Kiedyś znalazłem taki fragment, który mówi wiele:
?Gdyby istniało jedno podstawowe prawo, odnoszące się do energii miłości, to brzmiałoby ono następująco: inni widzą i traktują cię dokładnie tak, jak widzisz i traktujesz siebie ty sam.
Nie mówiąc ani słowa, sam nieświadomie pokazujesz innym, jak traktujesz siebie.Ponieważ ty jesteś swoim pierwszym opiekunem, inni spoglądają na ciebie,poszukując wskazówek, dotyczących tego, ile miłości wymagasz. Dajesz im te wskazówki. To, jak ludzie mówią do ciebie, jak cię traktują, co myślą i czego oczekują od ciebie, odbywa się pod twoje dyktando. Czy zdajesz sobie z tego sprawę czy nie, sam tworzysz wzorzec, według którego inni nawiązują z tobą kontakt? - Cherie Carter Scott
Więc dbajmy o siebie, pokażmy innym ile jesteśmy warci, NIGDY nie myślmy o sobie , że jesteśmy beznadziejni i nic nie warci. Rozstania są bardzo trudne dla każdego z nas-ale ten ból mija i życie toczy się dalej. Nie próbujmy zmuszać ex do miłości i kontaktu z nami bo to przynosi odwrotny skutek. BĄDŹMY SOBĄ a życie będzie łatwiejsze i piękniejsze!!!!
tysz prowda! ![]()
dzięki za wzmocnienie :*
?Gdyby istniało jedno podstawowe prawo, odnoszące się do energii miłości, to brzmiałoby ono następująco: inni widzą i traktują cię dokładnie tak, jak widzisz i traktujesz siebie ty sam.
Nie mówiąc ani słowa, sam nieświadomie pokazujesz innym, jak traktujesz siebie.Ponieważ ty jesteś swoim pierwszym opiekunem, inni spoglądają na ciebie,poszukując wskazówek, dotyczących tego, ile miłości wymagasz. Dajesz im te wskazówki. To, jak ludzie mówią do ciebie, jak cię traktują, co myślą i czego oczekują od ciebie, odbywa się pod twoje dyktando. Czy zdajesz sobie z tego sprawę czy nie, sam tworzysz wzorzec, według którego inni nawiązują z tobą kontakt? - Cherie Carter Scott
Więc dbajmy o siebie, pokażmy innym ile jesteśmy warci, NIGDY nie myślmy o sobie , że jesteśmy beznadziejni i nic nie warci. Rozstania są bardzo trudne dla każdego z nas-ale ten ból mija i życie toczy się dalej. Nie próbujmy zmuszać ex do miłości i kontaktu z nami bo to przynosi odwrotny skutek. BĄDŹMY SOBĄ a życie będzie łatwiejsze i piękniejsze!!!!
Wydrukować, przykleić na lustrze i powtarzać jako afirmację 21 razy.
Bardzo dobry cytat.
Popieram, to prawda.
Najpierw My (zaczynamy od siebie), a potem samo pójdzie.
Dokladnie,przyleic na lustrze Badz na ścianie. He he. Bardzo mądry i prawdziwy cytat:)
Dzięki za wsparcie ostatnio(skończyłam 50) ciągle mam złe myśli,i brak wiary w siebie.
też się z tym zgadzam! Po moim rozstaniu z chłopakiem z którym byłam 5 lat, na początku sama szukałam kontaktu... z byle czym do niego zadzwoniłam, czy próbowałam chodzić w miejsca gdzie mogłam go spotkać... Przyniosło to odwrotny skutek! poniżyłam się tylko w ten sposób!!!
Kiedy wzięłam się trochę w garść i nie szukałam, nie dzwoniłam ani nie pisałam, to on sam szukał ze mną kontaktu...
Jestem pewniejsza siebie, lepiej mi sama ze sobą i widzę, że jemu też to się podoba... zaczęłam lepiej traktować siebie i ludzie też to zauważają! bo gdy widzisz szarą myszkę to przechodzisz obojętnie, gdy widzisz kogoś mega zakompleksionego to też od razu rzucają Ci się jego ułomności w oczy... a gdy widzisz kobietę która jest silna i chodzi z podniesioną głową? intryguje Cię...
Coś w tym jest!
Prawda!!! Super, że podjąłeś ten temat, myślę, że wielu osobom przyda się taki kopniak
. Do przodu!
Kiedy wzięłam się trochę w garść i nie szukałam, nie dzwoniłam ani nie pisałam, to on sam szukał ze mną kontaktu...
Jestem pewniejsza siebie, lepiej mi sama ze sobą i widzę, że jemu też to się podoba... zaczęłam lepiej traktować siebie i ludzie też to zauważają! bo gdy widzisz szarą myszkę to przechodzisz obojętnie, gdy widzisz kogoś mega zakompleksionego to też od razu rzucają Ci się jego ułomności w oczy... a gdy widzisz kobietę która jest silna i chodzi z podniesioną głową? intryguje Cię...
Coś w tym jest!
Jak bym słyszała sama siebie ![]()
Napisze, coś chyba wbrew sobie...... Serce każe co innego, rozum często zabrania. Piszę to TYLKO do facetów: schowajcie swoją dumę w kieszeń i jeśli naprawdę kochacie i jesteście tego pewni to walczcie bo warto!! każdy z nas musi zadbać o swoje szczęście.
Nigdy nie poddawaj się,
Zawsze idź pod prąd..
Do celu uparcie dąż..
Choć brak Ci siły, walcz do końca..
Miej swój honor, tak zostałeś wychowany od praojca..
I nie myśl pesymistycznie, że to tylko słowa,
bo słowa dają siłę by czyny budować..
Nie tłumacz się, że łatwo rzec..
Tylko wstań i walcz o następny dzień,
o każdą sekundę, o swój cień..
Masz rodzinę, przyjaciół, którzy pomogą
więc nie daj się codziennym trwogom..
Uśmiechaj się do świata, niech radość życie Twe przeplata..
I nie rób nic głupiego, bo potem się żałuje tego..
Pomyśl.. Jutro będzie lepiej i bądź szczęśliwym człowiekiem
MAM tylko nadzieję ,że jutro bedzie lepiej i tego sie trzymam (Dżem- Kołysanka i Tylko Ty i Ja- uwielbiam:) )
pozdrawiam
![]()
Jak nie wiesz co napisać-nic nie pisz. Łamiesz punkt 11 regulaminu forum.
moderatorka-apoteoza
No wlasnie .... ile w tym prawdy.