wlamanie na skrzynke mailową - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wlamanie na skrzynke mailową

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: wlamanie na skrzynke mailową

Jestem w trakcie rozwodu kilka dni temu będąc w sądzie i przeglądając akta dowiedziałam sie ze mąż dołączył moje maile które pisałam już po naszym rozstaniu z obecnym partnerem .
Czy te maile będą brane pod uwagę i czy mogę jakoś wyciągnąć konsekwencje za włamanie na skrzynkę mailowa?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wlamanie na skrzynke mailową

Naruszenie tajemnicy korespondencji (art. 267)

Art. 267

§ 1. Kto bez uprawnienia uzyskuje informację dla niego nie przeznaczoną, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do przewodu służącego do przekazywania informacji lub przełamując elektroniczne, magnetyczne albo inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Tej samej karze podlega, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem specjalnym.

§ 3. Tej samej karze podlega, kto informację uzyskaną w sposób określony w § 1 lub 2 ujawnia innej osobie.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

ROK       ART. 267 § 1-3
2010     1194
2009     982
2008     694
2007     616
2006     538
2005     430
2004     378
2003     362
2002     294
2001     259
2000     249
1999     182

Źródło: http://www.policja.pl/portal/pol/32/576 … t_267.html

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wlamanie na skrzynke mailową

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024