sprawdzone sposoby na motywację do nauki - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » sprawdzone sposoby na motywację do nauki

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: sprawdzone sposoby na motywację do nauki

Za 4 miesiące mam maturę... Chodzę do elitarnej szkoły gdzie wszyscy są dobrzy... ale ja nie mam dobrych wyników chociaż też się uczę, ale wiem, że powinnam więcej... Niestety, ale muszę przyznać, że na tle reszty klasy wypadam raczej słabo i moje wyniki nie zachwycają. Wszyscy naprawdę świetnie się uczą, chociaż też nie przychodzi im to ot tak, bo większość uczniów pobiera korepetycje lub uczestniczy w różnorakich kursach. Poradźcie mi proszę jakie znacie inne, tańsze metody skutecznego uczenia się? macie może jakieś sposoby na motywacje i żeby nauka łatwiej do głowy wchodziła?? Ja niestety mogę się czegoś uczyć, nawet przez dłuższy okres czasu, a po pewnym czasie mam wrażenie, że cała wiedza się ulotniła. Bardzo mnie to demotywuję i zniechęca do dalszej nauki, ponieważ nie widzę zadawalających efektów. Jak się zmotywować do nauki? Problem jest naprawdę palący, bo jak już wcześniej wspomniałam niedługo mam maturę.
Jeśli moja motywacja się nie poprawi to czarno widzę moje wyniki i szansse na wymarzone studia ;/

Co robić?

Zobacz podobne tematy :
Odp: sprawdzone sposoby na motywację do nauki

Trzeba myśleć pozytywnie. Odrzucić strach wink Strach zazwyczaj paraliżuje i nie można skupić się na nauce...
Podziel sobie materiał i powtarzaj, powtarzaj, powtarzaj wink Na spokojnie wink

3

dasz sobie radę.

tylko pracuje, jak Panna Katarzyna mówi, powtarzaj.

4

ale czasami trudno mi się wziaść do nauki...

5

no to mi tak samo.

ja czasammi wszystko robie, byleby sie nie uczyc... spprztaam itd.
musisz sobie uswiadomi, ze to nie chodzi czy sie chce czy nie, tylko, ze musisz smile

6

Pamiętam jak mnie było ciężko wziąć się do nauki, ale w końcu zawsze jakoś się przysiadło. Myślałam sobie wtedy, że robię to dla siebie:) uczę się bo  chcę iść na studia,a bez db zdanej matury nie mam na to szans. A jak myślałam, Boże...żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce to -to wyznaczałam sobie nagrodę. Np za 3 godziny nauki mogę potem się spotkać na godzinę z koleżanką itd...
Poza tym jadłam żeń szeń:) i zawsze myślało mi się lepiej:) I najważniejsze wiara w siebie...bo kto się tego nie nauczy jak nie Ty?:)
Powodzenia!

7

5 lat minęło, ale sposoby zostały pewnie te same wink Mi "z wiekiem" coraz trudniej za naukę się zabrać, ale jedno pewne - muszę mieć wyłączonego kompa, a gdy już muszę się z niego uczyć, to żadna inna stronka. I postanawiam sobie "pół godziny i przerwa" - i to chyba najbardziej motywuje wink

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » sprawdzone sposoby na motywację do nauki

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024