Jak sprawdzić czy u niego - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sprawdzić czy u niego

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1 Ostatnio edytowany przez apoteoza (2011-09-16 19:21:00)

Temat: Jak sprawdzić czy u niego

wszystko ok? Sprawa dotyczy mojego byłego. Nasza relacja zawsze była zawiła. Rozstaliśmy się, po pewnym czasie odnowiliśmy kontakt, coś między nami iskrzyło ale niestety nie przetrwało. Postanowiliśmy się przyjaźnić ale za dużo było między nami emocji, żalu i się od siebie oddalaliśmy. Jednym słowem to taka huśtawka emocjonalna. Z sobą źle, bez siebie jeszcze gorzej. On wyjechał do pracy do innego miasta, ja sobie wszystko przemyślałam i napisałam mu że nasza przyjaźń nie ma sensu, że już nigdy nie będziemy przyjaciółmi, że już nie ma między nami tego co kiedyś, że wszystko się wypaliło, nie myślimy o sobie tak często i już nie tęsknimy. Napisałam też że nie musimy być wrogami ale przyjaciółmi też już nie będziemy. Zapytałam jakie jest jego zdanie na ten temat a on odpisał że też tak myśli. Od tamtej pory cisza z jego strony już od 2 tygodni. Zawsze coś napisał a teraz nic. Ja do niego napisałam co słychać u niego, kumple się o niego pytali, napisałam mu o tym a on nic, zero odzewu. Nie wiem co mam o tym myśleć. Może się obraził, może musi sobie wszystko przemyśleć itd. ale ja się zaczynam martwić. Nie chce już mu się narzucać, dość esów wysłałam. Jeżeli robi to specjalnie to nie chce mu dać tej satysfakcji. Ale ja się zaczynam martwić o niego. Wiadomo różnie przypadki chodzą po ludziach. On pojechał do pracy na wysokości, remontuje dach. Boję się czy się mu nic nie stało sad taka długa cisza jest do niego nie podobna. Pytanie do was mam takie i proszę o rady, może podsuniecie mi jakiś pomysł. Jak dyskretnie wybadać czy z nim wszystko ok? Nie znam tam nikogo kto z nim pracuje bo to sa ludzie z innych miast mi obcy, on obcych i zastrzeżonych nr nie odbiera. Jeżeli chodzi o jego kumpli to tych co znam nie mają tel i sami się mnie pytają czy on się do mnie odzywa. Jak wybadac czy wszystko z nim ok? No nie mam pomysłów. Na portalach społecznosciowych żadnych się nie udziela także też nic z tego. Po prostu chce uzyskać od niego jakiś znak życia i ok. Ja nie płacze że ojej były się nie odzywa a ja umieram z tęsknoty, ja się po prostu martwię że coś mogło się stać nie dobrego. Proszę podsuńcie jakieś rady.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak sprawdzić czy u niego

Hej. Uważam, że nie ma w tym jakiejś większej sprawy. Po prostu chłopak pomyślał racjonalnie i stwierdził, że... masz racje i wciela to w czyn. Ciekawa jestem z czyjej inwencji rozpadł się związek. Uważam, że to ma znaczenie, bo często jest tak, że ten kto dostał kosza godzi się na odnawianie znajomości pod pozorem przyjaźni a w gruncie rzeczy liczy, że uda się coś naprawić. Nie wiem jak było u Was, jednak życie nie jeden raz pokazuje, że budowanie przyjaźni na zgliszczach związku jest zbędną szarpaniną. Ot co, Przemyśl sama - nawet jakby coś napisał, to i tak do czego by to prowadziło? Rozumiem, że zaczynasz się bać;, ale zastanów się czy gdyby coś się stało to po prostu byś się nie dowiedziała. Złe wieści szybko się roznoszą. A jeśli naprawdę nie wiesz co robić, to może zadzwoń do jego mamy i po prostu spytaj.

3

Wiesz wydaje mi się, że wcześniej pisał do Ciebie, gdyż byliście przyjaciółmi a to zobowiązuje do kontaktu. Skoro jednak Ty uznałaś, że to nie wypali - on dał sobie spokój i skupił się na pracy, przez co może nie mieć czasu odpisać. A Twoje przyzwyczajenie do "zawsze coś napisał" niestety musi iść na bok. Skoro nic już Was tak naprawdę nie łączy, prócz przeszłości musisz zrozumieć, ze teraz będzie inaczej.
Jedynie co moge Ci poradzić to byś spróbowała zadzwonić do niego, bądź może wypytać się jego rodziny co się dzieje u niego (rodzeństwo).

4

witaj:) wierzę ,ze Ci ciężko i chciałabyś ,żeby się odezwał ,ale najprawdopodobniej on nie chce...i nie staraj sie za wszelką cenę kontaktować z nim jeżeli nie jesteście razem ,to najlepiej zerwać kontakt,byłam w takiej sytuacji jak Ty ,ale ja po rozstaniu już nigdy nie napisałam co u niego ...bo po co rozgrzebywać coś ,jeżeli się skończyło...

5

Ja myślę, że uraziłaś jego dumę i dlatego się nie odzywa. Można powiedzieć, że byłam/jestem w podobnej sytuacji. Ja zerwałam "przyjaźń" z moim eks, bo było mi za trudno, bolało mnie to, że miał dla mnie coraz mniej czasu, spotykał się z innymi "przyjaciółkami". W sumie to powiedziałam mu mniej więcej to samo, co Ty swojemu byłemu. Trzy razy właściwie zrywałam z nim kontakt. Po drugim zerwaniu kontaktu, powiedział mi, że obiecał sobie, iż da nam trzy szansy na tą całą przyjaźń - że nie mogę go ciągle odtrącać. Wcześniej, kiedy zrywałam z nim kontakt - odzywał sie do mnie prędzej czy później, najdłużej taka przerwa trwała chyba 3 tygodnie. Gdy po raz trzeci powiedziałam, że nie potrafię się z nim przyjaźnić i nie możemy się spotykać - zamilkł. Myślałam, że tak jak wcześniej się odezwie, ale on nawet nie wysłał mi życzeń na urodziny. I tak już prawie 4 miesiące minęły... Też się martwię co u niego, ale nie staram się o kontakt. Wiem, że nie jestem na to gotowa, że wpadłabym w to samo bagno, w którym byłam wcześniej. Ból ból ból... Trzeba wziąć na siebie odpowiedzialność za swoje słowa. Mężczyźni są bardzo dumni, przynajmniej niektórzy ;-) Kiedy im się powie coś takiego, to nie ma co się dziwić, że przestają się odzywać.
Nie martw się, Twojemu byłemu na pewno nic nie jest. Ja myślę, że po prostu boli Cię to, że przestał sie do Ciebie odzywać i po prostu szukasz wymówki, by się z nim skontaktować. Zastanów się tylko, czy warto. Ja żałuję, że dopiero za trzecim razem ten kontakt urwał nam się zupełnie...

6

Względem sprawdzenia co u niego. Masz jego numer poproś koleżankę albo lepiej kolegę może kogoś z rodziny (oczywiście takich których on nie pozna po głosie), aby przedzwonili do niego np z ofertą dotyczącą zapisania się do centrum medycznego. Firmy wysyłają tego typu oferty, a numery często wybierają losowo. Kiedy się odezwie niech ta osoba zada mu kilka pytań (masz tutaj możliwość zapytania o stan zdrowia), automatycznie będziesz wiedziała czy wszystko w porządku.

Pozdrawiam Tomek

7

A mi się wydaję, że szukasz dziury w całym. Napisałaś mu, że przyjaźni między Wami nie będzie, zapytałaś go o zdanie, a on przyznał Ci racje. To czego teraz oczekujesz? Nie jesteście już przyjaciółmi i to na Twoje życie. I ja nie dziwię się, że nie odpisuje.

Sama na własne życzenie stworzyłaś sobie tą sytuacje.
Może spróbuj napisać do niego smsa, że się martwisz i chciałabyś wiedzieć czy żyje i nic więcej.

8

Wydaje mi się, że skoro napisałaś mu, że nie możecie być przyjaciółmi itp. to nie powinnaś zbyt wiele wymagać. Może on nie potrzebuje kontaktu z Tobą, albo najzwyczajniej w świecie już go nie chce, bo ma ,,nowe'' zycie. Może ma tam kogoś, a sms-owanie z Tobą nie jest na miejscu?
Nie narzucaj się, jeśli bedzie miał potrzebę, to sam napisze. Nie wymyślaj zadnych czarnych scenariuszy- gdyby faktycznie (miejmy nadzieję, że nie) coś się stało, to napewno byś się o tym dowiedziała (świat jest mały)
Jeśli strasznie Cie to wszystko męczy i uspokoi cie to trochę, to może ,,przypadkiem'' spotkaj na ulicy kogoś z jego rodziny i zapytaj po prostu, jak on sobie radzi i co u niego słychać.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Jak sprawdzić czy u niego

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024