Jak odzyskać sprzęty i pieniądze od byłego? I czy to możliwe? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Jak odzyskać sprzęty i pieniądze od byłego? I czy to możliwe?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

Temat: Jak odzyskać sprzęty i pieniądze od byłego? I czy to możliwe?

Witam

Proszę o radę.
Rozstałam się z narzeczonym, właściwie bez słowa wyjaśnień, powiedział, ze to koniec. Dramat przeżyłam. W trymiga wróciłam z zagranicy, gdzie wówczas pracowałam i chciałam może coś naprawić- nie wiedziałam co się dzieje. Gdy weszłam do mieszkania, wszystko było już popakowane, powkładane w pudła, zostały tylko moje ubrania i rzeczy osobiste. Zaczął te pudła wynosić do auta, prawie słowem się nie odezwał. W trakcie związku kupowaliśmy sobie do mieszkania wszystko. Pralkę, lodówkę, blender, mikrofalówkę, kuchenkę, itd. Cały sprzęt AGD. Wszystko razem, za wspólną gotówkę. Nie braliśmy faktur, tylko paragony. Co miesiąc robiłam mu przelew, bo razem płaciliśmy też za mieszkanie. Na dodatek, na lodówkę dostaliśmy pieniądze od mojej mamy. Mama ma ciężką sytuację, a mimo to uskładała dla nas te pieniądze... Umówiliśmy się, że oddamy jej po połowie. Nawet nie wiedziałam, co wtedy wynosił. Ja miałam wziąć swoje ubrania i kosmetyki i jechać do mamy, która mieszkała ponad 100 km od nas. Płakałam, prosiłam o wyjaśnienia, o rozmowę. Rzucił coś zdawkowo. Dowiedziałam się, że jego poprzednia dziewczyna wzięła kredyt na remont poddasza w domu jego matki. Nie wiem czy go spłacił. W każdym razie- wydaje mi się, że on i jego matka może ułożyli sobie plan? Może to tak miało być, że ona kupi materiały na wykończenie domu, ja sprzęty AGD, a następna może wynajmie ekipę remontową? Nie chcę się kontaktować z jego byłą, bo samo to, że się upominam o kasę wydaje mi się żenujące. Czy da się odzyskać moją część pieniędzy od niego? Jak mogę na niego wpłynąć? Co robić? Ja wiem, że to tylko rzeczy. Ale jest mi cholernie przykro, że jakaś inna kobieta i on będą korzystali z tego, na połowę czego ciężko pracowałam. No a mnie samej też się nie przelewa... Nie lubię się upominać o kasę... A pieniędzy mojej mamie też nie oddał i wobec niej też jest mi głupio :-/ Pomóżcie, proszę.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Skubanica (2011-08-24 01:31:34)

Odp: Jak odzyskać sprzęty i pieniądze od byłego? I czy to możliwe?

Przypomnij mu, że ma dług u Twojej Mamy i chciałabyś odzyskać lodówkę. Zadzwoń do niego i powiedz, to prosto z mostu. Jeżeli macie rozstać się raz na zawsze, to pozałatwiajcie wszystkie sprawy do końca, aby iść przez życie z czystym kontem, nie z nie powyjaśnianymi sprawami. Uważam, że nie masz się co czaić. Wnioskuję z tego co piszesz, że więcej ponad tą lodówkę i uregulowanie długu nie uda Ci się wyciągnąć. Skoro nie był skłonny do wyjaśnień dlaczego nie chcę z Tobą być, to równie dobrze może nie być skłonny do dzielenia się wspólnym sprzętem, czy pieniądzmi. Mimo to zawsze odzyskasz chociaż tą (tak mi się wydaje) najważniejszą część.
Rozmowy o pieniądzach zwykle nie należą do najprzyjemniejszych, ale o swoje czasem trzeba się upomnieć. To, że upominasz się o pieniądze wcale nie jest żenujące. To Twój ex narzeczony powinien być zażenowany tym, że sam nie podjął rozmowy na ten temat.

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Jak odzyskać sprzęty i pieniądze od byłego? I czy to możliwe?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024