Dziwne zachowanie włosów - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Dziwne zachowanie włosów

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Dziwne zachowanie włosów

Witam,
Wiem, że jest to forum dla kobiet. Ale może uzyskam pomoc smile.

Od dość dawna po umyciu włosów zacząłem zaczesywać je na bok, przed takim 'nawykiem' zawsze czesałem je do przodu. Jako, że nie mam zbyt długich włosów zawsze wyglądało to tak, w lato włosy robiły się lepkie, tzn. jak skorupa/kopuła.
Po umyciu zaczesywałem je na bok( lekko stały) rano, masakra...
Włosy były jakby zlepione, uklepane. Problem w tym, że tak jest chyba tylko w lato( chociaż zimą też tak bywa). Po 2-3 dniach włosy stają się bardziej tłuste i wtedy mogę je układać dowolnie według własnych uznań Smile, w czym problem?.
Chciałbym móc układać tak włosy od razu następnego dnia po umyciu,
- może używam za dużo szamponu?
- co robić z włosami po ich umyciu?(zaczesywać na bok czy?)

Włosy po umyciu wyglądają świetnie i mogę je ułożyć jak chcę, nęka mnie to od kilku lat. Z tym, że nie zwracałem na to uwagi, ale mam już tego dosyć. Czekać kilka dni by móc je układać odpowiednio, w czym może tkwić przyczyna?.
Dodam też, że po umyciu włosy są puszyste i lekko suchawe, po kilku dniach... Bardzo dobrze się układają i tak jak chcę Smile, nie są wtedy suche ale nie są też na tyle tłuste by było to widać.
W czym tkwi problem? co robię źle?.
Pamiętam, że kiedyś jakimś sposobem włosy nie były takie, ale sam już nie wiem z tego wszystkiego co jest nie tak Sad.
Proszę o poradę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziwne zachowanie włosów

Pierwsze o czym pomyślałam to to, że być może niedokładnie spłukujesz szampon/odżywkę. A druga rzecz: używasz w ogóle jakiegoś balsamu/odżywki do włosów? Być może używasz tego zbyt często (chodzi mi o balsam). Sama kiedyś stosowałam te preparaty zamiennie, teraz wiem, że to zupełnie różne rzeczy. A tak z drugiej strony to taka już chyba natura włosów- rzadko kiedy z nami same z siebie współpracują i chcą się układać smile

3

Hmm.. moim zdaniem
To jest tak: jednego dnia umyjesz włosy i od razu możesz je fajnie ułożyć tak?
Dzieje się tak dlatego, że włosy są suche, ale tylko na powierzchni włosa, natomiast mokre "w środku"
A "mokre" włosy lepiej się układają,
Następnego nia (24h po umyciu) włosy są dokładnie suche (nawet wewnątrz)
A kolejne dni włosy sa coraz bardziej tłuste (nawet jeśli nie widac) i znów fajnie się układają.

Wniosek taki, że twoje włosy nie są podatne na stylizację (zresztą jak większość krótkich włosow)

Ale to nie problem, na rynku istnieje dużo preparatów do układania włosów
(żele, woski, pianki, gumy, lakiery brylantyny)
Wypróbuj co byłoby dla Ciebie dobre,
możesz również spytać u fryzjera jakie kosmetyki byłyby najlepsze do Twojego typu włosow
pozdrawiam wink

4

Nie używam balsamów/odżywek kiedyś kilka razy zastosowałem, ale to było dość dawno.

,,A tak z drugiej strony to taka już chyba natura włosów- rzadko kiedy z nami same z siebie współpracują i chcą się układać''

Nie zgodzę się z tym, jak wcześniej wspomniałem jakimś sposobem uzyskałem kiedyś konkretną 'formę' włosów ;d, nie były ani suche, ani w stanie w którym nie dałoby się ich ułożyć. Wspomniałem też wcześniej o porach roku, w zimę bodajże niezależnie od dł. moich włosów taki problem ustępował po 1 dniu, w lato.....
Nie mam aż tak krótkich włosów (10mm czy 15) mam bardzo gęste włosy, nie wiem jak uzyskać pożądany efekt, dzisiaj spróbowałem użyć mniej szamponu i zostawić włosy w nieładzie 'buszu' ;d. To co odstawało lekko uklepałem, moje włosy mają taką tendencję, że nie potrzebuję żelu żeby ułożyć sobie daną fryzurę smile, jedynym warunkiem jest to że włosy muszą mieć trochę cm. np. 3.
Jak mam krótkie, oczywiście używam ww preparatów.
Lecz ciągle nie mogę dojść do tego, żeby mieć konkretny efekt. Nie układam włosów na 'pazia' czy nie uklepuję ich, po umyciu staram się śmiesznie przegarnąć je na drugą stronę, dzień później takie już zostają i na drugą stronę nie idzie ich ruszyć, a co dopiero trochę je nastroszyć wink.
Macie jakieś sugestie, co mogę pomijać lub co może wspomóc poszukiwany efekt?.

5

Racja powinnam tam dopisać, że taka natura moich włosów, troszkę uprościłam smile
A może byś zaczęła jakieś odżywki używać? Moim włosom to ogromnie pomaga.
A moja propozycja jest w takim razie taka: przejdź się do jakiejś dobrej fryzjerki/fryzjera, niech ona włosy obejrzy i na pewno coś Ci poradzi. Na pewno więcej niż my tutaj, bez możliwości pomacania włosków smile

6

ułuż je bezpośrednio po umyciu to odczekaj aż wyschną to takie zostaną wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA WŁOSÓW » Dziwne zachowanie włosów

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024