Dlaczego niektórzy uważają nas za idiotów? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Dlaczego niektórzy uważają nas za idiotów?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Dlaczego niektórzy uważają nas za idiotów?

Czuję się jakoś tak niewyraźnie... Już sama chwilami nie wiem, co o tym sądzić. Mam kolegę, nazwijmy go X, którego bardzo lubię. Do tej pory zawsze wydawał mi się w porządku i dobrze się z nim dogadywałam. Ale ostatnio miała miejsce dziwna sytuacja. W niedzielę wyjechałam za miasto porobić zdjęcia. W pewnym momencie zadzwonił mój kolega, nazwijmy go Y i poprosił, żebym przyszła na rynek. Napisałam mu, że jest to niemożliwe, gdyż jestem 10 km pod miastem. Bardzo nalegał, w końcu umówiliśmy się, że wpadnę za jakieś 1,5 h. Gdy się spotkaliśmy, zaczął mówić, co u poszczególnych znajomych. Nagle wspomniał,  że X zamierza pracować przez wrzesień w naszym mieście, że obydwoje będą robić przy budowie pewnego obiektu. No i tutaj nastąpiła cała opowieść. Dodam, ze była z nami jego dziewczyna, a moja kumpela z gimnazjum, która poszła na chwilę do sklepu. Po chwili do Y zaczął dzwonić telefon, odrzucał kolejne połączenia. To mnie jakoś tak zainteresowało. W końcu za którymś razem odebrał i widać było, że jest bardzo zdenerwowany. Rzucał hasła:"tak, już powiedziałem. No pewnie, że rybka połknęła haczyk". Niby nic takiego.  Gdy zostałam sama z kumpelą, bo kolega poszedł szukać toalety, to mówię:"Y będzie teraz ciężko pracował na budowie, pewnie nie będzie miał sił, by dokończyć remont waszego mieszkania". Kumpela się bardzo zdziwiła, bo jej chłopak wcale nie zamierza iść na żadną budowę, ma załatwioną pracę w sklepie z farbami. Tak jakoś się zgadałyśmy i umówiłyśmy się, że sprawdzi, z kim rozmawiał. Okazało się, że z moim drugim kolegą X. I w tym momencie poczułam się jak idiotka, której pociska się jakieś kity, by samemu mieć dobrą zabawę. Po raz kolejny zawiodłam się na osobie z mojego otoczenia. Niby to nie był przyjaciel, tylko kolega, ale głupio się czuję, gdy ktoś ma mnie za idiotkę, której można wmówić każdą głupotę. Ale umówiłyśmy się z kumpelą, że pociśniemy im taki kit, żeby się zbłaźnili przed większym audytorium. Nie wiem, co sprawia, że tak wiele osób uważa mnie za naiwną idiotkę i lubi się bawić w pociskanie mi kitów.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dlaczego niektórzy uważają nas za idiotów?

Współczuję, rzeczywiście wygląda to tak jakby chcieli sobie z Ciebie zrobić żarty, oszukać Cię.
A Twoje rozżalenie wynika z tego, że byłaś już tak oszukiwana ?

3

powiem Ci,ze tez mialam takiego kolege,tylko on ewidentnie ma problemy ze soba bo kazdemu wciska kit, poprostu ja na twoim miejscu bym go olala,i X  i Y, jak beda dzwonic i cos chciec to nie odbieraj albo wogole badz asertywna i odmawiaj ich zachcianek. poniewaz szkoda twoich nerwow, chyba nie chcesz ciagnac znajomosci z takimi ludzmi? kolezanka widac jest spoko,ale nie licz ze razem cos na nich wymyslicie,bo to wkoncu jej chlopak. a Ty sobie nie mozesz pozwolic na takie traktowanie z ich strony,ja olałam takich ludzi i o wiele lepiej mi sie zyje,nie musze znosic tych paranoi,pozdrawiam:)

4

W ogóle wcześniej miałam taką jazdę z dalszą koleżanką. Też o tym pisałam. Opowiadała mi jak to ma ciężko, że w ogóle pisze pracę magisterską, a jeździła sobie z chłopakiem na rowerze w tym czasie... Ja nie wiem, czy ludzie uważają, że łyknę każdą brednię... Takie próby przekrętów i kombinowanie zawsze przyuważę. Może wynika to z faktu, że wyglądam na delikatną kobitkę i każdy myśli, że jestem też naiwna i głupiutka...

5

tez zauwazylam ze ludzie lubia wciskac kit naokolo oczekujac ze wszyscy im uwierza nawet jesli klamstwo zostalo wyeksponowane na ekranie i przy 20 milionowej publicznosci...

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Dlaczego niektórzy uważają nas za idiotów?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024