Mam okrągłą twarz. Ubieram się bardzo sportowo. Mam blond włosy, a na nich czarne pasemka. Chciałabym zrobić jeszcze rude (miedziane) pasemka. A później zrobić dredy? Co o tym sądzicie? Czy dredy będą mi pasować do okrągłej twarzy?
Dredy "ściągną" Ci włosy i co za tym idzie- odsłonią twarz i uwydatnią kształt. Mnie się ogólnie dredy u dziewczyn nie podobają, więc moje zdanie nie będzie obiektywne ![]()
Do okrągłej twarzy pasuje grzywka na bok i pasemka włosów, które lekko zachodzą na policzki; też mam okrągłą twarz i teraz mam takiego dłuższego "boba" i uważam, że dobrze wyglądam, znajomi też tak twierdzą, mimo że gdzieś czytałam, że "bob" nie pasuje okrągłej buzi.. ![]()
Panno_m, mam tak samo, jak Ty. Okrągła twarz i bob prawie że do ramion.Do tego grzywka na bok. Jak dla mnie jest ok. W sumie bardziej kierowałam się swoją wygodą, a nie tym, co będzie mi pasować, a że okazało się, że jest dobrze, to tak zostawiam. I jestem zadowolona.
Co do dredów, mam takie samo zdanie, jak Ty. Przy okrągłej twarzy trzeba ją wyszczuplić włosami, dredy raczej nie podołają.
4 2011-08-06 20:26:00 Ostatnio edytowany przez agusia5555524 (2011-08-06 20:26:37)
Co waszym zdaniem mam z nimi zrobić jeżeli nie lubię rozpuszczonych włosów?
Nie napisałaś jak długie masz włosy, może dałoby się je luźno upiąć? Bo tak ściągniesz je mocno do tyłu to będzie taki efekt jak przy wspomnianych dredach..
Możesz trochę zmodyfikować, nie wiem, na ile to się nie będzie "kłócić" z Twoim wyobrażeniem sportowego stylu.. Ja uważam, że będzie pasować, w końcu jesteś dziewczyną, nie tylko krótkie włosy pasują do sportowych ciuchów
Ważne są też detale, więc zrezygnuj z jakiś kolorowych, świecących wsuwek.
6 2011-08-10 00:24:32 Ostatnio edytowany przez agusia5555524 (2011-08-10 00:25:13)
Dziękuję za pomoc ![]()