Jak pokonać tremę przed ślubem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jak pokonać tremę przed ślubem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: Jak pokonać tremę przed ślubem?

Poradźcie mi, jak pokonać tremę przed ślubem i weselem? Mój Dzień już za 1,5 tygodnia, a strach odbiera mi radość z tego wydarzenia.

Najbardziej boję się kościoła. Boję się, że zemdleję, zwymiotuję, albo coś jeszcze innego. Mój strach nie jest bezpodstawny. Otóż zdarza mi się, że w stresujących sytuacjach robi mi się niedobrze. Nie wymiotuję, ale strach przed publicznymi torsjami powoduje, że jest mi niedobrze jeszcze bardziej... I spirala się nakręca.

Ogólnie jestem nieśmiałą osobą, nie cierpię być "na świeczniku" i w centrum uwagi. W dniu ślubu niewątpliwie będę jedną z bardziej obserwowanych osób. sad

Proszę, pomóżcie, bo problem jest dla mnie poważny (tak jak pisałam - przez ten lęk coraz mniej cieszę się z tego dnia), a na innym forum mój post został wyśmiany. hmm

Może podratować się jakimiś tabletkami? Boję się tylko efektów ubocznych... Ehhhhh..... ratunku!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak pokonać tremę przed ślubem?

Porozmawiaj o tym ze swoim przyszłym mężem. Na swoim przykładzie Ci napisze, że ja zawsze jak mam jakiś stres, to mówię o tym mojemu chłopakowi, on mi zaczyna tłumaczyć, pocieszać, rozbawia i już jest wtedy dobrze.

Może twój stres wynika tak na prawdę z czego innego? Nie chcę oczywiście nic sugerować czy coś z tych rzeczy, ale jesteś pewna tego ślubu? Chcesz go? Kochasz swojego faceta? Zastanów się i odpowiedz sama przed sobą szczerze.

No, a jeżeli już tak na prawdę się denerwujesz to zażyj coś ziołowego na uspokojenie. Tylko coś lekkiego, żebyś na weselu nie zasnęła ba stole:)

Kościołem się nie martw, jak masz oparcie w partnerze to zobaczysz że może być nawet fajnie i ...śmiesznie:) Znam kilka przypadków że podczas składania przysięgi było na maksa wesoło, co pozwoliło zapomnieć o stresie.

3

Dziękuję za odpowiedź.

Co do pewności moich uczuć i tego, że decyzja o ślubie jest w 100% przemyślana nie mam wątpliwości. Tu nie o to chodzi (choć zastanawiałam się nad tym kilka razy). Problem tkwi w moi strachu przed byciem obserwowaną, w centrum uwagi. Takie sytuacje mnie niezmiernie peszą i stresują do tego stopnia, że o niczym innym nie potrafię myśleć.

Po co ja godziłam się na to wesele? Mogliśmy wziąć cichy ślub i byłoby po kłopocie. hmm

4

Hej!

Mój ślub odbył się 8 lat temu. Pamiętam go doskoanle. I powiem ci, że ja też się bałam. Bałam się jak najbardziej, ale tylko pierwszego tańca. To był mój jedyny stres.

Bubu doskonale cię rozumiem. To, że jesteś zestresowana to normalna sprawa. To jest najważniejszy dzień w naszym życiu. Zależy nam by wypaść najlepiej na świecie.  I wcale nie musi oznaczacz, że masz jakieś wątpliwości względem swego pzyszłego męża.

Szkoda, że wcześniej nie pomyślałaś o wizycie u swojego lekarza (może jeszcze nie jest za późno) Może zaleci ci coś na złagodznie stresów coś delikatnego. Może coś ziołowego? Nie polecam napewno melisy, bo będziesz otępiała.

Zupełnie nie rozumiem ludzi, którzy cię wyśmiali... Nie przejmuj się tym. Postaraj się w tym dniu myśleć, że w kościele nie ma nikogo oprócz ciebie, męża i księdza.

Uszy do góry. Kochana powodzenia ci życzę i by ten dzień wypadł tak jak sobie tego życzysz
Pozdrawiam

5

Bubu tu nie ma się z czego śmiać ja też jestem osobą nieśmiałą, doskonale Cie rozumiem, nie lubię być w centrum uwagi, i to co przed Tobą mnie też kiedyś czeka(mam nadzieje). Nie denerwuj się nie będziesz sama przed ołtarzem będzie Twój przyszły mąż, i świadkowie. Nie stresuj się, będzie dobrze, weż może sobie coś ziołowego na uspokojenie, ale jak nigdy nic takiego nie zażywałaś  to weż coś słabego abyś wiedziała co się dzieje.
To będzie najpiękniejszy dzień Twojego życia. GRATULACJE I POWODZENIA.:)

6

Dziekuję Wam Kochane za zrozumienie!
Kupiłam sobie PERSEN (poleciła pani w aptece). Wypróbuję go w tym tygodniu. Może uda się choć trochę zapomnieć o stresie, a skupić się jedynie na tej cudownej chwili. smile

7

Doskonale Cię rozumiem, sama mam ślub za 2,5 tyg, z tym, że ja jestem u końca 6 mca ciąży i nie mogę wziąć żadnych leków sad Męczę się z takimi objawami już od 3 lat. Brałam wcześniej leki, po których czułam się na tyle dobrze, że mogłam występować nawet przed wszystkimi z uczelni i wygłaszać własne prace. Teraz im bliżej ślubu tym bardziej nie mogę przestać myśleć o tym czy dam radę i już na samą myśl serce mi bije jak szalone, gardło się zaciska i mam wrażenie, że zaraz zwymiotuję. Bliscy wiedzą o moich lękach, ale nikt nie potrafi zrozumieć, mówią że wymyślam i sobie to wmawiam sad nie wiem jak z tym wytrzymam w dniu ślubu..................

8

En, ja Cię doskonale rozumiem!! Wiem co czujesz. Cóż, pozostaje nam tylko jakoś przetrwać ten lęk i mieć nadzieję, że jednak nic się nie stanie. Mój ślub już pojutrze. Napiszę Ci jak przebiegł. Może będzie to dla CIebie jakaś ulga smile

PS.
TAK JAk pisałam w ostatanim poście, kupiłam sobie PERSEN FORTE. Pół godziny po zażyciu poczułam wielką ulgę, przestałam się przejmować i ogólnie minęły wszystkie moje stresy i czarne myśli. Niestety, po jakichś 4-5 godzinach mój organizm zaczął dziwie reagować. Zaczęło mi się koszmarnie kręcić w głowie, jakieś mroczki przed oczami, straszliwa senność i uczucie, jakbym nie miała kontroli nad własnym ciałem. Czułam się (i podobno wyglądałam) jak pijana. yikes
Nie polecam!

9

Czekam na relację ze ślubu:) obyśmy obie mogły się cieszyć tym dniem zamiast skupiać się na tych wstrętnych lękach !!

10

Bubu napisał/a:

En, ja Cię doskonale rozumiem!! Wiem co czujesz. Cóż, pozostaje nam tylko jakoś przetrwać ten lęk i mieć nadzieję, że jednak nic się nie stanie. Mój ślub już pojutrze. Napiszę Ci jak przebiegł. Może będzie to dla CIebie jakaś ulga smile

PS.
TAK JAk pisałam w ostatanim poście, kupiłam sobie PERSEN FORTE. Pół godziny po zażyciu poczułam wielką ulgę, przestałam się przejmować i ogólnie minęły wszystkie moje stresy i czarne myśli. Niestety, po jakichś 4-5 godzinach mój organizm zaczął dziwie reagować. Zaczęło mi się koszmarnie kręcić w głowie, jakieś mroczki przed oczami, straszliwa senność i uczucie, jakbym nie miała kontroli nad własnym ciałem. Czułam się (i podobno wyglądałam) jak pijana. yikes
Nie polecam!

persen forte jest za mocny ja czasami brałam ale mi nic nie było ale lepszy jest valused nie usypia ja to biorę po dwa.
BUBU PEWNIE JUŻ PO WSZYSTKIM WIĘC GRATULACJE .!!!

11

Również gratuluję bubu smile
Napisz jak Ci poszło. Jesteśmy ciekawe

12

Oj u mnie tak samo

13

Pojechaliśmy na wakacje, tam nie było czasu myśleć i się stresować - jedynie tym czy dzięki pysznemu jedzeniu w opcji all wejdę w kiecę - wróciliśmy 2 dni przed ślubem. Wszystko się udało wink

Jeśli to nie pomożę to polecam jeszcze herbatkę na uspokojenie:
https://loremvit.pl/produkt/uspokojenie/

Świetne opinie ma ten środek.

14

Duzo kobiet sie stresuje przed slubem. Nie rozumiem tylko czemu boisz sie kosciola? W sensie, ze duzo ludzi bedzie sie patrzec na Ciebie, ze zapomnisz co masz powiedziec czy ktos bedzie kogo nie chcesz na slubie czy co?. Ja we wrzesniu biore nikah i wogole sie nie stresuje. Moze jest mozliwosc udzielania slubu przed kosciolem albo wziasc ksiedza gdzie indziej ze soba i tam udzieli slubu

15

Witaj w klubie,  też mamy stres pierwszym tańcem, bo na tym mi najbardziej zależy(narzeczony ma luźniejsze podejście), a reszta... jakoś będzie. Dużo drobiazgów jeszcze mamy do dogrania, ale najważniejsze, co trzeba było to jest zarezerwowane/zaplanowane.
Mi dużo pomogło ustalenie tego na czym NAPRAWDĘ mi zależy(m.in. Data ślubu i taniec), żeby było takie jak chcę, a reszta wyjdzie jak wyjdzie
https://produktybonifraterskie.pl/stres … dziennego/
Ogólnie wiele porad na to jak sobie radzić ze stresem jest tutaj.

16

Niewiem ale ja bym chyba wogole nie czula stresu przed slubem gdybym go brala

17

bkacpa napisał/a:

Witaj w klubie,  też mamy stres pierwszym tańcem, bo na tym mi najbardziej zależy(narzeczony ma luźniejsze podejście), a reszta... jakoś będzie. Dużo drobiazgów jeszcze mamy do dogrania, ale najważniejsze, co trzeba było to jest zarezerwowane/zaplanowane.
Mi dużo pomogło ustalenie tego na czym NAPRAWDĘ mi zależy(m.in. Data ślubu i taniec), żeby było takie jak chcę, a reszta wyjdzie jak wyjdzie

Urzekła mnie Twoja historia, zwłaszcza że godzinę wcześniej napisałaś:

bkacpa napisał/a:

No kurczę widze , że jest tak nie tylko u mnie ale u wielu dziewczyn Mam wrażenie, że straciłam ochotę nie tylko na swojego męża ale na cały ród męski (...)

Nie wiem czy wiesz, ale w Polsce poligamia jest zabroniona roll

18

Priscilla napisał/a:
bkacpa napisał/a:

Urzekła mnie Twoja historia, zwłaszcza że godzinę wcześniej napisałaś:

bkacpa napisał/a:

No kurczę widze , że jest tak nie tylko u mnie ale u wielu dziewczyn Mam wrażenie, że straciłam ochotę nie tylko na swojego męża ale na cały ród męski (...)

Nie wiem czy wiesz, ale w Polsce poligamia jest zabroniona roll

I bardzo dobrze ze jest zabroniona

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STRES, LĘK, NERWICA, DEPRESJA » Jak pokonać tremę przed ślubem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024