Jakie kremy Ziaji wybrać do cery mieszanej, trądzikowej ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jakie kremy Ziaji wybrać do cery mieszanej, trądzikowej ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: Jakie kremy Ziaji wybrać do cery mieszanej, trądzikowej ?

Lubię kosmetyki z serii ziaji i chciałabym znaleźć odpowiedni dla mojej cery krem z tej serii. Zakupiłam już krem ogórkowy ale nie jestem z niego zadowolona.. Dostałam ostatnio kosmetyki kozie mleko ziaji i zastanawiałam sie czy krem do twarzy z tej seri byłby dobry? Czy może krem herbikaplant o którym też duzo dobrego słyszałam?
Co myslicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie kremy Ziaji wybrać do cery mieszanej, trądzikowej ?

Ale to kozie mleko to chyba na zmarszczki?:P
Ja używam BIO aloesowy(do suchej i normalnej) i bardzo sobie chwalę, ale do trądzikowej to chyba seria NUNO? Kiedyś używałam i było ok;)

3 Ostatnio edytowany przez pina_mc (2011-09-05 15:52:30)

Seria NUNO. Też używam, jest ok. Są kremy:
- biały,
- brązujący o kolorze naturalnym i opalonym.

Jest tonik, żel do mycia, maseczka do twarzy, peeling.

4

Bardzo dobre są te kosmetyki z serii Nuno :)Fajny jest Peeling enzymatyczny big_smile

5

On coś robi z twarzą xD
Ale jak dla mnie to i tak Garniera nic nie przebije:P

6

Używałam garniera i nie dawał oczekiwanych efektów... A ta seria nuno z ziaji to myslicie że pomoże.. Dodam że mam 21 lat i już długo nie umiem uporać się z problemem trądziku, mimo iż nie jest on bardzo nasilony

7

hej, mam ten sam problem co Ty sad
ostatnio kupiłam z ziaji z serii herbikaplant krem bionawilżający z białą herbatą i uważam że jest jednym z najlepszych jakich do tej pory używalam (a trochę tego było) tym bardziej za taką cenę. Nawilża ale co najważniejsze nie pozostawia tłustego filmu.

8

Każde kremy jakie do tej pory używałam zatykały pory przez co powstawały nowe problemy... To wypróbuję ten krem, ale chyba trudno go dostać zauważyłam.. ? A co z serią nuno ?

9

blackeyes napisał/a:

To wypróbuję ten krem, ale chyba trudno go dostać zauważyłam.. ? A co z serią nuno ?

Też używam tego kremu, nawet polecałam go tu w jakimś innym wątku. Wcale nie tak trudno go dostać, ja akurat kupowałam w Auchan. Ale wiem, że w Rossmannie też jest, pewnie w wielu drogeriach można go kupić smile. Kupowałam go za jakieś 6-7 zł. Serię Nuno zdaje się, że używałam kiedyś, ale szczerze mówiąc nie pamiętam za bardzo jak to z nią było smile.

10

ja widziałam je w rossmanie, w superpharmie, w marketach... są wszędzie smile

11

No i zakupiłam krem Herbikaplant bionawilżający.. Wcale nie był łatwy w dostępie, bo ani w naturze ani w rosmannie ani w zadnych kosmetycznych sklepach go nie było. Dostałam go na szczęście w sklepie zielarskim za śmieszną sumę 5,5 zł.

Myślałam do tego o serii nuno ale komentarze na internecie mnie zniechęciły i zakupiłam w aptece żel do mycia twarzy ziaja med antybakteryjny, i mam nadzieję, że będzie lepiej wink

12

Blackeyes, w takim razie czekam na Twoją opinię co do niego smile
Ja mam chyba szczęście bo widzę go w dosłownie każdym supermarkecie ... ;D

13

Ja widziałam krem z serii Herbikaplant ale ten niebieski odżywczo kojący no i różowy przeciwzmarszczkowy, a zielonego bio nawilżającego nie widziałam nigdzie a zjeździłam dość dużo sklepów (a w małym mieście nie mieszkam także byłam zdziwiona). No ale najważniejsze, że go dostałam wink Jak na razie czekam na efekty wink Jedyne co w tej chwili mogę powiedzieć to fajnie, że szybko się wchłania i daje uczucie nawilżenia i nie jest taki tłusty, cera po nim się nie świeci wink Czyli jak na razie jest dobrze wink

Co do żelu do mycia twarzy to o "ziaja med kuracja antybakteryjna" przeczytałam w internecie i spodobały mi się komentarze, także postanowiłam wypróbować. Ta seria ziaja med dostępna jest tylko w aptece, więc to w jakimś stopniu może budzić większe zaufanie. Zapłaciłam za niego 10,50 także cena też dobra smile
Co do opisu to też wiele obiecują, i jestem ciekawa czy się to sprawdzi..
Napisane jest:

aktywny żel oczyszczający bez kompozycji zapachowej.
substancje czynne: kompleks proteinowo-cynkowy, alantoina, ekstrakt z lukrecji, prowitamina B5, "witamina surfaktantów" - substancje myjące pochodzenia roślinnego.

Profilaktyka trądziku.
ułatwia eliminacje sebum, odblokowuje pory, obniża aktywność gruczołów łojowych.

Redukcja trądziku.
łagodzi zmiany trądzikowe, skutecznie wygładza naskórek.

Kompensacja.
utrzymuje optymalny stopień nawilżenia, przywraca skórze naturalne PH.

Faktycznie jest bez zapachowy, co jest dość fajne.
Nie pieni się, co może niektórym przeszkadzać, bo jest to żel troszkę rzadki. Mnie to akurat nie przeszkadza więc jest okey wink

Czekam na efekty i na pewno będę pisać czy mi pomógł, mimo iż nie mam wielkich kłopotów z trądzikiem. Mam tylko małą "kaszkę" na czole i czasami wyskakuja mi jakieś "niespodziewanki"...

14

A aktualnie? Jakie spam  są warte uwagi? Część z tych co wymieniłyście, już jest z tego co wiem trudniej dostępna, wyszły nowe, ale czy coś godnego uwagi?

15

Ja też jestem zadowolona z serii Nuno Ziaji (korzystam z peelingu). Dodatkowo nakładam krem na dzień Sevolium. smile
Dziewczyny, Sevolium ma fajne opinie w necie (na medme), więc też serdecznie polecam. smile

16

Skład tych kremów Zjaji jest tragiczny ja wiem fajne bo tanie, ale osobiście bym tego na skórę nie kładła. Cera po takim kremie nie błyszczy się choćby ze względu na zawartość soli aluminium, to jest toksyczne...

17

Z ziaja używam żel z liści manuka, sparwdza się rewelacyjnie jeśli chodzi o oczyszczanie, do tego na mój trądzik stosuje rano i wieczorem krem sevolium, który ładnie zredukował mi trądzik i wyrównał koloryt skóry.

18

Cześć ja używam takiego samego zestawu jak asia_wilk i jestem bardzo zadowolona bo nie mam już nowych wyprysków, pozbyłam się większości starych, do tego cera jest gładka i nawilżona smile

19

Ja mam cerę trądzikową (mam trądzik różowaty) i niestety seria ziaja med (takie biało różowe opakowanie) nie zadziałała na mnie tak jak oczekiwałam . O tyle o ile zawsze byłam zadowolona z działania kosmetyków tej firmy, tak krem, który miał mi pomóc zredukować zaczerwienienia, jedynie ją nawilżył. Dobre i to, ale zamieniłam go na aknerose, który rozprawił się z pajączkami (chociaż myślałam że to awykonalne). A co do ziaji to mam pytanie, czy orientujecie się czy używał ktoś serii GDanskin? zastanawiam się czy mogłabym go stosować jako tonik do mojej cery. Słyszałam dobre opinie.

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Jakie kremy Ziaji wybrać do cery mieszanej, trądzikowej ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024