Układam życie od nowa - rozwód - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Układam życie od nowa - rozwód

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Układam życie od nowa - rozwód

Rozwiodłam się w wieku 26 lat, po trzech latach burzliwego małżeństwa.
Od samego początku nam się nie układało w końcu nie wytrzymałam, spakowałam się i złożyłam pozew o rozwód.
Teraz mam nowe życie, nowe mieszkanie, nowego partnera i jestem szczęśliwa?. No prawie?
Cała ta sytuacja nie podoba się moim rodzicom. Nie mogą zrozumieć jak mogłam tak szybko się pozbierać. Według nich powinnam jeszcze latami płakać i użalać się nad sobą, a ja żyję teraz pełnią życia.
Najgorsze jest to, że nie akceptują tego, że mam nowego chłopaka.
Nie rozmawiałam z nimi na jego temat, ale widzieli nas razem i wiedzą, że mam kogoś.
Tylko raz z wyrzutami wspomnieli, że wiedzą, iż się z kimś spotykam.
Bardzo chciałabym go im przedstawić, ale strasznie się boję jak go przyjmą i potraktują. Ja znam już prawie całą jego rodzinę i czuję się w ich towarzystwie bardzo dobrze.
Proszę pomóżcie. Jak mam przygotować rodziców, jak zorganizować spotkanie i jak z nimi o tym rozmawiać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Układam życie od nowa - rozwód

Byc może rodzice boją się o Ciebie, o to ze może Ci się znowu nie udać.
Porozmawiaj o tym z nimi. Opowiedz jak wygląda teraz Twoje życie, upewnij ich, że masz kontrolę nad tym co Ciebie dotyczy, że poprzednie małżenstwo dało Ci wiele doświadczeń o które jesteś mądrzejsza, że nie jesteś już naiwną i niedoświadczoną dziewczynką, tylko dorosłą kobietą, która wie czego chce od życia. I że nie muszą się o Ciebie bać. Powiedz, że chcesz im przedstawić swojego chłopaka, z którym jestes szczęśliwa i poproś o życzliwe przyjęcie i zaufanie. Do tej pory ukrywałaś chlopaka przed rodzicami, nie rozmawiałaś o nim z nimi, mogli sobie pomysleć, że cos z nim nie tak.
Nie wyobrażam sobie, że rodzice mogą mieć pretensje do córki, że w miarę szybko pozbierała sie po emocjonalnej katastrofie, że chcą, by latami płakała i rozpamietywała porażkę.
Jak zorganizowac spotkanie? Poprostu powiedz rodzicom, że przyjdziesz z chłopakiem po to by mogli go poznać. Jestem pewna, że wszystko się ułoży dobrze.

3

Dziękuję za odpowiedź. Nastawiła mnie bardziej optymistycznie do tej sytuacji. Ale rozmowa nie będzie łatwa bo od mojego rozwodu nie potrafimy normalnie pogadać. Za każdym razem jak u nich jestem to czuję się "atakowana". Ale trzeba spróbować....

4

znam ten bol:) i wierz mi, ze lat mam wiecej niz Ty ale to nie sprawa wieku. Sa pewni rodzice, ktorzy zawsze beda traktowac swoje dzieci jak..male dzieci. Wtracac sie, radzic, krytykowac. I nawet zazdroscic sily zyciowej . No bo jak to, rozwodka a moze byc szczesliwa? Moja mamam uwaza, ze ja powinnam w celibacie juz do konca dni swoich pozostac, bo nie godzi sie tak z kwiatka na kwiatek. Mam to w nosie..powiem Ci..to moje zycie a nie moich rodzicow..masz prawo byc szczesliwa i nikt, nawet rodzice, nie maja zadnego prawa Ci tego zabronic. Ich juz nie zmienisz, nawet sie nie staraj, bo stracisz czasy i nerwy, skup sie na swoim szczesciu i przyszlosci..a i rodzicom z czasem przejdzie. Straca wszelkie argumenty jak Twoje zycie dowiedzie, ze sie mylili;)

5 Ostatnio edytowany przez daria1968 (2011-09-18 19:39:07)

Więc jeśli czujesz się atakowana i nie potrafisz się bronić - to tak naprawdę chyba nie wiele się zmieniłaś .Zaleca się takim kobietom jak ja czy Ty które żyją  lub żyły w toksycznych związek na tak zwane wstrzymanie aby nie wpakować się ponownie w podobny dramat...

Nie chodzi tutaj o lamentowanie latami ale o pracę nad sobą.

6

Ile czasu minęło od rozstania do Twojego wejścia w nowy związek?
Rozstanie, rozpad małżeństwa i rozwód to katastrofa, klęska żywiołowa, morze wylanych łez... Ale po największej nawałnicy zawsze wychodzi słońce.
Jak przedstawić rodzicom nowego partnera? Bardzo prosto - zaprosić rodziców na obiad do restauracji i powiedzieć: Mamo, tato oto mój nowy chłopak z którego kocham całym sercem. Poznajcie się.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Układam życie od nowa - rozwód

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024