Kulka po pachą ... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kulka po pachą ...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Kulka po pachą ...

Od dłuższego czasu pod pachą mam dużą widoczną kulkę.
Nigdy nie zastanawiało mnie to , co to może być.
Jednak ostatnio mojej koleżance też pojawiła się taka kulka.
Od razu poszła do lekarza (ja zwlekam do tej pory)
dostała dwa skierowania do szpitala, antybiotyk i jakąś maść.
Różnica naszego problemu, polega na tym,że ona ma tą kulke bardzo malutką i czerwoną.
Nie może nawet ręki podnieść do góry.
Ja natomiast mam to już z kilka miesięcy, z tym , że ona urośnie to swoich rozmiarów, troszkę poboli i się chowa, za jakiś czas znów sie pojawia pod tą samą pachą.

Jak myślicie , co to może być?
Czym może grozic?
Któraś z was spotkała się z czymś takim?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kulka po pachą ...

Radzę iść Ci jak najszybciej do lekarza. Pamiętaj, nie zwlekaj z tym!

3

Ayesha napisał/a:

Radzę iść Ci jak najszybciej do lekarza. Pamiętaj, nie zwlekaj z tym!

Wiesz coś na ten temat?
Może napiszesz coś więcej na ten temat jeśli wiesz.

4

W Twoim przypadku może to być powiększony węzeł chłonny, a to z kolei może mieć różne przyczyny. Tak czy siak - wizyta u lekarza konieczna.

5

Wiesz co, ja miałam kiedyś taki przypadek. Wyskoczyła mi kulka pod lewą pachą, przez którą nie mogłam podnieść ręki do góry. Spanikowana, z najgorszymi wizjami przed oczami, poszłam do lekarza. Pierwsze jego pytanie było: kiedy miałam okres. Jak się okazało ta kulka wyskoczyła mi przed okresem, za 2 dni już zniknęła, po czym po jakimś czasie (znów przed okresem) znów się pojawiła. W moim przypadku to było niegroźne, ale na wszelki wypadek dobrze by było, gdyby obejrzał Cię lekarz. Nie zaszkodzi a Ciebie uspokoi wink

6

Megi87 napisał/a:

Wiesz co, ja miałam kiedyś taki przypadek. Wyskoczyła mi kulka pod lewą pachą, przez którą nie mogłam podnieść ręki do góry. Spanikowana, z najgorszymi wizjami przed oczami, poszłam do lekarza. Pierwsze jego pytanie było: kiedy miałam okres. Jak się okazało ta kulka wyskoczyła mi przed okresem, za 2 dni już zniknęła, po czym po jakimś czasie (znów przed okresem) znów się pojawiła. W moim przypadku to było niegroźne, ale na wszelki wypadek dobrze by było, gdyby obejrzał Cię lekarz. Nie zaszkodzi a Ciebie uspokoi wink

Tak samo jak ty , ja boję się pójść do lekarza.
W internecie wyczytałam , że to może być rakowe.
Koleżanka opowiadała mi , że ktoś tam z jej rodziny miał ta kulkę i
tej kobiecie amputowali pierś .
Ja należę do osób , które wolały by nie wiedzieć hmm
Wolę się domyślać , lub dowiedzieć od was.
Głupie myślenie , wiem , ale cóż taka już jestem.

7

Nie ja tylko moja ciocia. Też miała kulkę pod pachą i między piersiami. Nowotwór śródpiersia. Nie będę tu opowiadać jej historii, ale uważam, że jeśli kobieta zauważy w okolicach piersi coś niepokojącego MUSI natychmiast iść do lekarza. Może to być rakotwórcze, ale mogą też być węzły chłonne.

8 Ostatnio edytowany przez Megi87 (2011-08-11 18:41:28)

Całusek napisał/a:

Tak samo jak ty , ja boję się pójść do lekarza.
W internecie wyczytałam , że to może być rakowe.
Koleżanka opowiadała mi , że ktoś tam z jej rodziny miał ta kulkę i
tej kobiecie amputowali pierś .
Ja należę do osób , które wolały by nie wiedzieć hmm
Wolę się domyślać , lub dowiedzieć od was.
Głupie myślenie , wiem , ale cóż taka już jestem.

Heh, widzę, że z Ciebie taka panikara, jak ze mnie wink
Uwierz mi, bardzo się bałam iść do lekarza, ale z drugiej strony nie wyobrażałam sobie nie iść, bo zadręczyłabym się samym myśleniem. Jak tłumaczył mi lekarz, rak w początkowej fazie nie boli, więc mnie to co nieco uspokoiło. Często badam sobie piersi i gruczoły pod pachami, więc kontroluję sytuację na bieżąco. Gdyby wcześniej coś się pojawiło niepokojącego, to już bym sygnalizowała. Moja prababcia zmarła na raka piersi, więc tym bardziej pobiegłam do lekarza, też myśląc, ze zostały mi miesiące życia. Na szczęście było to tylko chwilowe, spowodowane zmianami hormonalnymi przed okresem.

Tobie, Kochanie, mimo wszystko radzę iść do lekarza. Nie gryzą a mogą pomóc wink A siedząc z założonymi rękami, czytając opinie na różnych forach, niepotrzebnie się nakręcasz i boisz. Bo to, że masz tę kulkę pod pachami nie musi zaraz oznaczać raka, ale warto by było, żeby lekarz jednak ją obejrzał. Pamiętaj, że rak we wczesnej fazie rozwoju jest całkowicie wyleczalny i wykazujesz się dużo nieodpowiedzialnością bagatelizując problem wink
Chcesz się wykończyć samym myśleniem i zamartwianiem się? Za to wizyta u lekarza trwa parę minut i dzięki temu odzyskasz spokój ducha wink

Aha, jeszcze jedno. Chcesz się dowiedzieć od Nas? Ale przecież my Cię nie widzimy i na podstawie tego, co piszesz nie możemy określić, co to Ci tam pod tą pachą wyskoczyło. Ja Ci mówię, ubieraj się i przespaceruj się do lekarza. Masz dzieciaka, masz dla kogo żyć. O Nim pomyśl, zrób to dla Niego. To powinien być wystarczający argument wink

9

Masz dzieciaka, masz dla kogo żyć. O Nim pomyśl, zrób to dla Niego. To powinien być wystarczający argument wink

otóż to.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Kulka po pachą ...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024