czy rozmowa z partnerem o seksie jest ważna? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy rozmowa z partnerem o seksie jest ważna?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: czy rozmowa z partnerem o seksie jest ważna?

Cześć, mam takie pytanie, jak bardzo ważna rozmowa jest z partnerem o seksie?
o czym dokładnie rozmawiać? i jak rozpoczynać taką rozmowe?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy rozmowa z partnerem o seksie jest ważna?

Powiem wręcz, że jest obowiązkowa. O czym rozmawiać? A no o zabezpieczeniu przede wszystkim (bo każdy facet z którym sypiasz może być potencjalnym ojcem Twojego dziecka), o tym, czego oczekujecie, na co się godzicie na co nie.
A czy to będzie Twój pierwszy raz?

3

z zabezpieczeniami nie ma problemu, kiedy mozemy to kochamy sie bez nich. On jest ostrozny i kupuje prezerwatywy.
najgorzej, ze ani ja, ani on nie zaczynamy tego tematu.
wiec ciezko mi, i nie wiem co dalej .

4

A może to współżyciu kiedy będziecie leżeć w swoich ramionach powiedz "kochanie powiedz mi, jak najbardziej lubisz", czy jakiekolwiek inne pytanie, na które chcesz znać odpowiedź.

5

no to tez jest jakies wyjscie, to rozmawiamy, fakt, ale rozmowa konczy sie na odpowiedzi na tym jak nam bylo.
chodzi mi bardziej o rozmowy np o jego fantazjach .

6

A jak długo jesteście parą ?

Wystarczy spontanicznie zapytać "Kotku czego chciałbyś spróbować w łózku" albo podczas pieszczot zapytać "Dobrze"? albo niech sam nakierowuje rękę, wtedy też poznajemy swoje wzajemne potrzeby wink

7

para jestesmy 7 miesiecy, wspolzyjemy od 5..
myslalam moze, zeby np wieczorem gdy lezy juz w lozku napisac, czego oczekuje , czy na co ma ochote, czy po prostu jakie ma fantazje.

8

napisać sms-a, byloby mi latwiej

9

Też możesz , lecz ja osobiście wolałabym wprost. Dlatego , sama często rozmawiam z Moim Partnerem o wzajemnych oczekiwaniach , mówimy sobie czego pragniemy i dla nas nie jest to temat tabu.
Po prostu w cztery oczy rozmowa często jest lepsza niż taka przez sms, przez sms można źle się zrozumieć , rozmowa nie jest tak efektowna, dlatego polecam w cztery oczy. Może się wstydzisz, ale naprawdę nie ma czego. Kochacie się, jesteście razem, to i rozmowa powinna być naturalna, żeby Wam w łóżku było jak najlepiej wink

10

rozkochaj napisał/a:

z zabezpieczeniami nie ma problemu, kiedy mozemy to kochamy sie bez nich. On jest ostrozny i kupuje prezerwatywy.

Ja bym zwróciła uwagę na to co zacytowałam. Jak to UWAŻACIE?! Mam nadzieję, że ZAWSZE używacie prezerwatywy jeśli nie innego zabezpieczenia. Wiele dzieci jest na tym świecie, które powinny mieć na drugie "przecież uważałem".

Co do Twojego pytania. W sumie wiem, że ludzie najpierw robią, a potem myślą zwłaszcza jeżeli chodzi o seks, ale ja wychodzę z założenia, że jak się nie umie o nim rozmawiać z partnerem to nie powinno się go uprawiać. Najlepiej rozmawiać wprost. Może najpierw sama o tym poczytaj w necie, np o innych pozycjach, opiniach innych, wysuń jakieś wnioski i dopiero potem zapytaj partnera co myśli o takiej a takiej pozycji lub jakie ma propozycje na urozmaicenie pożycia.

11

moim zdaniem tez powinnam przelamac lody i zaczac pierwsza oo tym rozmawiac, potem na pewno bedzie juz nam latwiej..
bo po prostu jestem ciekawa czy chcialby cos zmienic czy nie..

12

nie zawsze sie zabezpieczamy, przeciez istenieje cos takiego jak kalendarzyk i mozna okreslic dni nieplodne bardzo precyzyjnie..

13 Ostatnio edytowany przez kaisa_malene (2011-08-08 23:31:13)

No więc niestety nie można ocenić dni niepłodnych bardzo precyzyjnie. Cykl nigdy nie jest idealnie równy (ja np. teraz nie dostałam w ogóle okresu, a w ciąży na pewno nie jestem), a temperatura ciała też Cię może zmylić jeśli się lekko zaziębisz. Szczerze to Ci zazdroszczę beztroskiego podejścia, bo ja bez tabletek się za seks nie zabieram, mowy nie ma. Nawet prezerwatywy mnie nie przekonują.

14

jesli sie uwaza, i wgl podejscie wcale nie jest beztroskie
moje drogie, zreszta odchodzicie od tematu, bo nie o tym byla mowa.

15 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2011-08-08 23:32:45)

To jak , pogadasz z Nim? Rozmowa o swoich potrzebach jest naprawdę ważna, to Twój facet, czego się tu wstydzić?!
Kochana, kalendarzyk to rosyjska ruletka, lepsze jest już :
Naturalne Planowanie Rodziny obejmuje następujące metody:
- metoda owulacyjna (Billingsa),
- metoda termiczna,
- metoda objawowo-termiczna,
- metoda laktacyjna niepłodności poporodowej.

z tym, że warto tu mieć regularny okres itp, ja np nie mogłabym bo mam problemy hormonalne i potrafię mieć okres co 3 miesiące , serio

ja osobiście stosuję prezerwatywy, kogoś nie przekonują , mnie tak :]

mniejsza ..

16

rozkochaj napisał/a:

nie zawsze sie zabezpieczamy, przeciez istenieje cos takiego jak kalendarzyk i mozna okreslic dni nieplodne bardzo precyzyjnie..

Ha! Dobre! Dowcip dnia!
Owszem, można jeżeli Twój cykl jest IDEALNY i dostajesz okres co do dnia i minuty bez żadnych obsuw NIGDY. Mądrzy ludzie wymyślili do tego specjalny komputer do wyliczania dni płodnych i niepłodnych. KOMPUTER! To może i działa, ale nie kalendarzyk. Zobacz sobie w necie oceny antykoncepcji, kalendarzyk jest na jednym z ostatnich miejsc jeżeli chodzi o skuteczność w antykoncepcji.
Kalendarzyk... dobre sobie... Kalendarzyk możesz sobie stosować jak już będziesz po ślubie i nie będziesz musiała się martwić, że zajdziesz w ciążę.

17

tak porozmawiam z nim, dziekuje Ci bardzo wink
a teraz żegnam i ide spać wink

18

Dobrze, mam nadzieję, że rozmowa się uda i dowiecie się czego pragniecie i w łózku i w związku będzie coraz lepiej.
Pozdrawiam wink

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » czy rozmowa z partnerem o seksie jest ważna?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024