Staż w sądzie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

1

Temat: Staż w sądzie

Witam Panie. Mam nadzieje że mi pomożecie i że jak najszybciej odpowiecie mi na moje pytanie. Od poniedziałku mam  staż w sądzie rejonowym w moim mieście. Bedę go miała prawdopodobnie do stycznia chyba że mi przedłużą, wszystko się okaże, ale ja nie o tym. Otóż, chodzi o to iż 16tego września (za tydzien w piatek) odbieram swojego szczeniaczka i nie chce go zostawiać w pierwszych dniach w nowym domu na ponad 8 h (licze dojazdy) i mam pytanie. myslicie że moge wziąc sobie chorobowe na tydzien? (wtedy wypadnie drugi tydzien mojego stazu i poczatkiem 3 tyg. chcialabym wziac chorobowe). Miał ktos z Was kiedys staz na ktorym musial wziac chorobowe? musieliscie przyniesc L4? Dodam że na staz jestem skierowana z Urzędu Pracy i to oni mi płacą.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Staż w sądzie

girl z tego co się orientuje to chcąc mieć wolne na stażu - szczególnie jeśli będzie to l4, to musisz to udokumentować w urzędzie pracy. Inaczej mogą Ci ten staż po prostu cofnąć.
Poza tym trochę nie rozumiem Twojego podejście - chcesz brać wolne (tydzień wolnego) żeby spędzić ten czas z małym psem w domu? Ja rozumiem, że to szczeniak i potrzebuje opieki, ale z drugiej strony myślę, że Twojemu potencjalnemu pracodawcy należy się szacunek. Chorobowe w 3 tygodniu stażu na pewno nie będzie mile widziane w jego oczach. Nie możesz odebrać szczeniaczka na weekend ? wówczas będziesz mieć czas by się stworzenie zaaklimatyzowało, a w tygodniu może po prostu podpytaj w sądzie czy możesz przez ten jeden tydzień przychodzić w mniejszym wymiarze czasu. Zresztą są inne sposoby na to by zwierzakowi zapewnić poczucie bezpieczeństwa - można mu na początek zostawić jakąś szmatkę przesiąkniętą znanym mu zapachem.

3

Hmm, a myślisz że mogłabym np. 4 h być na tym stażu? a reszte do domu? To jest dobry pomysł smile

4

Tego nie wiem, możesz zapytać w urzędzie, który Cię kieruje na staż czy przez tydzień możesz skrócić wymiar do 4 h; jak też w sądzie na ten temat porozmawiać.

5

Ale z drugiej strony przecież każdy może w każdej chwili zachorowac i nikt na to wplywu nie ma... Moglabym nawet zachorowac w pierwszym tyg. i nic mi nie moga zrobic bo co? przeciez to nie moja wina...

6

waza jest praca niezwierze,oo pracy ci nie da

7

girl90 napisał/a:

Ale z drugiej strony przecież każdy może w każdej chwili zachorowac i nikt na to wplywu nie ma... Moglabym nawet zachorowac w pierwszym tyg. i nic mi nie moga zrobic bo co? przeciez to nie moja wina...

Opisujesz zamiar oszustwa z tytułu którego miałabyś otrzymywać chorobowe - pieniądze podatników - uczciwych ludzi. Dla zachcianki. Może czas dorosnąć? Fakt choroba nie wybiera - ale mam nadzieję, że akurat Ciebie dotknie kontrola z ZUS-u i wtedy się dowiesz, co grozi za takie gierki. Zmądrzej trochę, dla własnego dobra - lub ustąp miejsca na stażu osobie, która pracy potrzebuje i ją szanuje.

8

W 100% zgadzam się z Anhedonią - moje zdanie na ten temat jest identyczne. Widzę, że wolisz najprostsze rozwiązania i do tego jeszcze zupełnie nie moralne.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024