Za 4 miesiące mam maturę... Chodzę do elitarnej szkoły gdzie wszyscy są dobrzy... ale ja nie mam dobrych wyników chociaż też się uczę, ale wiem, że powinnam więcej... Niestety, ale muszę przyznać, że na tle reszty klasy wypadam raczej słabo i moje wyniki nie zachwycają. Wszyscy naprawdę świetnie się uczą, chociaż też nie przychodzi im to ot tak, bo większość uczniów pobiera korepetycje lub uczestniczy w różnorakich kursach. Poradźcie mi proszę jakie znacie inne, tańsze metody skutecznego uczenia się? macie może jakieś sposoby na motywacje i żeby nauka łatwiej do głowy wchodziła?? Ja niestety mogę się czegoś uczyć, nawet przez dłuższy okres czasu, a po pewnym czasie mam wrażenie, że cała wiedza się ulotniła. Bardzo mnie to demotywuję i zniechęca do dalszej nauki, ponieważ nie widzę zadawalających efektów. Jak się zmotywować do nauki? Problem jest naprawdę palący, bo jak już wcześniej wspomniałam niedługo mam maturę.
Jeśli moja motywacja się nie poprawi to czarno widzę moje wyniki i szansse na wymarzone studia ;/
Co robić?