, że często o tym zapominałam, wiec teraz staram się o tym pamiętać.

3

Ja tez zmywam makijaż przed snem a oprócz tego używam codziennie odzywki do rzęs tongue

4

codziennie wieczorem nakladam na brwi i rzęsy maść witaminową, która je nawilża. Jest tania i praktyczna, gdyż można nakładać ją na suche stopy, łokcie, usta..

5

Bardzo polecam olejek rycynowy - na noc nakładałam większą warstwę, rano zaś tylko troszkę (rzęsy podkreślone olejkiem wyglądały jak wytuszowane). Po olejku rosną rzęsy, na dolnej linii nie miałam ich prawie w ogóle, używając olejku urosły mi długie ładne rzęsy. Ponadto stają się mocne, gęste, rosną nowe rzęsy i są czarne. Teraz niestety gdy noszę soczewki olejek rycynowy wywołuje u mnie podrażnienia, opuchnięcia oczu, ale akurat dowiedziałam się o kremie regenerującym rzęsy L'Biotica ( nie wywołuje podrażnień u osób noszących szkła) i jest naprawdę rewelacyjny smile rzęsy po tym kremie są mocne, ciemne, nie trzeba ich tuszować. Naprawdę polecam smile

6

mi olejek nie pomaga;/ wrecz przeciwnie mam czerwone oczy po nim. a znacie moze jakies inne odzywki? cos godnego polecenia?

7

Xtreme lashes. moim zdniem super, najlepsza odżywka jakiej do tej pory używałam, głównie dlatego, że mam zdecydowanie grubsze rzęsy i wreszcie je widać!

8

ja tez zmywam zawsze makijaz, ale chyba teraz zainwestuje jeszcze w odzywke. raz sie zyje! trzeba wszystkiego  srpobowac tongue

9 Ostatnio edytowany przez Black_Cat (2011-10-20 22:45:11)

Codziennie wieczorem należy zmyć porządnie makijaż, ponieważ gdy pozostawimy go na rzęsach to wówczas one nie oddychają. Przy demakijażu zanim zaczniemy trzeć wacikiem oko chwilkę zaczekajmy przytrzymajmy na oku, aby kosmetyk rozpuścił tusz. Ważne jest także według mnie dobieranie tuszu. Źle dobrany może negatywnie wpływać na rzęsy i przyczyniać się do ich większego wypadania.

10

cóż ja nie maluję się tylko czasem wiec nie mam problemu i polecam naturalność

11

lisa858 napisał/a:

codziennie wieczorem nakladam na brwi i rzęsy maść witaminową, która je nawilża. Jest tania i praktyczna, gdyż można nakładać ją na suche stopy, łokcie, usta..

Mam taką w domu, więc ją wypróbuję. smile I napiszę jakie są efekty, bo ostatnimi czasy rzęsy bardzo mi się zniszczyły. sad

12

Moja podstawowa zasada to nie trzeć oczu! Wtedy same powodujemy, że nam rzęsy wypadają. Jeśli chodzi o ich pielęgnację stosuję krem do rzęs L'Biotica. Jest on na bazie olejku rycynowego. Kiedyś próbowałam smarować rzęsy zwykłym olejkiem rycynowym, ale podrażniał mi oczy i bardzo ciężko mi go było nakładać.

13

wyłącznie olejek rycynowy. jest genialny. reklamować go nie trzeba smile

14

ano nie trzeba, ale trzeba umieć go nakładać. Ja się ciągle zapominałam i pocierałam oczy co powodowało, że dostawał mi się do oczu.

15

Szczerze mówiąc nigdy się nad tym nie zastanawiałam... ale od zawsze używam dobrych tuszów do rzęs, myślę, że to też ma znaczenie, w końcu każdy tusz ma jakiś skład chemiczny.

16

A ja od niedawna stosuję odżywkę keratynową GAL w ampułkach i chyba już mogę ją polecić. Rzęsy po niej są dłuższe i nieco gęstsze. Ja stosuję na noc (aplikacja jest trochę niewygodna, gdyż odżywka znajduje się w "rybkach") i następnego dnia sto razy łatwiej tuszuje mi się rzęsy. big_smile polecam!

17

Olejek rycynowy - tanio i skutecznie. Chociaż wzrostu rzęs o którym pisała Deseo nie zauważyłam smile a nakładam go szczoteczką po tuszu (oczywiście czystą) zaraz przed spaniem żebym nie miała czasu go zetrzeć big_smile

18

zmywam makijaż wieczorem to podstawa, kiedyś do rzęs używałam olejku rycynowego, jak większośc z Was pewnie. jakis czas temu miałam problem ze zniszczonymi końcówkami włosów i kupiłam olejek odżywiający włosy http://www.mydlarnia.info/7-olej-243w---receptura-kr-243lewska-cat-215-id-648.aspx i zrobiłam taki eksperyment - nałożyłam go w taki sam sposób jak rycynowy na rzęsy i używanie go przerosło moje najśmielsze oczekiwania, jest duzo lepszy i mega wydajny, bo używa się go zaledwie po kropli smile

19

naprawdę ten olejek działa na rzęsy? no w sumie to też włosy... ja mam go w domu bo moja siostra kupiła na włosy, nie używałam go, bo włosy mam w porządku, ale skoro działa na rzęsy to chyba jej trochę podkradnę smile a jak go nakładasz? palcem smarujesz czy jakaś szczoteczką starą po tuszu?

20

Mnie rzęsy wypięknił olejek rycynowy, parę złotych a efekt świetny. A podstawa w pielęgnacji to tak jak mówicie - dobrze oczyścić skórę przed snem, szczególnie oczy.

21

nestia dla mnie jeszcze niedawno guru był olejek rycynowy, ale od kiedy mam arganowy - nic więcej mi nie potrzeba wink

ala1234 nakładam go starą maskara do rzęs (musisz tylko szczoteczke dokładnie umyc, by nie pozostał jakis tusz na niej - najlepiej przed każdym uzyciem olejku). nakładam na wieczór, po demakijażu, codziennie. efekty sa genialne, rzęsy sa bardziej elastyczne, ładnie sie na nich tusz rozprowadza, zdrowsze, gęstsze... sa super smile

22

zwykle olejek, ale odkad kusi mnie zrobienie sobie rzes u stylistki czuje, ze problem moze mi odpasc wink

23

Olejek mówicie, chyba się skuszę... Ale czy to bezpieczne dla alergików?

24 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2012-12-30 18:48:36)

Z tanich propozycji, olejek rycynowy - działa całkiem całkiem wink Jeśli chodzi o odżywki, używałam wielu, ale dopiero spam  daje radę - trochę kosztuje, ale jest mega wydajna, a rzęsy po niej naprawdę rosną!

Posty [ 25 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » pielegnacja rzes

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024